Šta je novo?

internet via satelite

A

aqua

Guest
Cuo sam da se za 400 dm moze dobiti ta kartica koja spaja komp i satelit i godinu dana pretplate. Ono sto neznam je dal'l to zaista vredi uzeti. Prvenstveno me interesuje dali mogu da skidam vece fajlove (600-700mb) i kojom brzinom. Moze li me neko vise uputiti o ovome ?

Nemam satelitski net ali sam par puta kod ljudi video kako izgleda, bas sam juce bio kod jednog lika i doneo sam kuci 10gb svacega, covek skida divx-ove, spotove, mp3, trailer-e, programe... ma svasta, to se ne meri u megabajtima nego gigabajtima, usgred ni sam ne zna koliko satelitskih tv kanala ima, tako da ako imas tv izlaz (preporucljivo ati, zbog mogucnosti rada na kompu dok se gleda i tv na izlazu) ovo je po meni prava stvari, za te pare ako si u mogucnosti uzmi odmah, preporucljivo je da ti tanjir montira neko iskusniji posto konfiguracija programa i nije bas naivna, najvaznije je da je antena dobro usmerena tj. 100% prijem da bude.
Upload ide preko provajdera, posto mu zadas putanju mozes da se diskonektujes i onda download ide direktno u tvoj komp.
Mislim da je ovo bolja kombinacija od "kablovskog" interneta kod nas ili "dsl" kako neki provajderi zovu nesto sto nema veze sa dsl-om.
Sa druge strane cuo sam i price od ljudi koji satelit imaju vec duze vreme da je malo oslabila veza jer isuvise ljudi to ima ovde, ne kapiram kako al' ajd.

Nazad
Vrh Dno