Šta je novo?

ipad2 ili ipad3?

wladymeer

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2009
Poena
505
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-4690 (3.5GHz)
Matična ploča
MSI H97M Eco
RAM
Patriot 16GB DDR3 800 MHz
GPU
NVidia GTX 1060 3GB
Storage
Samsung 840 Evo 250GB • Gigabyte GP 480GB • Hitachi HDD 2TB
Zvuk
SSL 2+ • JBL LSR305
Monitor
Hisense H39A5100
Ostale periferije
Audio Technica M50x
Laptop
Apple Macbook M1 (16/256)
Tablet
iPad 2 / iPad 3
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20 FE
Pametni uređaji
Soundpeats Sonic
Steam
djedroid
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
pošto imam u planu muzičku primenu za ipad, četvorka ne dolazi u obzir za sada zbog svog lightning konektora.

E sad, ima neka mistika vezana za ipad3 - kažu da se greje više od drugih do te mere da bude neprijatan za duže držanje i sl. pa me zanima ukratko - jesu li u pitanju gluposti ili istina?

Ako je to istina, zanima me - postoji li neka aplikacija kojom bih "forceovao" rezoluciju na 1024 pošto pretpostavljam da je duplo veća rezolucija razlog "pregrevanja".

A drugo pitanje - koliko su velike instalacije na iPadovima? Odnosno, isplati li se pojuriti barem 32GB verziju ili 16GB sasvim zadovoljava za neku razumnu upotrebu?

Poslednja izmena:
Definitivno nije neprijatan za drzanje (meni je veci problem njegova tezina nego pregrevanje) , ovde mozes procitati koje su temperature u pitanju :

http://news.cnet.com/8301-13579_3-57401047-37/confirmed-new-ipads-heat-a-non-issue/

Sto se velicine aplikacija tice 16gb je bas knap, preporucio bih ti 32gb. mada ako ne planiras da instaliras gomilu aplikacija i 16gb verzija ce ti zavrsiti posao ali muzicke aplikacije su ti poprilicno velike.

pošto imam u planu muzičku primenu za ipad, četvorka ne dolazi u obzir za sada zbog svog lightning konektora.

E sad, ima neka mistika vezana za ipad3 - kažu da se greje više od drugih do te mere da bude neprijatan za duže držanje i sl. pa me zanima ukratko - jesu li u pitanju gluposti ili istina?

Ako je to istina, zanima me - postoji li neka aplikacija kojom bih "forceovao" rezoluciju na 1024 pošto pretpostavljam da je duplo veća rezolucija razlog "pregrevanja".

A drugo pitanje - koliko su velike instalacije na iPadovima? Odnosno, isplati li se pojuriti barem 32GB verziju ili 16GB sasvim zadovoljava za neku razumnu upotrebu?

Kupi ipad 4 i uzivaj.imas kod nas u oglasima reducire pa,cak i reducir lightning u standardni

Greje? Am ne?

Imam ipad 3 od septembra, oktobra prošle godine, nikada nisam primetio da se greje. Iphone 4s mi se više greje od ipad-a, a u decembru sam, na žalost nedelju dana ležao u bolnici i nonstop bio na ipad-u, nikakvo grejanje, neprijatnost niti bilo šta, streamovao sam video sa neta stalno, surfovao i igrao neke igre sa vremena na vreme držao ga na stomaku stalno i naravno pridržavao rukama, apsolutno nikakvo grejanje/pregrejavanje ili bilo šta drugo.

A inače hoću da ga prodam da bih uzeo ipad4, tako da javi se ako si zainteresovan :)

Poslednja izmena:

A sta bi dobio smanjivanjem rezolucije na trojci, tj. zasto bi onda uopste uzimao trojku, kad je na njemu jedina prednost veca rezolucija? Onda kupi dvojku i uzivaj, pritom je i laksi i tanji i duze mu traje baterija. ;)

@Kritika: Reduktori ne vrše posao jer dockovi koje bih koristio imaju 30-pinski slot. Sumnjam da bi sa tim kablom izmedju mogao da držim ipad u docku. A u muzičkom svetu još uvek ne postoji nijedan dock za lightning konektor, a verovatno ga neće ni biti sve do izlaska iPad5.

@Air-max: Dobio bi manje grejanje jer procesor ne bi morao da obradjuje duplo jaču rezoluciju. Čak sam čitao da developeri za neke igre forceuju 1024 rezoluciju za iPad3.

iPad3 uz to ima više RAMa i bolji GPU. Mada, ovo što si rekao za bateriju jeste nešto što bih uzeo u obzir - jel je osetna razlika u trajanju?

Paaaa zavisi kakve dockove koristiš...ali ako koristiš USB,micro SD,mini USB interfejs mogu da ti kažem da itekako postoje za iPad4.Postoje i stvarčice koje sa LT konekcije vraćaju na 30 pinski konektor...
Ali ako ti radi posao i 2-ka onda je bez veze uzimati 3-ku jer su iste performanse i sve ostalo osim ekrana.Prosto se ne isplati.U suprotnom 4-ka je tvoj izbor i to ne ispod 32gb.

Poslednja izmena:
ako ne želiš da trošiš previše keša onda dvojka sjajno ide.. ;)

imaš i Irig opremu kod nas... ako ćeš muziku

Ja imam ipad 3 vec mesec dana i tokom slusanja muzike surfovanja netom i gledanja filmova uopste se ne greje jedino se greje tokom igranja nekih zahtevnijih igara tipa
Real Racing 3 ali nije to nista strasno samo se malo ugreje sa zadnje strane nije to nista preterano

Vrh Dno