Šta je novo?

Internet za laptop

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Selim se za par dana i necu imati mogucnost da uvedem net preko telefonske linije,a do sad sam koristio standardni adsl prikljucak koji sam placao nekih 1500din mesecno,zanima me sta bi mi bilo zgodno nabaviti za laptop za te pare sad posto predpostavljam da mi je usb stick jedina opcija preko jednog od 3 provajdera mobilne telefonije,nesto sam gledao ali nisam siguran sta je najpovoljnije,inace ne skidam nikakve velike fajlove,treba mi za klasican web surf,poneki video,slike i slicno

Hvala:D

Selim se za par dana i necu imati mogucnost da uvedem net preko telefonske linije,a do sad sam koristio standardni adsl prikljucak koji sam placao nekih 1500din mesecno,zanima me sta bi mi bilo zgodno nabaviti za laptop za te pare sad posto predpostavljam da mi je usb stick jedina opcija preko jednog od 3 provajdera mobilne telefonije,nesto sam gledao ali nisam siguran sta je najpovoljnije,inace ne skidam nikakve velike fajlove,treba mi za klasican web surf,poneki video,slike i slicno

Hvala:D

mt:s izbegavati. Telenor i Vip imaju istu foru, pola-pola(polovinu paketa trosis od 6 ujutru do ponoci, a drugu od ponoci do 6 ujutru), pa potrosis ocas posla ako ne vodis racuna, a onda se vuces sa 64/32k... U svakom slucaju, isto ti je. Ako neko od ortaka trosi bilo kog provajdera, uzmi, probaj. Rekoh li da mt:s treba izbegavati?
I Telenor i Vip su lepo pokrili Srbiju. Van Beograda, Telenor ipak malo bolje radi. Da ne zaboravim, gledaj da izbegnes mt:s.

Zasto izbegavati mt:s? nisam primetio da se na stranama pominje nesto pola-pola:)

prosto kapiram da bez telefona nemam drugu mogucnost osim usb neta pa mi izbor i nije veliki a opet treba izvuci maksimum za 1500din,sto svakako nece biti ni prici adsl-u...

Zasto izbegavati mt:s? nisam primetio da se na stranama pominje nesto pola-pola:)

prosto kapiram da bez telefona nemam drugu mogucnost osim usb neta pa mi izbor i nije veliki a opet treba izvuci maksimum za 1500din,sto svakako nece biti ni prici adsl-u...

Moja iskustva sa mt:s-om su katastrofa. Na istom mestu(od bazne stanice udaljen 100m), Telenor radi na fulu, kao i Vip, a ono bijelo go*no se ukaci sa edge. I to ako
je dobro raspolozen. Imam sva tri, koristim Telenor i Vip, sa mt:s sam se patio dok firma nije nabavila i ova dva. Od tada ga ne koristim. Sa dosta strana sam cuo iste price. Mi u firmi imamo, mislim, 100-inak korisnika na mt:s-u, i popise mi krv sa onim: Ovo ne radi, internet mi ne radi, opet nece... Mi iz IT-a smo uzeli na testiranje modeme iz Vip-a i Telenora i to je potpuno razlicita prica! Tako dobro rade, da smo kolega i ja potrosili paketom dozvoljenu kolicinu, ocas posla. Sto se pola-pola tice, ima, samo moras malo pazljivije da citas :) Inace, mt:s potroseno preko paketom dozvoljenog, naplacuje obaska, ne smanjuje brzinu pristupa. Sto je, po meni, jos jedan dobar razlog da ih izbegnes. Imas li u novom kraju nekog wi-fi provajdera? Pogledaj, ni to nije lose.

Telenor ima pola-pola dok Vip mislim da nema. Vip je pre neki dan menjao pakete pa pogledaj na njihovom sajtu. (Cini mi se da je sada Vip nocu neogranicen uz doplatu)

Poslednja izmena:
Telenor ima pola-pola dok Vip mislim da nema. Vip je pre neki dan menjao pakete pa pogledaj na njihovom sajtu. (Cini mi se da je sada Vip nocu neogranicen uz doplatu)

Moja greska. Telenor ima, Vip mazne 400 kinti za Night tarifu... :p No, nema veze, i jedan i drugi su keva za mt:s.

Koliko ja vidim VIP mu dodje kao najbolji izbor:) mene ovo nocno nece previse zanimati jer necu imati vremena da ostajem do kasno zbog obaveza a kapiram da bi ovih 5GB bilo sasvim dovoljno za surf,poneki video i tako to,bez preteranog downloada? I ako razumem dok se to ne potrosi brzina je 20mbit a nakon toga se spusta na dial up brzinu ali se i dalje ne naplacuje sve sto se prekoraci? ipak je razlika u odnosu na ove druge opcije koji naplacuju dodatnu potrosnju

Samo me zanima koja je minimalna ugovorna obaveza,gledam na m:ts pominju 12 i 24 meseca a za VIp mi se cini da videh 3 meseca?

Nazad
Vrh Dno