Šta je novo?

Internet u Bloku 45

psihodel

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
805
Da li neko zna kakav je pristup Internetu dostupan u Bloku 45 na NBG (konkretno Nehruova 162). U principu me zanima koji kablovski provajder pokriva ovo područje i mogućnost za uvođenje ADSL-a...

Hvala!

Imas i Beogrid (www.beogrid.net) skoro u celom bloku kablom razvucen. Ja sam bio kod njih i bio sam zadovoljan, ali nisu ispratili cenom ADSL i kabl.

Sto se ADSLa tice ja sam dobio za desetak dana od prijave (u Ivana Ribara, ista je centrala).

Cini mi se da i dalje ima portova za ADSL - to ti je prva varijanta.... Sto se kabla tice, u 45. bloku imas i SBB (kako gde), mada mi nije jasno kako ne znas koji je kablovski operater u tvojoj zgradi :) Pogledaj malo hodnik, pa ces provaliti.... ili pitaj nekog od komsija koji su uveli kabl ;) Ako nije SBB, ja ti ne bih preporucivao bilo sta drugo, jer svi ostali su (po meni) losiji od ADSL-a.... A ako jeste SBB, onda ti je trenutno to najbolja investicija - najveca brzina za najmanje pare......

Takodje, postoje i wireless signali po blokovima, i to moze da bude neka treca varijanta, samo je pitanje sta hoces i za koje pare :D

Hvala puno na informacijama!

Trebalo bi uskoro da se preselim pa proveravam unapred šta je u ponudi :) Žena koja nam je pokazivala stan nije znala da kaže koja kablovska je u zgradi, samo da je skoro niko ne koristi pošto stalno poskupljuje (čitaj: SBB) :d

Ukoliko nije SBB, svakako će mi prvi izbor biti ADSL...

Hvala još jednom :wave:

ja bih na tvom mestu jos jednom razmislio o beogridu, svakako sve zavisi od tvojih potreba...
pogodnosti su sledece:
1:1 odnos
imas lokal gde mozes naci kompletan mainstream (sve sto zabavna industrija izbaci) , a to mozes skidati brzinom od 100mbit/s od ostalih korisnika iz bloka 45(nije ih mali broj uopste), 5mbit/s povezanost sa drugim blokovima i 1mbit sa korisnicima koji nisu u blokovima, i lokal ti ne usporava net uopste....
tako da sto se tice downloada nemas potrebu da svlacis nesto sa neta...dovoljan je neki paket od 512kbit(1800din),a pri tom imas identican upload...
ako te zanima nesto exoticno-nesvakidasnje onda je bolji SBB jer za 2000din imas daleko veci DL....
sto se gaminga tice na beogridu imam dosta bolji ping u odnosu na SBB (na serverima gde preko beogrida imam ping 35ms SBB mi omoguci ping od 55ms, SBB koristim na drugoj lokaciji)

poz.

U bloku 45 ti je Radijus Vektor, nekada Masko ali su ih ovi kupili. SBB'a cini mi se nema ili ima sve manje u bloku 45 jer je doslo do neke razmene "lokacija" sa Vektorom, inace i Vektor stalno poskupljuje tako da to nije osobina samo SBB. Ja licno koristim adsl, ali rodjaci imaju Vektorov net i nije los da ti pravo kazem.

Prijavih se za ADSL kod Sezama, videćemo da li ima slobodnih portova...

Razmotrio sam i Beogrid, ali mi lokal maltene i ne treba pošto u 90% slučajeva skidam HD materijal sa FTP-a, pa bi mi ipak značila malo veća brzina downloada, a upload nije toliko bitan...

Hvala!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno