Evo ovo je ono sto ja znam iz prve ruke, to jest od ljudi koji imaju EON kuci:
- off line download ide ~ 650 mb za 30 minuta.
- narucivanje fajlova ide preko njihovog sajta (znaci moras
da budes ulogovan preko lokalnog provajdera, i linkovi uglavnom prolaze, uglavnom!!!)
- on line download (pomocu FlashGet-a ili GetRight-a, inace proxy podesen) ide oko 20 - 60 pa i vise kb/s. Generalno kasno nocu je najbolje. Trenutno ima problema u radu.
- surfovanje gotovo i nije moguce (mada mi covek kaze da kasno nocu oko 2-3 i radi, ali sve je to traljvo)
- moras i dalje imati zemaljski (dail up) pristup internetu, radi svih
uploada, slanja zahteva itd.
- MP3 muziku nemozes skidati uz satelit recimo koristeci AudioGalaxy. Mada WinMX mozda i radi bar tako covek kaze.
- Mozes da gledas i slusas free to air digitalnu tv i radio.
- Postoje programi za dekodiranje zasticenih kanala (MultiDec, najnovija verzija je 7.7), e sad da li radi ne znam. Navodno nova verzija (MultiDec 8) moze da dekodira sva tri sistema zastite Irdeto-ViaAccess-Seca (valjda se tako pise). Ali trenutno program
se nemoze naci na net-u.
- Postoji program preko kojeg mozes da pratis sta je trenutno od software-a u "etru" i prakticno skidas i fajlove koje nisi narucio i to sve off line.
- sve ovo kosta ~350 dm ako imas tanjir ili ~500 ako nemas sa montazom.
- postoji mogucnost produzenja pretplate nakon godinu dana.
Po meni ovo i nije tako lose ako neko trenutno ima malo vise demona, ali generalno to je jedan sistem koji je prevashodno namenjen download-u i to off-line. E sad, mozda u perspektivi ima sanse i za druge mogucnosti, (jer nisu oni jedini satelitski provajderi), pa mozda ce moci da se pretplatis kod drugih gde
je situacija mnogo bolja (dvb kartica je dvb kartica). Situacija kod nas se malo menja sto se tice softwera pa mozda ce ljudi koji imaju slican sistem biti u blagoj prednosti prilikom skidanja velikih fajlova.
To je ono sto ja znam, uglavnom. Nadam se da sam bio od pomoci.