Šta je novo?

Inverter klima do 45.000

Alexa82

Zapažen
Učlanjen(a)
24.06.2024
Poena
1
Pozdrav,
Potrebna mi je pomoć oko izbora inverter klime za sobu od 16m2 plus dogrevanje i hladjenje trpezarije od 12m2 kroz otvorena vrata..
Soba ima dobru izolaciju, drvenu stolariju plus zastakljenu terasu..
Potrebna mi je za hladjenje kao i grejanje u prelaznom periodu, ali ko zna možda se u budućnosti budem grejala samo na klimu jer su nam zime sve blaže.
Uzela bih inverter 12-icu koja nije bučna, sa niskom modulacijom, koja se nakon dostizanja zadate temperature ne gasi, već lagano pirka i pri tom štedi struju.
U stanu gde sam živela privatno imala sam Haier klimu (ne znam koji model ) ali osrednjeg cenovnog ranga i bila je veoma tiha, skoro nečujna i zaista dobar potrošač.
Suzila sam izbor na
1.Haier AS35RBAHRA-PL/1U35YESFRA-4 REVIVE PLUS
2. TCL TAC-12CHSD/TPG11I T-PRO
3. Venting VSAFBU-12HRDM8
A jedan majstor mi predlaže ugradnju Bergen klime koja je u stvari gree po ceni od 340 € + 130 montaža
4. BERGEN Inverter klima Comfort Apollo T 12K
Ne znam koja bi bila najbolja za moje uslove to jest potrebe ili ako vi imate neku na umu do 45 hiljada predložite..

Pozdrav,
Potrebna mi je pomoć oko izbora inverter klime za sobu od 16m2 plus dogrevanje i hladjenje trpezarije od 12m2 kroz otvorena vrata..
Soba ima dobru izolaciju, drvenu stolariju plus zastakljenu terasu..
Potrebna mi je za hladjenje kao i grejanje u prelaznom periodu, ali ko zna možda se u budućnosti budem grejala samo na klimu jer su nam zime sve blaže.
Uzela bih inverter 12-icu koja nije bučna, sa niskom modulacijom, koja se nakon dostizanja zadate temperature ne gasi, već lagano pirka i pri tom štedi struju.
U stanu gde sam živela privatno imala sam Haier klimu (ne znam koji model ) ali osrednjeg cenovnog ranga i bila je veoma tiha, skoro nečujna i zaista dobar potrošač.
Suzila sam izbor na
1.Haier AS35RBAHRA-PL/1U35YESFRA-4 REVIVE PLUS
2. TCL TAC-12CHSD/TPG11I T-PRO
3. Venting VSAFBU-12HRDM8
A jedan majstor mi predlaže ugradnju Bergen klime koja je u stvari gree po ceni od 340 € + 130 montaža
4. BERGEN Inverter klima Comfort Apollo T 12K
Ne znam koja bi bila najbolja za moje uslove to jest potrebe ili ako vi imate neku na umu do 45 hiljada predložite..
Zdravo, moja potraga je vrlo slična. Meni je nekako u najužem izboru Vivax 12 aeri+, nekako mi se čini najača preporuka za istu ovde...

Pa ste obojica otvorili teme... bez ljutnje, ali ako bi svako otvarao temu za bilo koji izbor klime, imali bi 50 otvorenih tema za istu stvar... što na kraju i imamo.

Ima tema jeftine klime i čitajte. Da klime od 45k su jeftine.

Zdravo, moja potraga je vrlo slična. Meni je nekako u najužem izboru Vivax 12 aeri+, nekako mi se čini najača preporuka za istu ovde...
I Meni je isprva bila zanimljivija, ali sam negde pročitala da ne modulira nisko.. kod grejanja 300w i to u prostoriji od 12m2

Pa ste obojica otvorili teme... bez ljutnje, ali ako bi svako otvarao temu za bilo koji izbor klime, imali bi 50 otvorenih tema za istu stvar... što na kraju i imamo.

Ima tema jeftine klime i čitajte. Da klime od 45k su jeftine.
Temu sam otvorila jer je pitanje dugačko, navela sam par klima o kojima može da se diskutuje..
Uglavnom postavljači pitanja na tim većim temama i ne dobiju odgovor, eventualno jedna osoba odgovori..
Po tvojoj logici podforum grejanje i klimatizacija bi se sastojao samo od par tema..

Uglavnom ne dobiju odgovor oni koji postavljaju pitanja na koja imaju odgovor u prethodnih nekoliko strana teme.
Ti si na primer pomenula TCL klimu za koju sam ja komentarisao na poslednjoj strani teme jeftine klime.
Mnogo bi manje ovakvih tema bilo i pitanja da ljudi procitaju poslednjih 5 strana teme pre nego sto otvore novu.

Ima toliko predloga na forumu sto u temi jeftine klime sto u vec otvorenim temama za klime do 400-500e i za tvoju kvadraturu da ne vidim potrebu da se otvara nova tema.
Sto se modulacije tice ti imas nepunih 30 kvadrata sa drvenom stolarijom i kazes da ti je 300w modulacije puno na grejanju. Ja ne znam kako si zamislila da klima modulira na 150w na tolikoj kvadraturi, mozda na 15 stepeni spoljne.

Ali ja napisah da mi je klima za 16m2 a kroz otvorena vrata dogrevanje ili hladjenje trpezarije.. soba nije uvek otvorena, zato mi i treba nešto što nije bučno i što nisko modulira..
Ok razumem da ima previše tema, nova sam, tek sam se pridružila ovom forumu pa sam želela neke konkretne odgovore da dobijem..
Pročitala sam dosta tema, uostalom i o tcl zato je u užem izboru, mislim da si baš ti spominjao i venting klimu (da je isto što i tcl ) ali o Haier slabo šta nadjoh, takodje o Bergen klimi..

Svakako ako planiras da otvaras vrata moras i to da racunas u kvadraturu jer ako ces uzimati samo za 16 kvadrata onda mozes i sa devetkom proci.
Sto se buke tice mislim da ces otprilike isto proci sa svim ovim jeftinijim klimama, eventualno Vox ima nesto jacu prvu brzinu pa se glasnije cuje ventilator.
Sve one imaju neki quiet/sleep mode pa dodatno mogu da spuste brzinu ventilatora mada na najsporijoj brzini je sve tu negde izmedju 25-35 dB koliko sam ispratio.
Pročitala sam dosta tema, uostalom i o tcl zato je u užem izboru, mislim da si baš ti spominjao i venting klimu (da je isto što i tcl ) ali o Haier slabo šta nadjoh, takodje o Bergen klimi..
Zato uzmes te preporuke sto si nasla i odlucis na osnovu njih. Ovde se ljudi uglavnom vode politikom da ako imaju klimu napisace nesto o njoj, tesko da ces naci nekog da ima neku od tih klima a da nije vec napisao nesto.

Pa svi imamo i vrata i prozore u kućama i stanovima, te ih po potrebi otvaramo i zatvaramo, čime menjamo zapreminu prostora koji grejemo/hladimo.

Forumaši više ne odgovaraju jer se stalno postavljaju ista pitanja, a za odgovore mora malo da se prelista forum u nazad jer su skoro svi odgovori napisani.

Pozdrav ljudi dali neko koristi haier revive plus 12 ako neko ima kakva su iskustva sa grejanjem i radom hvala

Nazad
Vrh Dno