Šta je novo?

Internet servisi za korisnike sa perferije

dreamy

Poznat
Učlanjen(a)
14.11.2022
Poena
40
Zelim da pokrenem temu gde cemo da diskutujemo internet opcije za korisnike sa periferije.

Kakva su vasa iskustva, vrsta konekcije, stabilnost i brzine?

Iz Surcina sam i jedina validna opcija mi je A1 Kucni net sa limitom od 400GB na mesecnom nivou.

Poslednja izmena od urednika:
I mene ovo interesuje. Vec godinama zelim da se otarasim mts-a ali nemam alternativu. Potrebna mi je stabilna konekcija i pristojna brzina, ne mora biti brzina optike ali da nije ispod 20mbs.
Da li vec koristis taj kucni net iz A1? Na telefonu mi je ok brzina ali ne znam kako bi funcionisalo na racunaru + neflix + 2 telefona nakacena. Da li je 400gb dovoljno za tako nesto ili bih morao da doplatim gb svakog meseca?

Pozdrav Dragane,
Nakon ulozeno malo kesa u malo jaci ruter brzine su okej. Brzine prvenstveno zavise od lokacije i optrecenosti bazne stanice. Internet jeste stabilniji od MTS-a ( misleci na ono kada im pukne veza ili kada neko pokida kabl) toga ovde barem u mojih skoro godinu dana koriscenja nema.

Koristim net za povlacenje i dovlacenje fajlova, gaming, streaming. Netflix radi top, nema buffera youtube isto. Za sve sto meni treba internet je banja za razliku od bakra. Ako ne uzmes neki malo jaci ruter base brzine bi trebale biti brze od MTS-a pretpostavljam 20/4 ADSL.

Nekada mi tih 400GB dodje na knap, ali racunaj da sam ja poprilicno zahtevan korisnik. Imaju i dodatci koji nisu preterano skupi ako hoces vise neta, recimo to im je jedna od mana.

Nadam se da sam ti pomogao ako imas bilo kakvo pitanje, tu sam.

Poslednja izmena od urednika:
Zar u Surcinu nije bila neka lokalna mreza, valjda od opstinskih para napravljena. Verujem da je Teleom to kupio.

Znaci da ima alternative, samo nisi probao.
I ako moze bez boldovanja teksta, delujes kao neki A1 bot...

Lokacija, lokacija, lokacijja, Bez toga je teško reči.

Ima oni su preko koakijale nesto radili. Max je 100/20, za stabilnost i pouzdanost ne znam.
Ne mislim da si A1 bot.

Ali secam se da je davno davno ta mreza napravljena. Sto je tada bila jedna pozitivna stvar od strane drzave. Nije postojala nikakva kablovska tamo. I mislim da je optika u pitanju, nisam siguran.

Sada sam pogledao njihov sajt, pa ostao je zarobljen u vremenu. I koriste gmail adresu. Treba proveriti kako radi. Nisam nesto puno informacija pronasao na netu.

Znaci da ima alternative, samo nisi probao.
I ako moze bez boldovanja teksta, delujes kao neki A1 bot...
Koliko ja znam bot jos nisam 😂
Ne mislim da si A1 bot.

Ali secam se da je davno davno ta mreza napravljena. Sto je tada bila jedna pozitivna stvar od strane drzave. Nije postojala nikakva kablovska tamo. I mislim da je optika u pitanju, nisam siguran.

Sada sam pogledao njihov sajt, pa ostao je zarobljen u vremenu. I koriste gmail adresu. Treba proveriti kako radi. Nisam nesto puno informacija pronasao na netu.
Treba neko da proveri kakva je mreza? Koji su zapravo paketi? Sajt je prastar.

Hvala na detaljima. Trenutno sam u procesu raskida sa mts-om, verovatno cu ostati na njihovom netu zbog ogranicenja. Radim od kuce, zavisim iskljucivo od neta i to je jedino sto me drzi u mts-u. Na tv-u se prakticno samo netflix i youtube gledaju, nije bas po ceo dan ali ide zima pa ce verovatno biti svaki dan po nekoliko sati.
Ja sam u okolini Subotice, alternativa mts-u je jedino 4G, kad bi bio neogranicen presao bih bez razmisljanja.

Koji ruter koristis?

U drugoj temi su spominjali A1 vikend koji je neogranicen, mozda to proveriti.
Kod mene ide non stop yt, iptv i Netflix i retko kada je ispod terabajta medecno...

Epilog je da sam otkazao apsolutno sve u mts-u i uzeo "neograniceni" 4g net u yettel-u. 500gb po punoj brzini, posle 2mb/s. Za sad mi radi bolje nego mts gde sam imao hibridni ruter i 20mb/s. Ako vidim da je net nestabilan ili da su brzine ispod 20mb/s, videcu da uzmem bolji ruter.
Da li sam se *****o, videcemo.

Racunao sam da mi na netflix ode oko 200gb mesecno, na telefone oko 100gb, mada ako zatreba imamo po 10gb u paketu za telefon ali smo kuci uglavnom nakaceni na wifi. Na racunaru mi ode oko 100 do 200 gb mesecno, ako sam uspeo precizno da izmerim. Ako zaskripi, spusticu rezoluciju na netflixu, ili dokupiti jos gb po punoj brzini.

A1 vikend net izadje poprilicno skuplje, njihov kucni net mi nisu hteli dati po punoj brzini, iako mi je u kuci brzina ok, koristim njihovu karticu u telefonu.

Ja imam vikendicu na Savi u Surcinu i imam taj Surcin KDS, kome je Orion nadprovajder... Radi odlicno od kako su malo unapredili mrezu, doveli optiku do cvorista posle ide coax. 100/20 je paket, mislim da se zove premium, za oko 3000 nisam siguran tacno i ide i TV za koju ne treba CAM modul...

Jedini problem je sto im nisu sva cvorista sa back up strujom, pa kad nestane struje, a u delovima Surcina je to regularna pojava, onda nema ni neta...

I mene ovo interesuje. Vec godinama zelim da se otarasim mts-a ali nemam alternativu. Potrebna mi je stabilna konekcija i pristojna brzina, ne mora biti brzina optike ali da nije ispod 20mbs.
Da li vec koristis taj kucni net iz A1? Na telefonu mi je ok brzina ali ne znam kako bi funcionisalo na racunaru + neflix + 2 telefona nakacena. Da li je 400gb dovoljno za tako nesto ili bih morao da doplatim gb svakog meseca?
Само бежи од Супернове. По периферији је био MTS, па сад долазе ови из Супернове да их замене.
Препоручујем фиксни телефон и ADSL.

Nazad
Vrh Dno