Šta je novo?

iOS 17

To što si zamislio je Google photos npr. Ne znam da li postoje još neki. Meni je u Files povezan i Google drive i dropbox.
Ovo je običan backup, ima i on svojih prednosti. Posebno u apple okruženju.

To što si zamislio je Google photos npr. Ne znam da li postoje još neki. Meni je u Files povezan i Google drive i dropbox.
Ovo je običan backup, ima i on svojih prednosti. Posebno u apple okruženju.
Manje vise je onda ovo ok ako imas vise uredjaja na kojima zelis da sherujes neki fajl ili slicno ali kao backup klasican i nije, iskreno mislio sam da 30gb prebacim tamo i obrisem s telefona kako bi dobio na prostoru ali ocigledno to ne radi tako.

Onda jedino, ili bolje uplati Google Photos, uključi sinhronizaciju za iPhone photos i briši šta hoćeš sa telefona.
Google sasvim lepo radi na iphone i ipad, ostalo nemam pa nisam probao. Organizacija albuma i slično je na mnogo boljem nivou.
Postoji i Google One koji bi trebalo da ima neke dodatne prednosti ali ne stižem na miru da pregledam.
Ima negde na forumu o ovome ali ne mogu da nađem, da ne trolujem dalje iOs temu.

Kad smo već kod Google photos jel ima opcija da se uključi da bekapuje i video snimke u ful veličini? Meni snimci i slike u telefonu 40gb a kad sam bekapovao na Google photos ispalo 23gb a uključeno da prebacuje u originalu.

Kad smo već kod Google photos jel ima opcija da se uključi da bekapuje i video snimke u ful veličini? Meni snimci i slike u telefonu 40gb a kad sam bekapovao na Google photos ispalo 23gb a uključeno da prebacuje u originalu.
malo je zakopano, moras na google account settings pa data & privacy pa nadjes google photos i tu imas opciju za kvalitet bekapa

Nakon poslednjeg update-a siri mi diktira notifikacije kada imam slusalice. Ne mogu da izvalim gde to da ugasim. Probao sam ga sklonim ono announce notification when on headphones, ali i dalje smara.

Mozda nekom bude korisno. Ko hoce manuelno da dize slike , video na cloud moze ali ne direktno sa tel vec da izadje kroz browser na icloud , uloguje se, dozvoli pristup galeriji i birate sta bi ste podigli na cloud. Dole levo ce te imati Options da izaberete u kom kvalitetu i formatu zelite da dizete sliku/video.

^ to je normalno. Kad otključaš telefon nema je, služi za kontrolni centar.

Oznaka za Control Center da povučeš i prikažeš 😃

Možeš da ukloniš tako što ideš na Settings/Face ID & Apsscoe i dole Allow access when locked i onda isključiš Control Center, mada mislim da ti nije praktično 😃

Poslednja izmena:
^ oduvek je tu ali nisi obraćao pažnju

Kako se sada kreira USA nalog ko je kupio nov telefon? Nije kao pre, sada traži ferifikaciju telefonom. A svi znamo da sve app imaju na USA. Kako sada?

Odeš na sajt, kreiraj nalog, ubaciš podatke i za verifikaciju srpski broj telefona 😃

Ne znam gde da pitam. iPhone 13 i zadnji ios. Uglavnom retko koju app instaliram ili bar nisam dugo. Ios je takođe tu od kada je izbačen zadnji.
U App store aplikaciji mi se izgubio onaj prikaz dostupnih aplikacija za ažuriranje i onih koje su ažurirane.
Vidim na netu da ima tih problema ali ne vidim rešenje koje radi.
Nešto hteo pre par dana da proverim i nema ga.

Izvinjavam se na upadu u temu, ali mi je hitno. Sin ima iPhone 15 i mesecima unazad je sve radilo kako treba. Danas vidim da je račun uvećan za par stotina dinara. Uvidom u listing vidim da je juče poslato više sms poruka ka inostranstvu (tačnije na 447...brojeve (ujedinjeno kraljevsto). Svaki put na drugi broj. I vidim da se nastavlja i danas jer se Saldo računa uvećava. Kako da ovo sprečim a da ne bude klasično vađenje SIM kartice, jer mu je bitno da bude online zbog posla. Izvinjavam se ako je već pisano u temi i hvala. Može odgovor i na pm da ne zatrpavamo temu.

Verovatno su to pokusaju da se aktivira iMessage i Facetime ukoliko ste na Yettelu.

Dobro. Ikako da to sprečim pošto se račun i dalje gomila? Yettel je u pitanju.

Poslednja izmena:
Možeš za početak da isključiš iMessage, pozoveš Yetel, kažeš o čemu se radi, insistiraš da je do njih i kroz nekoliko dana pokušaš ponovo da aktiviraš uslugu. Ako prođe odmah, ostaviš tako, ako neće, isključiš da telefon i dalje ne gomila i nabija račun, opet njih zoveš dok ne reše aktivaciju. Iskreno, nekad nije bilo do njih, ali se uvek rešavalo u roku od nekoliko dana.
Proveri u listingu da li je to cena koja odgovara međunarodnoj poruci pošto se to šalje irskom Apple serveru.

Poslednja izmena:
Zvao sam yettel i samo se iznervirao.. Otvoriće tiket i rešiće u zakonskom roku od 8 dana😡. Šta ja mogu da uradim mimo njih, kako se isključuje. Baš se ne snalazim najbolje sa iPhone

Settings, Messages i onda isključiš na iMessage oznaku.

To je isključeno, ali i dalje nabija račun. Ja ne mogu da verujem šta mi se trenutno dešava. Evo u prilogu na koje brojeve šalje.
Kako nema neka varijanta da obrišem APN ili da obrišem broj sms servisnog centra, da prekinem totalno protok sms poruka dok ne vidim šta ću?

Prilozi

• Screenshot_20240624-170938.png
    Screenshot_20240624-170938.png
    130.1 KB · Pregleda: 101
Pokušava da ti aktivira iMessages i Face Time.
Moraš oba da ugasiš u settings-u telefona.
Guglaj malo sa "send messages to ... nabroj te brojeve". Piše da je nešto u vezi greške sim/esim i kako je upisan broj telefona u iste (verovatno prenos broja ili samo Yettel) pa zato baguje.
Na brzinu vidim da neko resetuje telefon sa ugašenim, neko nešto drugo, neko krivi operatera, neko menja karticu... Ne znam, probaj pa šta bude.
Inače nas četvoro koristi iMessage i Face time bez ikakvih problema, što na MTS, što na Yettelu.

Zvao sam yettel i samo se iznervirao.. Otvoriće tiket i rešiće u zakonskom roku od 8 dana😡. Šta ja mogu da uradim mimo njih, kako se isključuje. Baš se ne snalazim najbolje sa iPhone
predjes kod drugog provajdera

Нека му у Јетелу угасе ВАС сервисе. То би требало да се угаси за 24 сата, не знам каквих 7 дана им треба…

Ugasi sam preko aplikacije.

VAS servisi su mi oduvek blokirani u aplikaciji, ali međunarodni SMS ne spada u VAS servise. Za sad smo prebacili telefon u flight mode, i uključili Wi-Fi. Na taj način smo zaustavili gomilanje računa, a radi mu WA i još jedna app koje su mu najbitnije zbog posla. Jeste idiotsko rešenje, ali i sama situacija u koju su me uvalili je krajnje idiotska pa onda valjda tako mora. Da promenim operatera me trenutno košta oko 120 eura, ali najverovatnije ću da prežalim pare jer ovo mi je nečuveno.

Nazad
Vrh Dno