Ima wireless.
2 provajdera - Optikom i Pronet.
Optikom je pokrio celu (ili skoro celu) Sremcicu i ima dosta korisnika. Ja sam isprobao posto su davali test nalog od 10tak dana i tada su imali problema sa pingom unutar njihove mreze. Ne znam jesu li nesto popravili u medjuvremenu.
Sada koristim Pronet koji ima samo jednu antenu na zgradi iznad pumpe i pokriva krug od oko 2 km u precniku. Ping je izuzetno dobar, ima svoj DC++ server za razmenu unutar mreze brzinom od 1mbit. Mreza je na 802.11 G pa ne dobacuje daleko ali stvarno dobro radi.
Nijedan od ova 2 provajdera ne dodeljuje javnu adresu ali nema zatvaranja portova, blokiranja p2p ili neceg slicnog. Za Optikom ne garantujem, sve je radilo kad sam ja isprobavao.
Vidim da si dobio novi broj i to bi trebalo da znaci da si na cistoj liniji i da ces imati uslova za ADSL posto smo na onom spisku centrala koji je objavio Telekom. Ja imam 2 linije, dvojnicku i jednu samo moju - cistu. Ova dvojnicka je ostala sa starim brojem a ova druga je dobila novi. Ipak proveri, mozda imas PCM ali ce ti valjda skinuti ako se prijavis za Telekom ADSL. E sad, kad ce poceti da prikljucuju to ne zna niko a mislim da je to pitanje od milion $$ u ovom delu foruma.
Treca varijanta je SBB cable net. I to je na dugom stapu. Rekonstrukciju mreze su zavrsili jos letos a zasto nisu pustili signal ne znam. A mislim da ni oni ne znaju. Dopisujem se sa njihovom teh. podrskom vec 3 meseca a neki dan sam se cuo i telefonom. Poslednja informacija je da sigurno nece biti pre N.G. (i svih pripadajucih praznika) U praksi ne pre februara.