Šta je novo?

iOS 18

^ Toliko je iritantno da nemam reči. Pričas i onda ti bubnu opnu probiju notifikacije. Kod Androida i Samsunga je to lako rešeno,utiša se skroz zvuk kada stigne neka notifikacija

Ne znam kako imas toliko osetljive usi. Niti su glasne a bubnu opnu ne probijaju sigurno. Cuju se onoliko koliko treba. Da,u tisini se jace cuju ali bilo kakva buka da je okolo,ne bi se cule da nisu takve kakve jesu.

^ meni je isto ok. Ne znam koliko je to nekome glasno.

Ne znam kako imas toliko osetljive usi. Niti su glasne a bubnu opnu ne probijaju sigurno. Cuju se onoliko koliko treba. Da,u tisini se jace cuju ali bilo kakva buka da je okolo,ne bi se cule da nisu takve kakve jesu.
Ovo je mnogo glasno. Cuje se poprilicno. Na Androidu kada stigne obavestenje,sistem sam toliko smanji zvuk za dolazna obavestenja da se jedva cuje. Ovo probija bubne opne

Pa meni nije tako,ne znam.

^ Neko ko je koristio OneIU zna o čemu pričam. Prosto mi je neshvatljivo ako je uvo približeno,da se toliko jako čuje
Senzor neki treba da postoji koji automatski umanjuje zvuk notifikacija. Kao na Samsungu sto postoji

После апдејта на 18.1 поново се активирао проблем са SwiftKey тастатуром коју телефон сам од себе замени са фабричком.
Samo izbrisi defaultnu, ostavi ovako i nema nikad problema

Prilozi

• IMG_4196.png
    IMG_4196.png
    50.8 KB · Pregleda: 91
Beta 18.2 Konacno sam dobio pristup Image Playground, zanimljivo je za ilustracije, ponudio je odmah par predloga, testiracu posle detaljnije pa pisem utiske...

^ Ne. Par drugara pitao koji imaju IOS i kod njih isto. Baš se čuju tonovi notifikacije prilikom poziva

onda nije do toga,
ios ima neki bag sa pojedinim app.. da pojaca notifikacije di iznemoglosti, tipa zaklljucavanje telefona je neprijatno.

Jedno pitanje za sve koji prate i znaju IOS.
Da li brisati recent app kada izadjemo iz njih?
Prosto sam odusevljen koliko aplikacija drzi u pozadini. Pre neki dan sam bio u kupovinu,koristio super karticu,i jutros kako sam usao u aplikaciju,tako stoji mesto sa bar kod skenerom.

Sam si sebi odgovrio, ne. Zamišljeno je tako da radi, da se ne poziva svaki put ponovo, da bude u memoriji i pozoveš instant kada ti treba.

Posle duzeg vremena igranja sa Image Playground i uporedjivanja sa ostalim AI generatorima slika moram da priznam da je ovo za sada decija igrica i da su bas daleko od neke ozbiljnije upotrebe... recimo ima opcija da se izabere slika po kojoj ce da pravi ilustraciju ili animaciju i od 10 slika sebe koje sam ubacio samo jedna lici na mene, ostale su katastrofa... i sa njom se mogu praviti neki cool efekti ali je mogucnost prilagodjavanja minimalna i cesto se zabaguje...

Kod ubacivanja sopstvenog zahteva u vidu teksta po kojem ce se praviti slika ogranicen je broj karaktera i ne mogu se mnogo kombinovati preseti, a takodje, cesto izbacuje da ne moze da generise... dobro pocetak je ali bas nisam ocekivao ovoliko da kaskaju... doduse, tako je bilo i sa clean up koji je sve bolji vremenom ( mada na 18.2 beta 2 ne moze ni da se skine :ROFLMAO: )

dodatak za betu 18.2 2 jako su cool ikonice u podesavanjima ali jos uvek ne mogu da se naviknem, bas mi je cudno... Poremetio se filter za ekran pa se vratio na zuckasto, morao sam da podesavam ali je zanimljivo da je samo pri malom pomeranju slidera bukvalno za mm se vratilo... Lepe su novine u Find My i odlicno je sto moze sada da se podesi za Mail da pokazuje badge samo za primary kategoriju, koju za sada lepo prepoznaje, samo bi mogao malo veci limit da bude... Ali ono sto je bitno, sve aplikacije rade :)

Kako se na IOS stavljaju aplikacije koje se ne koriste stalno u mirovanju?

Settings > General > iPhone Storage > izaberes aplikaciju > Offload App

Meni se tako izbrisala cela aplikacija?
Postoji li opcija da aplikacija bude instalirana ali da ne radi u pozadini dok se ne koristi.

Settings - General - Background App Refresh i tu je isključiš da se ne osvežava u pozadini dok je sam ponovo ne pokreneš.

Mada generalno možeš i kompletno da pogasiš i sačuvaš koji % baterije.

^ Ukljucena ta opcija za sve aplikacije ali mi isto tako pokazalo da je radila u pozadini (dva sata skoro)
Sada sam je rucno sklonio iz risent apps i ne pokazuje više
Konkretno je Mi fitnes aplikacija.

IMG_5963.png
IMG_5962.png

Ne postoji način to da namestiš na iOS-u a nema ni potrebe pošto iOS ume da se stara sam o sebi kad su aplikacije i memory management u pitanju. To što vidiš aplikaciju u recent apps ne znači da aplikacija radi u pozadini, ako aplikacija nema neki poseban entitlement, to što vidiš je samo screenshot aplikacije poslednji put kad je bila aktivna, iako imaš utisak da je radila sve vreme kada je ponovo odabereš pošto iOS može ekstremno brzo da je vrati natrag u RAM.

Samo se opusti i koristi telefon kao i inače, iOS nije Android i ne zahteva ni blizu toliko detaljno "održavanje" na koje si navikao.

Ok. Hvala na odgovoru. Primetio sam da mi je prva u potrosnji baterije. Pogledao i video da je skoro ceo sat radila u pozadini.
Inace polako ucim i navikavam se. Sve ostalo je top

Moze li se ikako ugasiti pokretanje kamere na zakljucanom zaslonu? Svako toliko slucajno udem u kameru dok mi je mobitel zakljucan. Ugasio sam i kao brzi pristup kameri koji je bio dolje u cosku, ali ne pomaze to bas.

Nažalost ne može. Tj. postoji opcija da ukloniš default kameru i da instaliraš neku alternativu i time se neće pokretati pokretom u levo na zaključanom ekranu, ali po meni nije vredno toga.

Da li opcijama kamere drzati ukljucenu opciju “prioritize faster shooting”?
I sa iskljucenom opcijom,kamera poprilicno brzo slika

Nema potrebe za tim.

Nadam se da ste svesni da ovo ne pusta Apple vec vesti prave portali i da im upravo gledanjem i komentarisanjem ovakvih clanaka dajete hranu da nastave sa ovako besmilsenim textovima... a svi vec znamo da Apple kaska u mnogim stvarima iz samo njima znanih razloga, malo je suludo da to opet prolazimo...

Od vesti vezanih za iOS 18 BETA, pojavio se Clean Up i radi nesto bolje nego pre... ono sto nisam primetio do sada, mozda je i bilo, sad sam otkrio slucajno, da kada se udje u podesavanje baterije posle update izlazi obavestenje da se odvija update u pozadini...

Nazad
Vrh Dno