Šta je novo?

Interni chitach kartica prespor...

driver

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
1,170
Uzeo sam neki 3.5" chitach kartica, kineshtina od 1 dolar, naravno kachi se direktno na USB na plochi. Problem je shto je brzina chitanja toliko spora da je to neupotrebljivo. Ista kartica sa eksternim chitachem ubodenim nazad radi pet i vishe puta brze. Plocha je Gigabyte P35 DS4. Da nema tu neki fazon u BIOSu ili mi ne gine da stavim obichan USB konektor pa da nabodem nazad na plochu ?

Poslednja izmena:
mozes ga bosti gde hoces, ako je citac los, a zvuci da je on problem, isto ce raditi...
bios podesenja manje vise nista ne vrede kad se OS digne, odnose se eventualno na rad usb uredjaja pre dizanja drivera i tu mozes da ogranicis na usb 1.1 ili 2.0 (bese full speed hi speed kako vec...)

Ja bih ti preprocio da probas na jos nekoj ploci i mozda sa jos nekom karticom, mozda se prosto ne mirisu... npr ako je kartica sdhc class 6 ili bolja, a citac jeftin, vrlo je moguce da se ne snalazi sa istom...

Probao sam vishe CF i xD kartica, uvek isto chita. Ali mi je neverovatno da takav chitash postoji uopshte kada je neupotrebljiv. Eksterni chitach je isto neki bezveze kinez i josh je star 5 godina, tek taj ne bi trebao da chita kako treba..

Sa sistemom nema veze, isto je na Visti i OS X...

Očigledno da je sprava pravljena na nivou novogodišnjih ukrasa za jelku.

Dobro je što si ti imao hrabrosti da ga uopšte uključiš na ploču,
a još bolje je to što ga i dalje držiš uključenog i pokušavaš da izvučeš nešto od njega.

Pitam se zašto ne uzmeš neki dobar i kvalitetan čitač a taj baciš u kantu za smeće.
Zamisli da ti čitač ošteti neku karticu za važnim snimcima, pa još hitno potrebnim.

Verovatno si dobio USB 1.1 citac, otud takve performanse.
Mada XP obavestava kada nakacis USB1.1 uredjaj, na Visti ne znam.

Očigledno da je sprava pravljena na nivou novogodišnjih ukrasa za jelku.

Dobro je što si ti imao hrabrosti da ga uopšte uključiš na ploču,
a još bolje je to što ga i dalje držiš uključenog i pokušavaš da izvučeš nešto od njega.

Pitam se zašto ne uzmeš neki dobar i kvalitetan čitač a taj baciš u kantu za smeće.
Zamisli da ti čitač ošteti neku karticu za važnim snimcima, pa još hitno potrebnim.

Ali koja je poenta postojanja chitacha koji je neupotrebljiv ? :) Redovno kupujem dno kinesku robu, i ako se neshto reklamira da radi neshto, to radi tako, nije ovo kupljeno na buvljaku, vec direktno iz Hong Konga...

Nishta, uzecu neki chitach sa brendom, mada ne znam koji :)

E ako je direktno iz Hong Konga.... :)

Imam eksterni Hama od 500-600 din. i radi savršeno, za interne ne znam.

Pa i moj bulj eksterni radi savrsheno, ali ga stalno jurim oko kucishta :)

Pa zalepi ga za kućište :d

A na shta ce to da lichi u "Fotke mog kompa.." threadu :d

samo izbegavaj TRUST čitač kartica iz pakoma, đubre neopevano...

Ideja.
Baviš se fotografijom pa po prirodi stvari najverovatnije odlaziš u reklamne agencije koje štampaju svašta nešto na svemu i svačemu, zar ne?
Verovatno si već i video magnetne folije debljine od 3 do 5mm za štampu, e pa one mogu da posluže korisno za svašta nešto a oni uvek imaju preostalih komada koje ne mogu da iskoriste, pa se dogovori.
Nisu preterano jake ali ako zalepiš odgovarajuće parče ispod čitača moći ćeš ga stavljati svugde po kućištu.

PS.
Još davno sam počeo da ih koristim za kutijice sa finim udičicama jer su originalne kutije sa magnetima bile preskupe i od loše, krte plastike, kasnije sam im našao razne primene.

Ma nije problem lepljenje, ali reko ajde da to bude elegatnije, da ne zauzima jedan USB i da se reshim bar jednog kabla :) Imam samolepljive velcro (chichak) trake, koje vrlo chvrsto drze, a mogu i da odlepim ako zatreba :)

U svakom sluchaju hvala na odgovorima, na kraju cu da uzmem neki Apacer interni (koji je 25x skuplji od ovog kineza :)) i da zavrshim posao....

Poslednja izmena:
Ne mogu da odolim:Koja je poenta postojanja opcije red-eye reduction na aparatu koja je neupotrebljiva? :D

Baci taj čitač i kupi neki za 10€ minimalno.

Kako to mislish ? Pa red-eye reduction vrlo lepo radi kod vecine fotoapata :d

Baš tako, kod većine. ali ne i u svim u kojim postoji :)
Eto odgovora zašto taj čitač ne radi kako tebi treba.

Nazad
Vrh Dno