Šta je novo?

Internet u Koreji : 100 Mbit standard

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

dzidza_bidza

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
375
The majority of South Koreans rate their broadband services as ‘ordinary’ despite having the world’s fastest internet connections, according to a recent survey. Korean broadband providers typically offer speeds of 100Mbps. However, the government-sponsored Korean Communications Commission (KCC) found that no service provider consistently provides this level of service. The fastest ‘100Mbps’ service was delivered by LG Powercomm with an average speed of 91Mbps, the KCC found. The average speed of all 100Mbps service providers is just 46Mbps, but this compares to typical average broadband speeds of well below 10Mbps in most other countries.

Seven service providers offer high-speed broadband services in Korea to more than 15 million subscribers. Korea Telecom controls 44.2 per cent of the market, followed by Hanarotelecom with 24 per cent and LG Powercomm with 12.2 per cent. “By giving quality information to internet users, we expect customers to have more information when they choose products,” said KCC representative Lee Eun-hee, according to the Joongang Daily. “This encourages service providers to compete against one another to improve the overall quality of such products.” Kim Young-wan of Korea Telecom added: “The rate at which high-speed internet customers are increasing has slowed down a lot. “That is why internet service providers are looking for new revenue sources such as internet telephony and IPTV services.”

Izvinjavam se sto je tekst na engleskom, ali verujem da vecina razume o cemu se radi.
A ja razmisljam i dalje o mom jednom megabitu (1Mbps) u odnosu na njihovih devedeset jedan megabit (91Mbps)... :S::wall:

...ali ti zivis u srbiji, ovde su zene mnogo lepse :) dzaba im takav net

Lepe su Korejanke...mnogo lepse od Kineskinja i Japanki.

Brate, ja to govorim godinama ali ne veruju mi ;)

Inace, Koreja vec skoro 6 godina nema vezu ispod 8Mb/s; 100Mb/s ne samo da je dostupna, vec je najmanja dostupna veza u skoro celoj Koreji :D Najsmesnije je sto se dosta Korejanaca (barem starijih od 20g) ZALI zasto moraju da placaju 100Mbit po 20USD mesecno, kad im ne treba :) 1Gbps ce uskoro biti dostupan u vecem delu Koreje, dok je u Japanu dostupan za smesnu svotu :(

Ali da vas i malo "obradujem", Engleska iako ima i 16Mb/s net, cak i biznis korisnici nemaju stvarno te brzine... u 5:1 agg. ratio biznis paketu jedva sam skidao 400KB/s i to samo privecer, dok nocu i tokom radnih sati ne ide >200KB/s.

Poslednja izmena:
Eh pa ono nece bas da bidne. Koreja i JP imaju i do 1GB kucni mrezu, ali pocinje se sa lepih 2-4MBita, ima jedostavno mesta koja tehnicki ne mogu vise (ADSL i daljina od centrale) iako ti placas protok od 54MBita - dobijes max moguc - 2-4MBita ili vise...

Inace bile su price o 10GB pa i 100GB, no to se moze (ili barem tad kad sam to cuo ~pre 3-4mes) samo na par mesta i radi kao trial trenutno...

eeeeeeeeeeeeeeeeeee daleko je sunceeeeee,mi ipak zivimo na brdovitom Balkanu a kada ovako nesto procitam obavezno mi dodje da :wall:

Dosao mi je pre neki dan drugar koji sad zivi u Melburnu, ima ADSL2+, brzina mu je ~8MBit; ali dzaba kad ne postoji flat paket; on placa 50 australijskih dolara 17gb+7gb (17 u peak-u i 7 van peak-a ; peak je ceo dan, a off peak recimo od 01-07h...). A ako probije limit, spustaju mu brzinu na 64/64, kao na modemu :)

Poenta je da nasi nisu zlatni (naprotiv, stoka su neopevana), i da su npr. Hrvati 10x ispred nas sa netom; ali da ima i drugih kombinacija koje ne bi odgovarale svima...

p.s. nisam siguran da su cifre tacne, ne mogu sad da se setim; ali u zbiru je ~25gb mesecno za taj njegov paket

Poslednja izmena:
Australija generalno ima najgori Internet medju razvijenim zemljama.

Živa istina. Ne veruj onima koji kažu drugačije.

