Šta je novo?

internet provajder prko wifi-ja

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Sad bi trebao ici na put, konkretno BL, i tamo bih uzeo jednog od internet provajdera koji uslugu nude perko wifi-ja , (Oni ne uslovaljvaju sa zakljucenjem ugovora od godinu.)
Tamo se spominje i neka oprema koju bih trbao ili kupiti ili iznajmiti.
Ja znam o cemu je rijec, kako to izgleda, ali me interesuje, s obzirom da ja nosim laptop, da li ja preko tog laptopa mogu da sa svojim wifi-jem uhvatim signal i da ga koristim mjesto te opreme.
KOnkretno, kada sam tamo bio prosli put, ja sam hvatao signal nekih operatera preko wifija.
Znaci mene interesuje da li ja to mogu da koristim kao sto ga koristim u kafeu sa wifi-jem.

Ja sam odatle gdje ideš na put (makar blizu). to što si naumio ide tesko da malo pojasnim. Obično nalog koji otvoriš kod provajder možeš koristiti samo ja sedne tačke sa jednog ap.tog provajdera ( u prevodu nema laptop pa gdje imaš signal da se konektuješ nego jedna tacka gdje si registrovan i jedna mac adresa i to je to nema drugi komp ili drugi ap sa jednim nalogom). Provajdera ima vise i oprema nije skupa ako ti treba tj. ako si blizu ap ne treba ti (mada neki rade i na 2,4 i na 5).

U principu zavisi koliko i za sta ti treba net jer u gradu ima par caffea sa free netom i pristojnim brzinama za dž tj. piće i deri....

A tu je i mtel sa mobilnim netom ali se raspitaj za cijene i uslove opet koliko ti i sta treba....

I na kraju imas pm pa se javi ako ti sta treba pomoci.....:wave::wave::wave:

SRETAN PUT

Laus je u pitanju.
Bas mi na Banjaluckom forumu pojasnjavaju, da ce sve ici malo teze jer me interesuju sam oni kod kojih se ne potpisuje ugovor.
Znam za wifi po kaficima, to koristim vec skoro 2,5 godine. Hard Rock je bio prvi.
Meni oni ne odgovaraju jer mi treba tisina za skajp, a tu sam imao poteskoca kad je glasna muzika.

Poslednja izmena:
Vrh Dno