Šta je novo?

Internet u Brace Jerkovic ulici

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Trebalo bi da odem da zivim u drugu gajbu, u naselje Brace Jerkovic, istoimena ulica. To nece biti tako skoro, ali sam ja vec poceo da se raspitujem u vezi mogucnosti za internet. I smorio se... U toj zgradi kablovski operater je IKOM sto nisam zeleo ni u snu da mi se desi... SBB mi je rekao da oni tu signal nemaju, iako ga imaju maltene u citavom naselju ali ga BAS u toj mojoj polovini ulice nemaju. Inace, ja sam u broju 95. Sad' ocekujem da mi SBB odgovori da li je moguce da se povezem na onaj LAN fazon, sa onom antenom na krovu. Inace, stan mi je u potkrovlju i nemam nikakvih prepreka.

Na Beogrid forum ne mogu da se uclanim, jednostavno ne mogu da nadjem REGISTER opciju, na kontakt mi ne odgovaraju (veoma drsko i neprofesionalno) a na sajtu nemaju nista o pokrivenosti tako da mi je jedina sansa da pitam nekoga ko zna iz prve ruke da li BEOGRID tamo ima svoj signal jer sam ipak cuo za njih da su dobri a i da nisu, nemam izbora.

Posto se ne razumem u wireless, da li neko zna koji operateri pokrivaju tu oblast, koji su ok a koji su za zaobilazenje?

Bedak...a taman si se snasao na SBB-u. :wall:

U tvom slucaju mislim da je ADSL najbolja opcija. Nadam se da ti je broj na Vozdovackoj centrali, onda ima tehnickih mogucnosti. Ako nije onda ***-a.

Ma nece to biti tako skoro. ;) Stavise, nece to biti uopste skoro! :D Ali ja volim da se raspitam i da znam sve BAS unapred. Tako da... sve je ok. :) Mada jeste bedak sto necu tamo moci da imam SBB kabl zato sto oni tamo imaju infrastrukturu ali nece da uvode samo meni nego mora minimum 50% stanara zgrade da se slozi... znaci, cao...

Mislim da imam tehnickih mogucnosti za ADSL, bar sam imao pre jedno godinu dana kada sam pitao ali sam ja ovde namerno pitao sa wireless jer sve se nesto mislim, oni imaju veeeeeeliki lokal, posebno Beogrid, 1Mbps, jedino sto nisam siguran koliko je on dobar za igranje a to mi je jako bitno. :)

Raspitaj se malo za BJnetic. Nisam bas nesto upucen u njihov rad ali mi na prvu loptu deluje ok. Lokalna wireless zajednica...verovatno je ok.

Ali oni nemaju izlaz na internet ako su lokalna wireless zajednica. Ili mozda mislis samo zbog lokala.

Opet sam aktuelizovao ovu temu pa da vidim da li sada ima vise komentara. Dakle, zanima me konkretno kakav je BEOGRID provajder kao i da li ima pokrivenost u gore navedenom kraju jer sam im dva puta poslao poruku i oba puta su me iskulirali najstrasnije sto je po meni veoma neprofesionalno ali ipak sam cuo da su odlican provajder pa mozda ne bi trebalo da ih otkacim samo zbog toga.

Naime, posle SBB-a tesko da ce neko uspeti da mi zameni takav internet jer nigde u Srbiji ne postoji mogucnost lokala kao na SBB-u ali sam cuo da BEOGRID takodje ima dobru lokalnu mrezu ali mi je net isto tako potreban zbog igranja a poznato je da WiFi nije dobar za te stvari. Kakva je podrska na Beogridu?

Mozda neki drugi WiFi provajder? Ili cu morati da se zadovoljim losim, jako losim ADSL-om (u poredjenju sa SBB kablom) ?

Imas MaksNet-ov AP u Brace Jerkovic. Bolji su od Beogrida. Lokal im je solidan.

Odustao sam od wireless-a kada sam video koliko su straobalne cene za opremu! U svakom slucaju, hvala ti!

Nazad
Vrh Dno