Šta je novo?

iOS 18

Da li si odradio hard reset (plus volume, pustiš, minus volume, pustiš, pritisneš power dugme i držiš dok se ne ugasi i ponovo pojavi jabuka i onda pustiš) telefona :) Čisto da vidiš da li se i dalje to dešava :)

Uradio sam factory reset na kraju. Bez vraćanja bekapa. Bilo je i vreme da ga malo olakšam, vučem bekap godina.

Iphone 13, ios 18.1. public beta 3. Cudan bag u Photos aplikaciji... Ovako: kada otvorim sliku koja je fotografisana telefonom, dakle ne skinuta sa neta ili preko aplikacija za dopisivanje, i tu istu sliku zumiram, nakon povratka na All photos pojavi se horizontalna linija, u visini dugmeta za pojačavanje zvuka. Nestaje odmah cim predjem na drugu aplikaciju ili zatvorim Photos pa opet otvorim... Da je hardverski problem pretpostavljam da bi se linija videla u svakoj aplikaciji ne samo u Photos20241011_220130.jpeg

Isto sam primetio na 13PM

Mislim da cu neko vreme izbegavati betu... Da predjem na 18.1. zvanicnu verziju i to je to... Dosta iritirajucih bagova, tastatura, ovo sada u galeriji, system data mi koristi mnogo vise memorije nego pre a unapredjenja dobijamo na kasicicu...pogotogo sto sve ispod 15 pro nece dobiti AI. I onda stavim pored sluzbeni s24... Ali ajd necu dalje, nije za ovu temu. Sve u svemu sve nam manje i manje daju za uloženi novac.

Pa zato se zove i beta. Neće sigurno biti stabilno kao puna verzija. 😅

Pa zato se zove i beta. Neće sigurno biti stabilno kao puna verzija. 😅
Ma to razumem, koristim bete odavnooo. Manje problema sam imao letos sa prvim ios 18 betama nego sada na 18.1. Ram management mi je takođe gori, manje aplikacija drzi u pozadini. Na prvim 18 betama letos, telefon mi je bio fluidniji nego sada.

Ne znam gde da pitam al ajd ovde.
Drugarica kupila iPhone po prvi put u životu.
Ne može da se aktivira imessages / FaceTime.
Mts operater, probala je sve sa Apple sajta / gugla.
Poslednja verzija ios-a, reset podešavanja mreže, reset fona, zvala mts kažu ne veruju da je do njih.
Samo vrti i ništa se ne dešava.
Prvo je pisalo da ne može da se aktivira sad, a posle restarta i to samo vrti.
Da li neko ima ideju možda?

Nov, polovan? Mozda zakljucan na neku mrezu?

Ni meni nije proradilo odmah. Give it a rest for a few days. It will work

Ne znam gde da pitam al ajd ovde.
Drugarica kupila iPhone po prvi put u životu.
Ne može da se aktivira imessages / FaceTime.
Mts operater, probala je sve sa Apple sajta / gugla.
Poslednja verzija ios-a, reset podešavanja mreže, reset fona, zvala mts kažu ne veruju da je do njih.
Samo vrti i ništa se ne dešava.
Prvo je pisalo da ne može da se aktivira sad, a posle restarta i to samo vrti.
Da li neko ima ideju možda?
Ja sam se oko ovog problema drndao sa Apple jednom 4 sata. Razlog je meni bio što uređaj nije prijavljen na njihov server ili kako ga god zvali (preko podešavanja, nije odobreno bilo korišćenje iMessage i FaceTime), a na Mekbuku i Ajpedu za deljenje funkcija nije mogla da se izabere Srbija. Rešenje je bilo da se prijavim sa Hrvatskom na Epl server, pa onda i automatski proradi ceo sistem.

Evo ovako joj izbacuje.
Ss u attachmentu.

Ja sam se oko ovog problema drndao sa Apple jednom 4 sata. Razlog je meni bio što uređaj nije prijavljen na njihov server ili kako ga god zvali (preko podešavanja, nije odobreno bilo korišćenje iMessage i FaceTime), a na Mekbuku i Ajpedu za deljenje funkcija nije mogla da se izabere Srbija. Rešenje je bilo da se prijavim sa Hrvatskom na Epl server, pa onda i automatski proradi ceo sistem.
Hm ovo prvi put čujem.
I kako si uradio tu prijavu?

