Šta je novo?

iPad Pro 9.7"

drgonzo

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2006
Poena
455
Najverovatnije će biti predstavljen u martu.
Za sad se zna da bi trebao da ima 4 zvučnika, kao i iPad Pro i LED flash za zadnju kameru:
255090.jpg

izvor: http://www.iclarified.com/53600/ipad-air-3-to-feature-rear-led-flash-four-speakers-image

Evo jedan kraći video klip o mogućim karakteristikama iPad Air 3-jke

sta je onda sa aktuelnim iPad Pro modelim ako ce se Air 3 zvati tako?

pih, poceli su da komplikuju bzv kao i sa telefonima...

Pa moraju nešto da dodaju, i ovako niko neće preći sa Air 2 na 3, da bar povuku one sa starijim iPad-ima. :d

Ja iPad cesto koristim za OCR i skeniranje dokumenata, pa bi veca rezolucija fotoaparata svakako pomogla.

http://www.geeky-gadgets.com/9-7-inch-ipad-pro-what-we-know-so-far-07-02-2016/

Evo ovde kazu da ce rezolucija ekrana na iPad Pro-u od 9,7 inca biti ista kao na velikom Pro-u. Zivi bili pa videli. Meni licno je i sadasnja "retina" dovoljna, narocito bez cvikera. Mozda bi bilo bolje da ostave staru retina rezoluciju da produze trajanje baterije.

^
Naprotiv ja prizeljkujem vecu rezoluciju. I meni je retina dovoljna ali nema progresa u rezoluciji na ipad-ima od 2012. godine.
AKo ne promene opet nemam razloga da kupim novi ipad.
Kad vec postoje telefoni za 500+ ppi zasto bi ipad ostao na 264 ppi?

Poslednja izmena:
Koja je poenta? Čisto da napišu broj ppi na papiru ili šta? Bolje da naprave neke korisnije upgrade-e.

^
Slazem se da treba da stave 4 zvucnika, bolji procesor, vise memorije.....ali jedina opipljiva razlika (jer se u tablet gleda je li) je povecanje rezolucije, i naravno primetice se u svakodnevnom radu.
Dakle zelim sve sto sam naveo. Ako ostane ista rezolucija kao da nista nisu menjali. Ako ne promene zasto bi iko presao sa ipad air 1 ili air dvojke na novi?
Dakle moraju da povecaju da bi ljudi presli na novi pogotovu jer je rezolucija ista od 2012 i ipad trojke.
Po tebi treba da ostane 264 ppi narednih 30 godina? Za mene ima poentu, za tebe mozda ne.

Ništa sto se ne vidi u realnom radu nema poentu. Ne buljim u tablet sa 10cm i gledam da li ću videti pixele već sa bar pola metra i pixeli se sa te razdaljine ne vide. Cak i da ubace dodatne pixele nikad ne bih zbog toga presao sa Air2 jer je besmisleno. Ne vidi se, a dodatno opterecuje procesor i troši bateriju. Ko hoće da baca pare njegova stvar.

I nisu apple-u problem ljudi koji neće da pređu sa Air1 ili 2, već gomile njih koji neće da pređu sa iPad 2 i 3 koji i dan danas rade savrseno.

^
Upravo o tome pisem. Ja imam trojku i kazem ako ne povecaju rezoluciju necu da prelazim na air 3 jer za mene onda nema bitne razlike ako ce ostati ista rezolucija kao pre 4 godine.
E sad ljudi sa ipad 2 realno imaju razloga da predju na bilo koji noviji jer dvojka nema retinu. Imao sam kec i znam koliki su pikseli.
Takodje shvati da se razlikujemo i da ne moramo da se prepiremo niti ubedjujemo sta je objektivno vaznije. Kupice ko hoce, ko nece-nece.

Pa to i ja pričam, svako neka trosi svoje pare kako hoće. Samo kažem da prelaskom sa retine nećeš videti nikakvu specijalnu razliku koja je vredna davanja para. Hardverski gledano, i Air2 ima puno mocniji hardver od 3-ke. Ali ko još radi bilo šta hardverski zahtevno na iPad-u?

sta im je sa ovim ispupcenim kamerama?!
mozda ne bi trebalo da mi toliko smeta ali meni bas bode oci i ovo ce me samo i odvratiti od kupovine...

Ono sto je najbitnije je da ne utice na rad sa iPadom, tj. ne klati se kad po njemu crtas, kucas itd. Sto se tice 2GB memorije umesto 4GB, kazu ljudi da se ne oseti u radu. Moj Air kec ima samo 1GB i skroz je fluidan na iOS 9.3jci.

iPad Pro je tanji od ajfona 6S, što im verovatno ne olakšava posao kad treba da "uguraju" kameru u to kućište :d

Ako je tačno da je debljina 6.1mm, onda je to isto kao Air2 koji nema ispupčenu kameru. Jedino ako su različite kamere.

Sto je realno bacanje resursa, jer niko ne koristi iPad kao primarnu kameru. Mož' da posluzi kao trenutna zamena ako telefon nije pri ruci ili pri slikanju nekih dokumenata koji odmah idu u neki program na cuvanje ili slanje, za šta i trenutna kamera vrsi posao. Po meni, glupo je narusavati uniformnost dizajna zbog featur-a koji se ne koristi 99% vremena, no ok.

Vrh Dno