Šta je novo?

iPad Pro 9.7"

Ja svakako koristim silikonsku zastitu za svoj iPad tako da cak i da imam para za novi (a nemam) ta zastita bi fino "obujmila" tu budzu od objektiva. Sto se tice fotoaparata, pa ja ga dosta koristim. Delom za svog psa a delom za tekstove. Pretpostavljam da bi OCR bio bolji sa visom rezolucijom. Jedina stavka koja mi je uslovno receno "razocarenje" kod novog iPada jeste sto mu nisu stavili 4GB memorije. Mada, ovo je sve akademski jer nemam para ali covek moze da sanja, zar ne? :)

Imam iPad Air 2, i ovo mi se čini kao nedovoljan upgrade da bi ga nazvali Pro, a tek priča o uredjaju koji zamenjuje laptop nema veze sa životom. Sve i da sam u boljoj finansijskoj situaciji, ne vidim ni jedan veći razlog za prelazak sa Air-a 2 na ovo. Čist marketinški potez, koji uz povećanje cene nisam siguran koliko je dobar, s obrizom na konstantni pad prodaje tablet računara...

Imam iPad Air 2, i ovo mi se čini kao nedovoljan upgrade da bi ga nazvali Pro, a tek priča o uredjaju koji zamenjuje laptop nema veze sa životom. Sve i da sam u boljoj finansijskoj situaciji, ne vidim ni jedan veći razlog za prelazak sa Air-a 2 na ovo. Čist marketinški potez, koji uz povećanje cene nisam siguran koliko je dobar, s obrizom na konstantni pad prodaje tablet računara...

Pa, prelaz na jednu generaciju noviji iPad nikad i nije bila pametna investicija, a Pro je samo ime, kao i Air - marketing - svi to rade. Novi iPad je vise za ljude sa 2, 3 ili vise generacija zastarelim iPadom kao i za ljude koji prvi put uzimaju tablet.

Pa očigledna je aluzija na MacBook Air i Pro računare. Napravili su sličnu liniju i sa iPad-ima, gde imamo Air i Pro, Air hardverski inferioran za "bazične" zadatke, dok je Pro hardverski moćna platforma koja omogućava zahtevniji rad.

Pa upravo sam o tome i pričao, da ovde razlika izmedju Air i Pro verzije nije dovoljno velika i jasna kao kod laptopova, već je samo klasični upgrade. Uostalom, nema šanse da će zadržati obe linije tableta i izbaciti novi Air...

Poslednja izmena:
Naravno zato sto retko ko radi neke ozbiljno hardverski zahtevne poslove na iPad-u. Bio je momak koji je kacio svoj spot koji je kompletno odradio na iPad Air2 i to izgleda i zvuci ozbiljno dobro, ali to je jedan u milion.

Vrh Dno