Šta je novo?

Intracom NetMod i sezampro

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Da li moze isdn da se kaci na sezampro 042110220. Naime meni se konektujei odem na net medjutim otvorim jednu stranicu i pukne veza dok na verat broj kojim se placa preko telefonskog racuna sve radi normalno

Na sajtu jedino pored broja 011/2042042 piše ISDN, moguće da ti 042 ne podržavaju ili probaj da se kačiš jednim kanalom. Takođe obrati pažnju na ovo:

Pristup korišćenjem ISDN veze. Vreme provedeno na vezi se tarifira kao i kod poziva običnim modemom, dakle 1 sat na vezi = 1 sat utroška. U slučaju pristupa sa oba kanala (multilink ppp) ukoliko se tarifiranje vrši na sat, svaki kanal se tarifira odvojeno.

Je l' grešim ili za 128k naplaćuju duplo? 1 sat na vezi = 2 sata utrška :trust:

Godinama sam na kablu al' se sećam da sam svojevremeno potpisao ugovor sa Veratom jer nisu duplirali cenu. Ovako sebe vidim ponovo na ISDN-u samo kad ne bih imao nikakvu alternativu, a možda ni tad. Ili 56k na terminal pa polako.

Najverovatnije da ti je ISDN modem podesen da se konektuje dvokanalno a kako na taj SMIN broj mozes da se konektujes samo sa jednim kanalom to je razlog zasto veza puca tako brzo.Resenje je prebaciti Intracom modem u jednokanalni mod.

Najverovatnije da ti je ISDN modem podesen da se konektuje dvokanalno a kako na taj SMIN broj mozes da se konektujes samo sa jednim kanalom to je razlog zasto veza puca tako brzo.Resenje je prebaciti Intracom modem u jednokanalni mod.
jedino to.meni recimo na yubc rade dva kanala kako treba,sezam i eunet takodje ali beocity i beotel sve po jedan kanal....

Problemi prekida veze pri uključenju drugoga kanala nastaje prvenstveno kada se korisnici ka svojem ISP-u konektuju preko SMIN mreže (042******) , a takoreći nikada kada se korisnici konektuju na direktne ulazne linije svoga ISP-a , a na brojeve koji su navedeni da su predviđeni za ISDN pristup.
Može se i preko SMIN-a ostvariti dvokanalni pristup samo treba biti uporan, ponekad nakon trećeg, šestog, jedanaestog pokušaja.Kada se ostvari 2k veza ona je stabilna.Navedeni primer je kada je netMod podešen da se odmah konektuje sa oba kanala, a uz mogućnost prijema ulaznih poziva.
Proble je u tome što se pri svakom od navedenih pokušaja naplati 1+1 impuls, a koji u SMIN-u na određenim brojevima traje duplo duže nego li poziv u lokalu.
Navedenu situaciju sam pokušavao da rešim sa Telekom Srbija, ali bez rezultata (srećom stigao je ADSL), a tvrdili su da je problem do ISP-a što u osnovi nije imalo nikakve logike, jer svako neuspešno konektovanje je TS-u donelo 1+1 impuls, a ISP od toga nije ništa imao tj.beznačajno malo, jer se naplaćuje ukupno utrošeno vreme a ne broj konekcija.
Prije navedeno se dešavalo prije dveipol-tri godine, a nedavno sam se zaželeo ISDN pristupa i situacija je bila identična.

Nazad
Vrh Dno