Šta je novo?

Internet provajderi - ADSL ponude i cene

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

newpc

Poštovan
Učlanjen(a)
15.01.2018
Poena
70
Može li neko dostaviti ovde link (ako je već negde objavljeno) ili napisati aktuelnu ponudu internet provajdera kod nas za ADSL?

Razmišljam o promeni provajdera, pošto sam već skoro deceniju kod jednog provjdera koji ni dan danas ne nudi brzinu ni blizu 10/1 Mbps po ceni ni približno koju nude neki drugi. Osnovni paket koji je blizak po ceni kakvi drugi nude trenutno za 10/1 je 4 puta sporijeg protoka, dok je cena za transfer do 10/1 dva puta viša od drugi provajdera i to bez ugovorne obaveze...

Ipak, drugi aspekt dileme je izuzetno dobra podrška i skoro nepostojeći problemi, odnosno vrlo su retki i otklanjaju se u roku od 24 časa ili manje...

Nerazumljivo mi je opet da se drži status quo na takvim, za danas izuzetno malim brzinama transfera i visokim cenama. Na pitanje o povećanju brzine osnovnog paketa na bar 10/1, odgovor je da trenutno nema informacija o tome...

Što ne napišeš o kom se provajderu radi?

Sent from my Le X820 using Tapatalk

That doesn't work like that... kako bi englezi reki. :)

ADSL je limitirana tehnologija i verovatno sa razlogom ne možeš više od 10/1.

Verovatno je newpc kod EuNet-a, ali bi bilo dobro da kaže kod koga je (kao što aca reče) i da postavi parametre modema da bi se videlo kolika je maksimalna propusnost njegovog priključka. U najgorem slučaju može da pređe kod tog drugog povoljnijeg preko migracionog koda, ali da mu ostane ista brzina.

Nema ovo nikakve veze sa propusnom moći, već sa provaderom i njegovom politikom cena. Namerno nisam napisao o kom provajderu se radi pošto je "reklamiranje" ovde zabranjeno pravilnikom foruma, ali očigledno je utvrditi na osnovu navedenih razloga, a očigledno se ne navodi... ;)

Šalu na stranu, pošto sam po zanimanju programer, svi limitirajući faktori oko ADSL-a i same centrale su mi poznati i to nije problem. Problem u ovom slučaju je samo politika cena. Uslova za kablovski internet nemam i zato i ovakva formulacija pitanja.

Ako nema nekog sajta sa uporednim trenurnim cenama ADSL usluga, dovoljan je i spisak internet provajdera i ostalo što me zanima ću sam pronaći. Ono što je meni od ranije poznato su sledeći provajderi: BitsYu (bivši GAMA electronic), BeotelNet, Eunet, Orion (nekoliko udruženih provajdera), Pošta, Telekom i VeratNet. Verovatno je lista provajdera poduža, ali meni ostalo nije poznato.

Hvala.

Poslednja izmena:
Kako nema? Ako ti je parica krš ili si mnogo daleko od centrale, ne možeš ni da imaš veće brzine interneta. Nisam to džabe napisao. Sa obzirom da spominješ ADSL, zbog toga sam i pretpostavio da ti je linija loša. Za veće brzine se ide na VDSL. Slobodno napiši koji je provajder, nije to reklamiranje (pravila foruma oko reklamiranja važe za druge stvari).

Ali ti hoćeš neko da ti sažvaće cene koje možeš i sam da vidiš kroz 20-ak minuta guglanja jer očigledno znaš koji provajderi trenutno posluju (zaboravio si doduše TotalNET adsl). :trust:

Poslednja izmena:
Očigledno je da ovde ima korisnika koji samo žele konflikte i na osnovu čudne logike izvlače razne zaključke... ;)

Sve tehničke stvari su mi bar poznate oko ADSL-a i to je u ovom slučaju irelevantno.

Jasno sam postavio pitanje i ne vidim svrhu zašto bih se maltretirao ukoliko već negde postoji sajt sa uporednim cenama kao što postoji za opremu. Ne vidim ništa loše u postavljenom pitanju. Da li je i to zabranjeno na ovom forumu?

Ako još TotaNET u toj listi nedostaje, ništa više nije ni potrebno. Hvala.

Poslednja izmena:
Omašio si procenu mene ihaha... Ali dobro.

Ništa onda, zašto bi se ja maltretirao pomagajući ti kad ti nećeš da se "iscimaš" već koristiš forum kao gugl.

Možda neko drugi naiđe i izgugla stvari za tebe.

Pozdrav.

Forum ne sluzi tome da se za svako pitanje otvori nova tema, ovo je debelo sazvakana tema, treba samo citati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno