Šta je novo?

Internet radi selektivno po programima

TwistedMind

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
715
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte Z790M AORUS ELITE AX
RAM
Corsair VENGEANCE 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Seasonic Prime PX 850W Platinum
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Asus ROG Falchion MX Brown
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pametni uređaji
Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Pristup internetu
  1. Optički internet
Evo, vec neko vreme mi se desava da internet u browserima odjednom stane. U sred surfa jednostavno ne mogu da otvorim strane. Pomaze samo restart racunara (probao i log off i on, ali to ne radi vec samo restart). Ovo me ne bi toliko cudilo da mi net ne radi svuda vec samo u browserima. Steam radi bez problema, winamp lyrics plugin (koji zapravo koristi ie) i winamp browser imaju konekciju, u igrama mogu da se konektujem na servere... Takodje i dve virtuelne masine u kojima net radi i u browserima.
Browseri u kojima ne radi net: Opera, Chrome, IE9
Provajder: SBB

Mislim da problem nije do rutera jer nema tog problema na drugim racunarima i sumnjam da bi restart jednog racunara pomogao ako je problem cele mreze.
Prvo sto mi je palo na pamet je da ima problema sa portovima ili DNS, ali opet me cudi sto winamp browser i broseri u virtuelnim masinama otvaraju strane.

Hvala na pomoci.

ha, upravo sam postavio identican problem...

citajuci ovo tvoje, MISLIM da je do nekog problema koji je nastao nakon sto si podigao ie9. Ja sam srusio sistem, podigao ponovo, jednom mi je zabagovao ali evo sad gledam da li se ista stvar desava. postovacu ovde sutra...
A

I ja sam mislio da rusim sistem, ali to mi je stvarno preveliki problem sada zbog instaliranja gomile programa. Plus planiram da predjem na ssd pa bi to bio dupli posao bez potrebe.

Sad cu da zbrisem ovo djubre od explorera pa cu da vidim. Plasi me da problem nije napravio neki windows update koji ce se ponovo instalirati i prilikom sveze instalacije sistema.

hmmm, ja nigde nisam nasao varijantu kako da deinstaliram ie9 :( mislim da je to sad reseno drugacije, na nasu stetu. nije ti do update-a sigurno, posto ih ja do sada nisam ni instalirao...

@subtractor
Pa nista, kad trebas da surfujes ti podigni virtualnu makinu i vozi tako :d ;)

on topic: mozda da uninstaliras lan adapter pa iznova ga setujes po def-u ?

Poslednja izmena:
Izbrisao sam ie9 pa cemo da vidimo (kada odes na uninstall program, sa strane imas "view installed updates" i tu mozes naci windows internet explorer rc kao jedan od update-ova). Ako se opet desi videcu ovo za lan adapter mada ne znam bas tacno kako bih to uradio :p

Najbolje je da ides putem restore pointa ako ti je isti upaljen i da vratis iz njega na datum i vreme pre instalacije ie9 ili nekih update-a na koje sumnjas...

a jel ste probali da uninstallirate ie9 preko control panel / programs and features / turn windows features on or off ?

a jel ste probali da uninstallirate ie9 preko control panel / programs and features / turn windows features on or off ?

Procitaj par postova gore. To sam vec uradio.
Problem se ponovo pojavio sinoc tako da nije bilo do IE9. Sada sam instalirao poslednje Realtek lan drajvere sa asusovog sajta. Pre nego sto sam instalirao pogledao sam verziju drajvera u device manageru. Verzija je bila 7.3.xxx, a datum nesto sa pocetka 2011. Ovi sa asusovog sajta su 7.6.xxx, ali je drajver date 20.8.2009. Izgleda da je bio neki win update koji ih je dirao. Samo je pitanje da li su oni napravili problem

Edit: pokrenuo sam win update i ponudio mi je jedan opcioni. Pogadjajte koji :D

Poslednja izmena:
Хајде, не било ти тешко, кад се следећи пут тако заглупи да из cmd-a одрадиш "ipconfig /flushdns", па да пробаш после тога да ли ради нет из претраживача. Некако ми на то највише личи... А то што помињеш да STEAM и WinaAMP раде и након што се нет "забоде" - па уколико сам у праву за DNS проблем, онда ова два програма гађају своје сервере по IP адресама, па нису зависне од рада DNS-a.

Eвентуално и ако те баш не мрзи пробај да ручно подесиш неки јавни DNS сервис као секундарни (нпр. Google DNS - IP 8.8.8.8), па види да ли посте тога има проблема.

Pa da, palo mi je na pamet da je i do dns, ali me cudi zasto je samo kod mene na racunaru dok laptop i drugi racunar rade kako treba. Nekako mi logicno da cela mreza ima problem jer bi ruter to trebao da regulise.

Inace, primetio sam u Chrome da se pojavi "resolving proxy" u donjem desnom uglu (ne znam kako se zove bar), a dok radi normalno tog nema. Mozda samo detektuje da nema konekciju pa pokusava preko proxy-ja

Ne razumem zasto nagadjas. Stavi google DNS, i ako problem prestane da se javlja onda znas do cega je bio problem. :)

Sad cekam da se opet desi kada sam instalirao asus drajvere umesto MS koji su dosli uz update.

Desilo se opet :mad:
Probao flushdns i menjanje dns-a, ali nije pomoglo. Sve vise mi smrdi na viruscinu neku. Ne znam sta bi drugo moglo da bude. Kada sam pokrenuo cmd on je bio minijaturan. Bar 4x manji nego sto treba i sa malim fontovima. Posle restarta je radio normalno.
Nove stvari koje sam zakljucio:
1. Iz browsera ne mogu ni ruter da otvorim, ali ping iz cmd radi bez problema
2. cmd se smanji
3. winamp moze na net, ali ne moze da se poveze na ruter takodje (izgleda da on ima svoju potpuno odvojenu mrezu ili nesto slicno)

Izgleda da je avast pravio problem. Konkretno avast web shield. Pre nekog vremena je update-ovan sa verzije 5 na 6 i nesto ocigledno nije proslo kako treba. Probao sam da izbrisem avast kada mi se desio problem, ali je doslo do greske prilikom uninstalla. Na srecu, pre uninstalla avast mora biti iskljucen, tako da i pored neuspesnog brisanja avast nije bio aktivan. Kada sam ponovo probao da se konektujem sa neaktivnim avastom sve je proslo bez greske. Ovo objasnjava i zasto je restart na kratko resavao problem.

Zbrisao sam avast njihovim alatom iz safe mode i ponovo ga instalirao. Nadam se ovog puta bez greske.

Desava se to sa Avastom cesto ;)

Vrh Dno