Šta je novo?

IP adresa televizora

Srle22

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
225
Pokusavam da, na svom telefonu (HUAWEI ascend g300), instaliram TV REMOTE aplikaciju. Da bih mogao da je koristim trazi mi IP adresu mog televizora, za koju ja ne znam sta je i gde bih je mogao naci. Televizor je LG lf2510, ako vam nesto pomaze :) Ako neko zna nesto o ovome molio bih da me uputi u dalji postupak. Unapred hvala.

ip adresu mozes da vidis,ako pristupis svom ruteru....i vidis sta je sve nakaceno na lokalnu mrezu....recimo....ako imas,samo komp I tv na ruteru....moze da se desi da je od kompa....192.168.1.2.....
a tv...192.168.1.3.....ili skini aplikaciju za Android...Fing..tu ti izbaci sve lokalne ip adrese u kuci....naravno pre toga nakaci telefon na kucnu mrezu...

mozes da pogledas na ruteru u DHCP tabeli.
Na samom televozoru verovatno postoji status mrezne konekcije.
Mozes da skeniras lan opseg sa nekim programom tipa Angry IP scanner.

Ima u Meniju TV-a pod Mrežni parametri (ili kako god slično)!!!

Ja sam nesto gledao specifikacije i ovaj tv (tamo gde sam gledao) uopste nema ethernet...

Мајсторе, твој тв мора бити повезан преко рутера у кућну мрежу да би могао то да користиш...

zanimljivo... IP adresa televizora koji nema ni LAN ni WiFi.....mora da je neko trik pitanje? ;)

jos gore,ako je neko zahebao coveka da je kupio Smart TV.....
http://alatest.com/reviews/tv-reviews/lg-lf2510-series-lcd-tv-32-42/po3-74743869,33/#details
jt49d1.png

Nazad
Vrh Dno