Šta je novo?

IP adresa - Lease na 2 sata

kibicer

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
885
Već dugo bih ovo da pitam, pa nikako...
Dakle, moj IPS (PTT cable) mi dodeljuje IP adresu na 2 sata (vidi sliku).
Valjda se posle ta dva sata moj modem ponovo pita sa DHCP serverom?
U tom momentu, veza štucne na 5-10sekundi, IP adresa ostane ista, i teraj dalje.

Čini mi se da je dva sata jako malo, a predstave nemam kako je to kod drugih provajdera (i ovde, i napolju).
Posebno zbog činjenice da ume da prođe i po dva meseca, pa da mi se tek onda promeni IP adresa, čini mi se da nema opravdanja da ovo bude 2 sata. Nekako mislim da je može da bude i dva dana, ali nemam nikakvo uporište za to.

Ajde, neko ko više zna o ovome. Dajte podatke kako je kod drugih (uključujući i ADSL, Wireless,...)

Ja sam na neobee-u i IP mi se menja uglavno kad se restartuje komp, a po neki put i kad se diskonektujem pa konektujem.

Eto, nisam prikačio sliku u prvom postu...
Nije noć za forum :)

Prilozi

• lease.JPG
    lease.JPG
    22.9 KB · Pregleda: 110
Na SBB je lease time chini mi se 6 sati, ali ako ti je komp ukljucen u to vreme dobices istu adresu opet. Kod mene se, posto imam ruter i koji je nakacen po ceo dan, deshava da isti IP imam i po 2 nedelje i vishe dana :)

Zar ne možeš da pogledaš koliki je tačno Lease?
I kod PTT-a će IP ostati isti. Štaviše, ja gasim računar svakodnevno, mogu i da ga ne uključim po par dana, pa ću opet dobiti istu IP.
Dakle, zanima me ima li razloga tehničke prirode da ovo bude svega 2 sata?
Kako je kod drugih provajdera?

Ja sam na wireless-u ( TerraNet ) i IP adresa mi se nemenja..... Svi mi koji u selu koristimo TerraNet imamo isto IP.... ( shto bash i nije zgodno ali *** )

ha, ptt dhcp-om daje pored svojih, i veratove i eunetove dns-ove :)

Sale99: Ne, njih sam ja ubacio :)
PABLO: Nije to tema, već na koliko vremena ti provajder izdaje IP adresu. To što će je obnoviti, je drugo pitanje.

Ja sam na SBB u Cacku i IP adresa mi se menja na svakih 3 sata ali pri promeni uvek dobijem istu adresu ma sta radio. Znaci adresa je jedna te ista od kad su nas skinuli sa NAT-a polovinom septembra.
A ta promena je prakticno neprimetna, nikad nisam primetio da se veza diskonektuje pa konektuje i da to traje nekoliko sekundi vec se sve desava vrlo brzo. Skoro kao da imam pravu staticku IP adresu hehe. :eyebrows:

Vrh Dno