Šta je novo?

iOS 18

Imala sam do sad stari mi band koji se povezuje preko zeep life na telefon i ta aplikacija je radila odlično. Međutim ovaj mi fit se gasi u pozadini. Uključila sam aplikaciju u background app reflesh i stoji mi da radi u pozadini ali sat nema konekciju sa telefonom.IMG_3545.jpeg

Ne znam da li je neko pisao,valda je ovde adekvatno mesto. Bio upravo do Hr da uzmem neku sim karticu, pa ajde da probam da aktiviram ovu opciju za sluh. Radi tj proradila kao i za ostalo sto proradi,iskljucivanje lokacije i kacenje na mrezu gde je usluga dostupna. Nisam jedino uspo atrijalnu fibrilaciju ali racunam da je to zbog toga sto to ne radi ni u Hr.

^ I ja sam odradio slušalice preko HR. Kod nas to ne može.

Realno to androidi imaju već par godina, ovo sad kao neka vest i novina? Stvarno počinju da smatraju korisnike za debile.
Ali ne smatraju korisnike debile i ovo je još jedan fičer koji će ios uredjaji dobiti koji nisu imali. Konstantno smarate sa tim android ima ovo, android ima ono godinama, ali zaboravljate da postoje ljudi koji nisu koristili Android niti da se opterećuju šta to android ima. Tako da je njima ovo novo sve i poželjna funkcija, kao i sve ostalo što je doneo iOS 18.

Došlo je snimanje razgovora plus transcript, koliko pratim strane forume je jedan veliki breakthrough, dok je ovde na forumu dočekana kao vau na Androidu to ima godinama.

Postoji li opcija da se ugasi obavestenje u vidu male plave tackice sa leve strane aplikacije koja stoji kao znak da je aplikacija azurirana?

Ali ne smatraju korisnike debile i ovo je još jedan fičer koji će ios uredjaji dobiti koji nisu imali. Konstantno smarate sa tim android ima ovo, android ima ono godinama, ali zaboravljate da postoje ljudi koji nisu koristili Android niti da se opterećuju šta to android ima. Tako da je njima ovo novo sve i poželjna funkcija, kao i sve ostalo što je doneo iOS 18.

Došlo je snimanje razgovora plus transcript, koliko pratim strane forume je jedan veliki breakthrough, dok je ovde na forumu dočekana kao vau na Androidu to ima godinama.
Znači treba da mislena korisnike i one koji "imaju iskustva" ili su "osvešćeni" pa nešto konkretnije da rade i ubacuju :D
Moram da poredim iOS sa nečim, ne mogu ih posmatrati kao da ništa više ne postoji, isto je sa kolima, zvučnicima itd.
Što se tiče snimanja, nisam video ikog da se sa tim oduševio, beskorisno je, svaki put mora ručno da se klikne, svaki put ide poruka na Eng. koja pogubi ljude. Ako nešto radiš, uradi kako treba. Ja imam dosta poziva, svašta nešto mi govore i naravno ne zapamtiš sve uvek gde treba otići, snimljen razgovor bi mi mnogo značio da preslušam da ne zvkam ponovo, a svaki put da kliknem recimo u toku vožnje je baš zgodno kliktati.

Poslednja izmena:
Znači treba da mislena korisnike i one koji "imaju iskustva" ili su "osvešćeni" pa nešto konkretnije da rade i ubacuju :D
Moram da poredim iOS sa nečim, ne mogu ih posmatrati kao da ništa više ne postoji, isto je sa kolima, zvučnicima itd.
Što se tiče snimanja, nisam video ikog da se sa tim oduševio, beskorisno je, svaki put mora ručno da se klikne, svaki put ide poruka na Eng. koja pogubi ljude. Ako nešto radiš, uradi kako treba. Ja imam dosta poziva, svašta nešto mi govore i naravno ne zapamtiš sve uvek gde treba otići, snimljen razgovor bi mi mnogo značio da preslušam da ne zvkam ponovo, a svaki put da kliknem recimo u toku vožnje je baš zgodno kliktati.
Kažem oduševili se stranci, niko nije rekao za naše :) to su ljudi koji su ceo život na Apple-u i ceo ekosistemu.

Sam kažeš da moraš da poredis, ali to si ti, zato kažem za gomilu drugih ljudi mnoge stvari su breakthrough. Ti im nisi ciljna grupa (više si izuzetak što ih kupuješ), nego ljudi koji su u ekosistemu odavno i koji znaju samo za to. Nemoj da opet moram da pišem post od gore i da ga prepricavam :)

Postoji li opcija da se ugasi obavestenje u vidu male plave tackice sa leve strane aplikacije koja stoji kao znak da je aplikacija azurirana?
Udjes u aplikaciju i izadjes. Ako ti dugo stoji plava tačka i nervira te, znači da tu aplikaciju ne koristiš i može da se briše ( bar tako sam ja povezao i dobar mi znak).

Da li su problemi sa baterijom manji sada na 18.1? Jos uvek sam na 17 a ne uspevam da nađem podatak je li to koliko toliko rešeno do sada. Gde mogu naći tu info?

