Šta je novo?

IPad 4 ili Nexus 7

PavleXD

Cenjen
Učlanjen(a)
10.02.2013
Poena
151
Zelim da uzmem jedan od ova dva tableta ali imam veliki problem...nexus 7 bih uzeo u vipu u paketu neogranicen internet 20 ( 24 meseca ugovor,za 1 din,mesecna rata 2490,prenos podataka 20GB) a iPad 4 u win winu po ceni od 55 000 WI-FI 16 GB na 12 mes. rata...St je po vama bolje uzeti? HVALA U NAPRED

uopste nisu ista klasa tableti.
Moras reci za sta ti treba pa da ti preporucimo,ovako niko ne zna koje su tvoje potrebe.
Ako ces cesto koristiti tablet u pokretu i treba ti mobilnost onda definitivno nexus,ali ako ces vise vremena provoditi na njemu u kuci/stanu onda je ipad mnogo bolji izbor.
Oba su odlicna,izbor je samo tvoj :)

Totalno dva razlicita uredjaja( softver, ekran, cena).Bas kao sto rece Chobby cemu ce da sluzi to je veoma bitno.Moje misljenje je da je Ipad 4 dosta bolji ako si imao dodira sa IOS-om i ako ti odgovara.Baterija kod Ipada je nenadmasiva i to je za mene bilo prelomno u izboru tavleta (ipad mini).Volim oba softvera svaki je dobar na svoj nacin ali opet ponavljam ta baterija je za mene veliki +.

Osnovna razlika između dva navedena uređaja je portabilnost.
Na jednoj strani imaš nexus koji je svojom veličinom, težinom i mogućnošću 3G interneta, u apsolutnoj prednosti za ljude koji su non stop u pokretu i žele uređaj koji ih može pratiti.

S druge strane, ipad je dosta teži, glomazniji, ali i HW jači (ovde pre svega mislim na SoC), sa boljim ekranom, i namenjen pre svega kućnoj upotrebi, s obzirom da je u pitanju wifi model.
Konačno, ovo ne isključuje dijametralnu (što bi rekao ovaj naš Dr.:D) upotrebu u odnosu na gore navedeno, sve je to ipak stvar lične preferencije...

Hvala na odgovorima,potpuno sam zaboravio da napisem kako bih ga i za sta koristio...Vecinom bi bio u kuci ali naravno da bi ga dosta nosio sa sobom...Ono sto mi je presudno je velicina ekrana i duzina baterija.Igrao bih dosta zahtevnih igrica tako da po vasem misljenju a posto sam veceras oba drzao u rukama i isprobao DEFINITIVNO iPad!!!:)

Haha nalozi se zacas :) Ajd uzdravlje, ja sam imao keca, i sad cetvorku, i uvek sam tvrdio od svih IT gadgeta zaista mi je ipad najvise pruzio u smislu zabava/alat/duzina trajanja/osecaj da si kupio zaista nesto state of the art... Sta znam po meni sjajna dzidza ;)

Posto si se vec odlucio za iPad, uzmi u razmatranje i iPad mini...Malisa je cista petica :)

Glupo je porediti i pitati sta da uzmem izmedju uredjaja cija je razlika u ceni skoro pa dupla. (samih uredjaja ne racunajuci ugovorne obaveze). Uzmi iPad kao sto te svi savetuju i vozi...A da cekas Nexus 10 da se pojavi kod nas (ako se ikad pojavi)?

^ + 1 :)

Nazad
Vrh Dno