Šta je novo?

Internet problem - browsing, adsl

G.Pikvik

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
319
Poz svima,

koristim adsl neobee, FF (problem je i u IE, i Operi), look n stop firewall..

imam problem sa gledanjem pojedinih stranica, najcesce imdb.com (nece uopste da otvori, stoji cannot load page, a onda kada uspe ne prikaze slike na stranici, dok ponekad uspe i celu stranu, ali cesce je da uopste nece da ucita..)

facebook takodje ponekad ne ucita celu stranicu sa slikama, pa cak i yahoo ponekad...

takodje googlemaps nece da prikaze slike cesto, ni mapu ni satelit..
i tako vec nekoliko nedelja...

znaci najveci problem je sa imdb i googlemaps...to me izludjuje...proverio sam da nije nesto sa njihovim serverima, ali drugu u isto vreme otvara stranice...

probao sam da iskljucim firewall, izbrisem cookies, skenirao sa KAVom i ad aware, nema nista...

ima li neko ideju kako da resim ovaj problem, koje me vec prilicno smara?

kod imdb ili otvori jadnu stranicu ili pise server not found i ne otvori uopste..
progooglao sam malo, i nema narocitno mnogo zalbi na to, sto bi ukazalo da nije do njih vec do mene..

ima li neko ideje sta bi moglo biti ?

Moguće je da imaš neko usko grlo po pitanju broja konekcija ka internetu. Takve stvari se dešavaju kada se istovremeno koristi neki P2P program (on zauzme veliki broj konekcija) i surf, ali to ne mora biti razlog. Oprema za pristup internetu (bilo tvoja bilo provajderova) može da ograničava broj istovremenih konekcija. I sam WinXP ima ograničenja po tom pitanju ali se ona rešavaju patchem. Uostalom pročitaj ovih nekoliko redova i proveri šta kod tebe stoji u Event Vieveru: http://www.lvllord.de/?lang=en&url=4226patch/faq

Hmmm recimo ja imam problem sto meni samo Youtube nece da pusti klip, sve ostalo radi! Cak sam namerno iskljucio Firewall i Kasperski IS ... nista! Mozda Temp Inte. Files nesto *****ava!

Moguće je da imaš neko usko grlo po pitanju broja konekcija ka internetu. Takve stvari se dešavaju kada se istovremeno koristi neki P2P program (on zauzme veliki broj konekcija) i surf, ali to ne mora biti razlog. Oprema za pristup internetu (bilo tvoja bilo provajderova) može da ograničava broj istovremenih konekcija. I sam WinXP ima ograničenja po tom pitanju ali se ona rešavaju patchem. Uostalom pročitaj ovih nekoliko redova i proveri šta kod tebe stoji u Event Vieveru: http://www.lvllord.de/?lang=en&url=4226patch/faq

to sam odavno patchovao, tako da nije to...

video na par sajtova da nekima radi imdb neki imaju isti prob kao i ja..

samo sto meni nekada i FB ne ucita slike, yahoo sheban...

Ja sam imao identican problem sa imdb-om. Isto sam na neobee-u. Sada mi radi normalno. Tako da to je verovatno do neobee-a, posto oni filtriiraju sve zivo rapidshare, youtube, p2p. Nekad nece iz prve da mi otvori gomilu sajtova. Drugaru sam preporucio sezampro i kod njega nema nikakvih problema. Ah da jos su me ograncili sa dve ip adrese tako da i kada ne filtriraju rapid nema mnogo vajde od njega. poz

Nazad
Vrh Dno