Prilozi

• IMG-20241012-WA0027~2.jpg
    IMG-20241012-WA0027~2.jpg
    89.3 KB · Pregleda: 85
Hm, ne deluje mi da je to isti problem. Je li u njenom Apple nalogu stoji nekakav broj telefona? Tipa na koji bi dobijala kodove za potvrde i sl.

Hm, ne deluje mi da je to isti problem. Je li u njenom Apple nalogu stoji nekakav broj telefona? Tipa na koji bi dobijala kodove za potvrde i sl.
Nema nikakav broj, tek je kupila prvi put iPhone i novi icloud napravila sa ovim brojem i mejlom, znači sve od 0.
Novi fon tek aktiviran, novi apple nalog itd.

Ja sve mislim da je problem do tebe... Prvo se onoj prvoj koleginici zakucao telefon na prvom paljenju, a sad ovoj neće da radi FaceTime i ostalo...

Znaju oni da si poturica sa Pixelom džabe im osposobljavas Apple uredjaje :D

Ja sve mislim da je problem do tebe... Prvo se onoj prvoj koleginici zakucao telefon na prvom paljenju, a sad ovoj neće da radi FaceTime i ostalo...

Znaju oni da si poturica sa Pixelom džabe im osposobljavas Apple uredjaje :D
Inače i na mom poslovnom kad sam uzeo novi 15 pre koji dan sam morao da radim restore iosa preko kompa jer je isto bio zakucao kod prvog paljenja...
Ja tih problema na pixelu nemam hahha

Kako nema nikakav broj telefona kada ima. Pa ne može nalog bez broja.
Otvori settings pa nađi dole u app facetime i iMessage. Mora da bude čekiran taj broj koji hoćeš da aktiviraš.
Imaš na netu oko tih problema. Nisam ih imao do sada na nekoliko telefona pa ne znam koje radi.

Ako si sve odardio i vrti krug pored aktivacije, onda sačekaj dan, trebalo bi da proradi. U retkim slučajevima proradi odmah, skoro uvek vrti krug i posle nekog vremena se aktivira. I slanje poruke za aktivaciju naplaćuje operater.

Javi koliko joj je puta mts naplatio aktivaciju. Yettel npr naplati 16-17din svaki put.

Rešio sam da se ponovo oprobam sa iOS-om.
Sada imam sledeći problem, prebacio se sve SMS poruke, ali sada kada šaljem ih ne stavlja zajedno u konverzaciju u kojoj su ranije bile za određenu osobu.Prebačene poruke sa androida stavlja kao "osoba"+moj broj, a sve nove idu novu konverzaciju.
Da li ima načina da se to reši, tj. da se poruke spoje u zajedničku konverzaciju?

Pretpostavljam da je problem je u tome što RCS poruke još uvek ne rade.

Meni je neke poruke prebacio sa +381, a neke sa 06x pa su, kada sam krenuo u prepisku poruke slate iz jedne, stizale u novu konverzaciju

Izašla sinoć nova Beta, sređen je bag sa tastaturom (bar kod mene)😃

A jel imas bag u galeriji, iznad sam ga opisao 😂
Nisam primetio tako nešto ni pre, a ni sad :) Čak i da ima, ne bi me ni približno nerviralo koliko tastatura… Ono je bilo poprilično užasno. Okanuću se beta update-a sigurno u narednom periodu. 😃

Sredjen lag tastature defitinitvno... nije im puno trebalo samo 5 beta...

Cuvajte se, vracaju se spameri koji brzo kucaju i salju pojedinacne poruke :ROFLMAO:

Bag na 18 od jutros, uvek kad otkljucam telefon, dve ili tri ikonice ostanu tamne, a ostale svetle. Pomeranjem na druge ekrane levo-desno, "prosvetle" se i one. 😃

Nazad
Vrh Dno