Šta je novo?

Internet - Problem kod mene ili kod provajdera?

Bishop

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
350
Ljudi imam čudan problem sa internetom.
Naime poslednjih dana je toliko spor, da mi modemski net deluje brzo.

Koristim wireless net kod Pančevačkog providera Madnet. I Imam paket 1024/256. Paket je takav da se tokom noći (od 00:30) brzine dupliraju.

E sad moj problem...Kada pokušavam da otvorim neku internet stranicu to traje čitavu večnost, čak i stranice poput google.com, a kada proverim brzinu na speedtestu ona je OK, tačno kolika bi i trebala da bude.
Takodje kada nešto download-ujem ide normalnom brzino. Evo primera od sinoć torrent je išao brzinom od 150-160Kb/s. Ja stopiram torrent i krenem na bench i djoka :D

Treba mi 10 min da otvori stranicu, tako je i sa drugim sajtovima.
Probao sam da obrišem kolačiće, probao i sa drugim browserom i uvek ista priča.

Spybot i Norton ne pronalaze nikakve sumnjive fajlove.
Šta mislite u čemu je problem???:wave:

probaj da stavis drugi DNS server, npr 8.8.8.8 i 8.8.4.4 - od Google

Da li mozda koristis Firefox 3.6.12?
Ja u zadnje vreme izgleda imam problema sa njim.

Pa jesi probao da promenis DNS, kao sto je iznogood vec predlozio?

Pa jesi probao da promenis DNS, kao sto je iznogood vec predlozio?

Jesam. Nema vajde.

Evo baš jutros mi je download na torrentu bio 80Kb/s. Ja ga stopiram i krenem da otvorim google.com, kao da sam krenuo da back-up-ujem googlov server...znači katastrofa.

Pre jedno 2h sam zvao provajdera i rekli su da će pogledati u čemu je problem. Sad relativno OK radi iako speedtest pokazuje 0,46Mb link.:S:

Bishop, ako si još uvek korisnik MadNet-a i ako nije problem aj napravi koji speedtest/pingtest test i postavi ovde skor?

Gledam se da pređem na njih ili Orion Telekom WiFi. Ujedno, ako Bishop nije korisnik MadNet-a više i ako neko ko koristi MadNet vidi temu, onda ista molba kao Bishop-u. :)

Nazad
Vrh Dno