Šta je novo?

Internet telefoniranje Hitno !

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Trebalo bi nam do veceras da obavimo jedan telefonski razgovor sa Kanadom, ali neki servesi su ili ukinuli ili poceli da naplacuju vreme pa ako imate neke adrese kako obaviti razgovor "PC to Telefon" bili bismo vam veoma zahvalni.

Hvala.

HAL je napisao(la):
Mislim da ces tesko naci besplatno. Bilo je u pocetku na par mesta promotivno. Ja sam probao na ova dva sajta i radilo je. Sada koliko vidim sve se placa.
http://www.hottelephone.com/
http://www.iconnecthere.com/nonmembers/index.asp
Pokusaj da negde pronadjes, ako ima neko Net2Phone i zamolis ga za uslugu. Minut sa Kanadom ti je nesto manje od 13 dinara.

besplatno je rec koja ne postoji vise u ovoj oblasti. nekada kada su to promovisali mogao si na nekoliko nacina da telefoniras for free. ali sada mislim da tu mogucnost neces vise naci. neka me neko ispravi ako gresim.

Aargh je napisao(la):
besplatno je rec koja ne postoji vise u ovoj oblasti. nekada kada su to promovisali mogao si na nekoliko nacina da telefoniras for free. ali sada mislim da tu mogucnost neces vise naci. neka me neko ispravi ako gresim.

Bilo nekad u srecna vremena :) Dok je radio HotTelephone i slicni sajtovi, zvao sam Jugu po 10 sati dnevno :) Fora je bila, okrenes neki servis za Collect-calls (zvanje na tudji racun) u Americi, i kazes da ti zovu neki mobilni broj u Srbiji (pre-paid)

Glupi amrikanci nazovu nas 063 ili 064 mobilni i pitaju da li prihvata vlasnik da plati troskove. Taj koga zoves samo kaze jedno Yes ili OK i udri brale do zore, sve za dzabe :)

Nije bas od pomoci, ali eto....

Ja sam se nekada ubijao pricajuci nocu sa amerikom preko Dial Pad - a, ali su poceli da naplacjuju.

Medjutim, nije skupo, i mislim da cu da uplatim neko vreme, cim dobijem karticu.

Otprilike je:
PC to Phone Rate per Minute //// PC to Mobile Rate per Minute

1 Canada US$0.045 /// US$0.045
44 United Kingdom US$0.05 /// US$0.65
1 United States (from US) US$0.029 /// US$0.029
1 United States (outside US) US$0.039 /// US$0.039
49 Germany US$0.05 /// US$0.45

Znaci, amerika iz juge je 4 centa minut, dvadeset minuta je oko 80 centi, tj. 55 dinara otprilike, sto je slozicete se stvarno povoljno, ako imate nekoga "dragog" u inostranstvu, sa kim bi voleli da se cujete.

E sada, izgleda da ima neka fora kojom nasi provajderi, tj. verovatno PTT rutira "pakete" da bi se sprecilo internet telefoniranje, ali to vec ne mogu da dokazem, mada sam imao problema odjednom i posle toga sam vrlo tesko telefonirao.
A kada sam uradio Trace route, video sam da se moji paketi rutiraju nekom jako cudnom putanjom (preko prece, naokolo blize) ako sam "zvao" neki od internet phone servisa, dok su ostale stvari isle najblizim putem. I to je bilo preko nekoliko provajdera......

Nazad
Vrh Dno