Šta je novo?

iPad 3

gile23

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2009
Poena
360
Ne znam koliko pratite, ali uveliko se spekulise sta ce iPad imati :

http://www.macrumors.com/2012/01/13/ipad-3-with-lte-quad-core-processor-and-retina-display-set-for-march-launch/

Ukratko A6 CPU sa boljim GPU-om, Retina display (2048 x 1536 ) i na sve to bolje kamerice, verovatno ce biti malo deblji jer kako stvari stoje nisu uspeli da implementiraju Sharp display-e :).

Release : Early March 2012, mesec i po dana :).

Takodje kako stvari stoje iPad 2 ce biti ponudjen po nizoj ceni, neki kazu 399$, neki 299$, neki 199$.

Neće imati takvu rezoluciju, to su bile špekulacije i za iPad 2 pa ništa od toga. Nepotrebno, skupo, povećava zahtevnost procesorsku i grafičku i time smanjuje potrošnju, dodatno programiranje za tu rezoluciju. Sve u svemu, neisplativo za sve.

@ Laza
Ne verujem da ce ostati na 1024 x 1024 rezoluciji. Moraju zbog marketinga da povecaju.
Ako im je plan da samo poboljsaju procesor i dorade kamere ja i dalje nemam potrebu da menjam svoj prvi ipad.
Nadam se da ce biti takve cene.

kupujem odmah par komada za svaku prostoriju u stanu po jedan i jedan za ribu

Ja apsolutno nisam imao potrebu da kupim dvojku pored keca. Ja jos ne vidim sta bi trebalo da stave na trojku da mi zatreba... Realno samo mi smeta malo memorije radne na kecu pa mi se ne mogu svi tabovi ucitati browseru odjednom...

Mozda bude dobro vreme da kupim polovnu dvojku kad izadje trojka.

Bice retina rezolucija, barem svi izvestaji tako kazu.

"Moraju" nešto radikalno novo da izbace. Ovako su svi manje više isti i počinju da bivaju dosadni.

koliko bese treba da bude gustina tacaka da ljudsko oko ne moze da primeti razmak izmedju 2 tacke?

retina display bi trebalo da bude svaki ekran preko 300 PPI a ovaj ima 256 PPI sto nije retina.
Ako oni to zovu retinom onda i n90 nokia ima retina display :-DDDDDDD

a iphone 4,4s ipod touch 4 imaju 329.65 PPI

Poslednja izmena:
retina display bi trebalo da bude svaki ekran preko 300 PPI

ne.

odakle ti to?

Retina display zovu sve sto ima toliko malu tacku da oko ne moze da je raspozna ali sa odredjene udaljenosti.

Ekran iPhonea i ekran iPada ne gledas sa iste udaljenosti tako da tacka ne mora biti toliko mala ako je udaljenost veca.

isto kao i sa 720p vs 1080p gde sa odredjene udaljenosti (aka kad se dovoljno udaljis) ne mozes videti razliku u kvalitetu prikaza.

Poslednja izmena:
Retina 100%, mnogo report-ova i ljudi govori o tome sa ogromnom sigurnoscu. Jedino se ne zna koliko ce imati RAM-a doticni iPad 3, jer kako stvari stoje 512MB je jako malo. A uz sve to 16GB ce postati jako mali storage za jedan takav uredjaj, tako da ce izgleda biti must 32GB verzija. Inace kada je izasao iPhone 4 sa Retina display-om, izadje clanak na Tomshardware-u kako neka doktorka prica da ljudsko oko moze da vidi max 370 PPI.

ne.

odakle ti to?

Retina display zovu sve sto ima toliko malu tacku da oko ne moze da je raspozna ali sa odredjene udaljenosti.

Ekran iPhonea i ekran iPada ne gledas sa iste udaljenosti tako da tacka ne mora biti toliko mala ako je udaljenost veca.

isto kao i sa 720p vs 1080p gde sa odredjene udaljenosti (aka kad se dovoljno udaljis) ne mozes videti razliku u kvalitetu prikaza.

U tom slucaju N90 nokia je prvi tel sa retina display om ;-)

Moraju da povecaju rezoluciju i to ne zbog marketinga nego zbog citanja knjiga i sl. Jednostavno vreme je za vecu rezoluciju, to moze da pogura i iPad2 bez ikakvih problema a kamo li neki brzi cip. To bi bilo bas bas najveci po meni napredak jer citanje na retini jee mnooogo bolje lakse nego na ovom sad 1024x768.

U tom slucaju N90 nokia je prvi tel sa retina display om ;-)

ako ti je ortak koristio N90 a ti gledao sa 5 metara onda je tako :D

@KurtK slazem se! i nadam se da ce sledeci biti laptop ekrani a na kraju i workstation monitori.

ako ti je ortak koristio N90 a ti gledao sa 5 metara onda je tako :D

@KurtK slazem se! i nadam se da ce sledeci biti laptop ekrani a na kraju i workstation monitori.

izracunaj piksele na n90 ;-) 259.5 PPI a gledam ga sa razdaljine koje gledam i ipad :) ne znam ko ga koristi sa vece daljine tj dalje nego obican telefon,koji ja ne unosim sebi u facu kada ga koristim osim kada ga prislanjam na uvo radi obavljanja razgovora,mada ni tada ne moram imam BT :-DDDD

Poslednja izmena:
sorry, nisam znao da N90 ima 259.5 PPI...

Secam se kad smo se kao klinci prepucavali. :)) Ovaj ima 4k boja! Mozes misliti, moj ima 65k boja! A vidite ovog mrguda, 262k boja!!! Good times. :)

Secam se kad smo se kao klinci prepucavali. :)) Ovaj ima 4k boja! Mozes misliti, moj ima 65k boja! A vidite ovog mrguda, 262k boja!!! Good times. :)

:) u mom detinjstvu smo upgrade-ovali sa bele na zelenu boju :)

screen-shot-2012-02-28-at-16.06.06.jpg

Vrh Dno