Šta je novo?

Internet u Zemunu, satelitski net i nedoumice, potrebni saveti, preporuke i pomoc

marin

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Dobar dan, dobri ljudi:) Drugar hoce u zemunu da uvede sebi internet, ali polako ponestaje opcija. Proverio sam beogrid, verat wireless, adsl, kablovski i td. Otpao je i novi Telenor internet jer je skup. Ostaje jos satelitski internet i mozda neki wireless provajder, ali ja bar ne znam sta ima u blizini. Tuzna situacija. Uglavnom, bice satelit, sem ako ovde ne dobijem neki bolji predlog. Tacno mesto u zemunu je ulica Pregrevica, uz Dunav odma' (ne fata ga verat ap).

Nasao sam 2 provajdera za satelit. Na astrasat.com sam zatekao "Od 31. Jula 2008.prestali smo sa radom.", tako da ostaje samo neki SatSpeed.co.yu. Shvatio sam i da oprema(tanjir, skystar2,itd) sa montazom izlazi oko 250e, da ce morati da se koristi fiksni telefon za upload... Dosta skuplje i komplikovanije nego adsl i cable. Zabrinjava poruka na sajtu "Protok velikih download-era biće trenutno više redukovan ukoliko je trenutno veći broj korisnika na Flat servisu koji su manje download-ovali u tekućem obračunskom mesecu ". Pa, ako moze neko da kaze nesto o njima, kakva je usluga i tako... Deluju bezveze(kao supci, da kazem) ali se nadam da gresim. Preporucite drugog provajdera slobodno ili drugi vid "kacenja" na internet.

Bitno:
Molio bih nekog ko vec ima iskustva sa Satelitskim internetom da mi kaze da li je moguce uspostaviti vezu ili kako vec ide putem telefona, "naruciti" stream radio ili tv, i onda prekinuti modemsku vezu, a stream da nastavi preko tanjira? I to jos da traje tako recimo ceo dan. Znaci, pustim sebi INTERNET TV(ne onaj obicni sat.kanal, nego bas stream sa interneta) ili radio, prekinem modem vezu i onda nastavim da gledam/slusam.

Hvala!

Poslednja izmena:
mislim da mozes da uhvatish madnet ... jako dobar wireless provajder, mozes da zatrazish free merenje! Ja sam bio jako dugo kod njih imam jos uvek opremu za 2.4GHz ... www.madnet.rs ... zovi podnesi zahtev i videces ... Imaju 2 AP u zemunu, jedan je na "Zmajevim Kulama", Drugi je u Ivicevoj ... ovaj Dragon Ball je do skora pokrivao POLA ALTINE ...

Pa Pregrevica ima SBB kabal, trebalo bi i net da moze a imas i SBB AP tu blizu u Cara Dusana, na zgradi jednoj. Proveri na 3305252 da li ima uslova!

http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=137 pa klikni na Zemun za mapu pokrivenosti

Zavisi koji deo Pregrevice i na koju stranu je okrenut/zagrađen obejkat, trebalo bi da može da hvata i http://www.maksnet.org/ iz Cara Dušana.

Najbolje je da skenirate wireless signal sa njegove loakcije, garantujem bar 3-4 provajdera.
Taj satelit NET je one-way, a dvosmerni satelit je papreno skup. I oprema i paketi.

Ako postoje ikakve mogucnosti za wirless zaobidji satelitski u sirokom krugu ....
Jednosmeran = smor
dvosmeran = preskup

Sbb i cara dusana radi extra. Imas oko 20% veci up/down od uplacenog. Znam pouzdano.

Ljudi, hvala puno! Stvarno ste mnogo pomogli! Zamalo da uzmemo satelit:)

Ja cu samo jos da proverim koji konkretno provajder ima signal tamo i to je to.
Mislim da sam za sbb gledao ap i da ne dobacuje, bar ne na onoj mapi njihovoj. Ali najbolje da ih zovem pa da vidim sta oni kazu. Sa sbb im pozitivna iskustva, pa reko da im damo sansu prvima:)

Sledeci maksnet - ima 2 glasa, pa onda madnet :))

Javicu utiske kad se instalira nesto, sto ce biti, pretpostavljam, u roku od nedelju dana. Hvala jos jednom svima!

Vrh Dno