Šta je novo?

Interni HDD Rack (Chieftec KF-22-IB)

BOOGIEMAN

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2005
Poena
320
Razmisljam se koliko je isplativa kupovina OVOG uredjaja ako ne planiram da ga vadim iz kucista ? To mu dodje isto kao da sam povezao dva harda i bez njega ?!?

Razmisljam da ga kupim kako mi hard diskovi ne bi bili jedan pored drugog, a i koliko vidim u racku postoji ventilatorcic ... pa je mozda bolje tako. S druge strane, nigde ne mogu da nadjem podatak koliko snage crpe iz napajanja ?

Zna li neko i kako PC prepoznaje ovaj uredjaj ? Ako ga kupim, znaci imao bih jedan klasican hard (koji bi mi bio primarni) i taj removable rack koji bi zauzeo trenutno mesto nepotrebnog CD Playera.

Jedno je tacno, to je ekstra stvarcica.

Ako mozes da je priustis onda ne stedi.

Ovo ti ne trosi mnogo vise u odnosu na samo 1 hdd. Trosi nijansu vise, onoliko koliko treba ventilatorcicu da se okrece.

Ybte, pa kosta 1200 dinara ... valjda moze svako da ga priusti ... samo je pitanje ima li svrhe :d

Al' ako kazes da vredi ima da ga uzmem, :) ... Thanks !

Pa ako imas hdd pata koji stalno vadis vredi naravno.
Gde si bio pre par dana dok sam imao jedan maxtor pata 160giga?
To bi mi leglo ko budali samar.

Jel postoji nesto ovako al da je SATA i da valja?

... ako ne planiram da ga vadim iz kucista ? To mu dodje isto kao da sam povezao dva harda i bez njega ?!?

Pa ako ne planiraš da često vadiš disk iz kućišta definitivno se ne isplati. :)

Razmisljam da ga kupim kako mi hard diskovi ne bi bili jedan pored drugog, a i koliko vidim u racku postoji ventilatorcic ... pa je mozda bolje tako. S druge strane, nigde ne mogu da nadjem podatak koliko snage crpe iz napajanja ?

U fioci postoji ventilator zato što je fioka zatvorena i HDD bi se veoma brzo zagrejao unutra. Inače tokom dužeg rada HDD u fioci ima veću temperaturu nego onaj van fioke.

Ja na poslu imam jednu takvu samo SATA, i kada izvadim HDD iz nje osetno je topliji nego oni u računaru (isti model diskova).

Koristim je da bih prebacivao velike količine backup-a na SATA diskove (od po 500GB) - ide malo brže nego preko USB fioke.

Zna li neko i kako PC prepoznaje ovaj uredjaj ?

Računar ne prepoznaje fioku uopšte... Gledaj na nju kao na produžni SATA kabl. :) HDD je direktno zakačen za ploču, tako da nema razlike između diska u fioci i diska van nje.

Thx, ovo zadnje me je bas interesovalo.

U fijoku cu da stavim sadasnji HD od 160 Gb i retko cu da je koristim, tako da me pregrevanje ne brine.

Nazad
Vrh Dno