Da li su problemi sa baterijom manji sada na 18.1? Jos uvek sam na 17 a ne uspevam da nađem podatak je li to koliko toliko rešeno do sada. Gde mogu naći tu info?
Meni je sad ok na 18.1, ali nije bilo dobro. 15PM

Drustvo, kako vam radi galerija na 18ici, u smislu da li laguje malo kad motate slike iz galerije levo desno. Meni neke slike mota savrseno a kod nekih zalaguje vidno, kao na 30hz da je prebacio prikaz.

Meni na Iphone Xr radi super. Nema tog laga.

Izasla iOS 18.2 beta 3 koja se normalno instalira, ali watchOS 11.2 beta 2 neće da se instalira na nekim modelima (Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2).

Izasla iOS 18.2 beta 3 koja se normalno instalira, ali watchOS 11.2 beta 2 neće da se instalira na nekim modelima (Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2).
Neki prvi utisci?😃

da li neko koristi tapatalk (ne za ovaj forum vec generalno) na ios18? ja sam sinoc instalirao, i radio je prilicno ok, tj mogao sam da se prijavim na tapatalk nalog i dalje na forum koji inace koristim kroz tapatalk. Danas stoji da sam izlogovan, ne mogu da se ulogujem na taj forum, niti neki drugi, ne znam sta je u pitanju i ima li resenja ili alternative?

da li neko koristi tapatalk (ne za ovaj forum vec generalno) na ios18? ja sam sinoc instalirao, i radio je prilicno ok, tj mogao sam da se prijavim na tapatalk nalog i dalje na forum koji inace koristim kroz tapatalk. Danas stoji da sam izlogovan, ne mogu da se ulogujem na taj forum, niti neki drugi, ne znam sta je u pitanju i ima li resenja ili alternative?
Probaj reinstall?

Probao sam to prvo, ali dzaba. Ima neki trip izgleda a ponadao sam se taman. Od ostalih stvari koje mi nedostaju jeste location services toggle u precicama, to izgleda nisu predvideli da se cesto koristi. Ne znam koloko ti servisi trose bateriju inace, ako nije velika razlika drzacu ukljuceno

Probao sam to prvo, ali dzaba. Ima neki trip izgleda a ponadao sam se taman. Od ostalih stvari koje mi nedostaju jeste location services toggle u precicama, to izgleda nisu predvideli da se cesto koristi. Ne znam koloko ti servisi trose bateriju inace, ako nije velika razlika drzacu ukljuceno
Upaljen location vuče fino baterije naročito kada ga troši neka aktivna aplikacija.

Koristim ga svaki dan, dosta cesto. I za sada nikakvih problema nisam imao. 14PM na 18.1

Kako sam skoro uzeo 15pm i na njega unacio 18.1 primetio sam onaj nekadasnji problem kad je izasao 17 da se tel u toku noci ugasi na sat-dva. Da li sam jedini ili nas ima jos sa istim bagom?

Kako resavate prekidanje reprodukcije muzike (stock music app) kada na nekom sajtu koji ima ugradjene YT ili neke druge video klipove (npr sport klub)? Ovo mi se desava nevezano za browser (safari ili brave)

i da potvrdim, svaku noc po tacno 2h telefon bude ugasen. nema vremenskog intervala, sinoc izmedju 1-3, juce i prekljuce izmedju 3-5. Telefon nije na punjacu za to vreme, ne uspevam da nadjem na netu da iko ima problem ovog tipa na ios 18, pa bi mi znacilo da proverite vi koji imate 15 pro/PM kako je kod Vas.

Evo bas danas testirao na 15PM potrosnju baterije tokom noci… Napunio telefon sinoc redovno do 80%(stavio sam limit), ali da bi bio realniji test potrosio sam bateriju do 79, posle sest ipo sati probudio se sa 77% nikakva gasenja i ostalo i nista nisam iskljucio ni wifi ni mobilne podatke, da sam ga ostavio na 80% verovatno bih se probudio sa 80% zato sto prvi procenat nakon punjenja trosi mnogo sporije, isto kao kad ga otkacis sa punjaca sa 100%… Ali definitivno nema gasenja tokom noci…

i da potvrdim, svaku noc po tacno 2h telefon bude ugasen. nema vremenskog intervala, sinoc izmedju 1-3, juce i prekljuce izmedju 3-5. Telefon nije na punjacu za to vreme, ne uspevam da nadjem na netu da iko ima problem ovog tipa na ios 18, pa bi mi znacilo da proverite vi koji imate 15 pro/PM kako je kod Vas.
Kako da proverim? Spavam noću, ujutru kada se probudim sve normlano, ne traži da kucam pin kod za karticu, niti kod za otključavanje telefona (da se gasio, verujem da bi to moralo da se kuca).

Kako da proverim? Spavam noću, ujutru kada se probudim sve normlano, ne traži da kucam pin kod za karticu, niti kod za otključavanje telefona (da se gasio, verujem da bi to moralo da se kuca).
Samo udjes u battery i vidis da li imas prazan gap izmedju zelenih linija baterije.

Evo kako je kod mene, sad videh da je i ove noci izmedju 3-5h kao da ima alarm kad ce da se ugasi.

Prilozi

• IMG_1718.png
    IMG_1718.png
    148.2 KB · Pregleda: 53
Probaj Soft reset, ne može da škodi.
Press and quickly release the Volume up button > press and quickly release the Volume down button > press and hold the Side button until you see the Apple logo.

Nazad
Vrh Dno