Šta je novo?

internet u mreži

• Začetnik teme Začetnik teme blue
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Imam u firmi računarsku mrežu od 16 računara i imam 2 modema. Problem je što je internet konekcija potrebna na još jednom računaru. E sad - pitanje je - da li je moguće omogućiti konektovanje trećeg računara (ili još bolje - svih računara u mreži) preko jednog od postojećih računara sa modemom - i kako?

Ukljuchish Internet connection sharing na rachunaru koji ima modem, taj ce, ako se dobro secam automatski dobiti IP 192.168.0.1 sa maskom 255.255.255.0
Rachunarima na kojima hocesh da izlazish preko ovoga stavi neku drugu IP adresu 192.168.0.2,3,4... istu masku i kao default gateway stavi adresu ovog na kome si ukljuchio Internet sharing (192.168.0.1)

Poz

Hm, ali na taj nacin gubim umrezenost datih racunara sa ostatkom mreze. Problem je sto ja ne smem da promenim trenutne ip adrese. Ima li drugo resenje?

ima
kad ti windows promeni IP adresu, ti je onda opet vrati na staro 🙂

Enable-uj sharing na rachunaru koji izlazi na net, na svim ostalim rachunarima u istoj radnoj grupi ostavi sve automaticaly i reshena stvar

nickname je napisao(la):
Ukljuchish Internet connection sharing na rachunaru koji ima modem, taj ce, ako se dobro secam automatski dobiti IP 192.168.0.1 sa maskom 255.255.255.0
Rachunarima na kojima hocesh da izlazish preko ovoga stavi neku drugu IP adresu 192.168.0.2,3,4... istu masku i kao default gateway stavi adresu ovog na kome si ukljuchio Internet sharing (192.168.0.1)

Imam i ja taj problem, pokusavam da sherujem adsl konekciju tako da mogu da je koristim na jos jednom racunaru. Uradih sve kako si napisao, e sad: u network connections na drugom racunaru dobijem ikonicu za konektovanje, kada kliknem na nju uspem da se konektujem, ali kada startujem browser i pokusam da surfujem nista se ne desava. Ovaj, hm, gde gresim???

U polje za DNS (mrezne karte) treba uneti IP adresu racunara koji ima izlaz na net, ili DNS provajdera. Net radi i bez ovoga, ali na primer u IE se ne mogu unositi adrese sajtova tipa www.benchmark.co.yu, nego 212.124.160.11.

Nazad
Vrh Dno