Ja imam 2 Mbps ADSL i stvarno ne vidim potrebu za nečim bržim. Ni tih nekih 200 KB po sekundi kojih mogu da svučam skoro nikad nisu maksimalno iskorišćeni, retko kada se dešava da nešto skidam, a da server može da isporučuje maksimalnim protokom moje veze, skoro uvek postoji neiskorišćeni overhead. A koja će ti biti brzina svlačenja torenta daleko više zavisi od toga kako je seed-ovan nego od tvoje internet veze.

Inače tih 2 Mbps plaćam 19 evra mesečno uz telefonski račun. Ima i daleko boljih paketa doduše, Fortnet nudi za 40 evra flat telefoniranje sa fiksnim telefonima u celoj zemlji i 24 Mbps internet. Naravno, kada je ADSL u pitanju nema ni teoretske šanse da možeš da imaš zaista 24 Mbps osim ako živiš 10 metara od telefonske centrale. Realni maksimum je nekih 7-8 Mbps za većinu korisnika.

Ovo je 100 put ...
Kako mozete da poredite Srbiju sa Korejom Svedskom Amerikom bilo kojom normalnom zemljom.
Nece valjda da Srbija ima istu brzinu ko Koreja Eu Amerika a da nema mnogo bitnije stvari

Ja imam 2 Mbps ADSL i stvarno ne vidim potrebu za nečim bržim.
"

Ja imam pola megabita manje i slazem se sa tobom! Jos ako imas neki rs nalog ili neki torrent sa premiumom (eg. torrentleech) mozes da se opustish i da downloadujes, taman dok odspavas malo, on ti skine sve sto ti treba!

Poslednja izmena:
"

Ja imam pola megabita manje i slazem se sa tobom! Jos ako imas neki rs nalog ili neki torrent sa premiumom (eg. torrentleech) mozes da se opustish i da downloadujes, taman dok odspavas malo, on ti skine sve sto ti treba!

Za tebe je telefonski internet:mad:,nisi ti ni za tu bedu:d
A jel ti spavas ko zivotinja zimskim snom,pa ti skine sve sto treba.:smoke:

Australija ima spor Net, jer veza sa ostatkom sveta ide preko satelita. Trenutno postavljaju opticki kabl po dnu mora prema Aziji, tako da bi za koju godinu i oni trebali da imaju dobar Net bez limitiranja. Inace Net je u Srbiji definitivno medju najgorima u svetu. Jedini smo mozda bolji od Angole i Burkine Faso.

e kad ovako razmisljaju korisnici,sta li je tek u glavi direktora lelekoma.nije ni cudo sto imamo najgori net u evropi.

Dobro receno, mafija...
kako objasniti prosecnom korisniku, a kamolu lelekomu da je bitno i kad nesto treba da se skine/salje da se to sto pre uradi (ilegala aside), kad i pouceniji ljudi sa bench-a ne traze vishe...
a cenu da ne pominjem!!!

Ja imam 512/64 adsl, student sam, sam plaćam svoje troškove i ovo mi je cenovno prihvatljivo i realno veća brzina bi mi dobro došla jedino zbog budućeg ozbiljnijeg live streama. Što se samog downloada tiče ovo mi je više nego dovoljno. Problem kod većih brzina je što se količina downloadovanog materijala drastično povećava, hardovi se brže pune, treba kupiti diskove i sve to arhivirati za šta opet moram da dam novac (trenutno 25DVD/mesečno) i dolazimo do one petlje koju je već neko pre par meseci spominjao (toliko toga skidaš da samo režeš i ne stižeš ni da gledaš/slušaš/igraš sve to što skineš a onda sve gubi smisao). Mislim da će posle još recimo 2 "reforme" i ovde downspeed biti na zadovoljavajućem nivou. Problem je brzina uploada koja nas kolje od početka broadbanda u Srbiji.

Australija ima spor Net, jer veza sa ostatkom sveta ide preko satelita. Trenutno postavljaju opticki kabl po dnu mora prema Aziji, tako da bi za koju godinu i oni trebali da imaju dobar Net bez limitiranja. Inace Net je u Srbiji definitivno medju najgorima u svetu. Jedini smo mozda bolji od Angole i Burkine Faso.

a severna koreja?
mislis da oni imaju net?
drugim recima kakvi ljudi takav i telekom/net ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno