Šta je novo?

internet preko mobilnog

kefalo

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2002
Poena
619
da li je mogucee da se ide na net sa mobilnim 3510, ja sam uspio da idem preko telefona ali ne i da ga spojim na komp. kupio sam kabal i on ne radi, ne prepoznaje mi komp telefon a na nokia sajtu nema nikakvih programa za taj model

yf, ovo je bilo vise puta.
U specifikacijama telefona mora da pise "GPRS" (znachi da ima gprs modem u sebi telefon) i vrlo pozeljno "IrDa" (infracrveni port, da bi se lakse konektovao na pc, a eventualno i istovremeno rechargeovao preko kabla (najcesce se kabl za charging i data kabl shtekaju u isti port).

Mos Def je napisao(la):
yf, ovo je bilo vise puta.
U specifikacijama telefona mora da pise "GPRS" (znachi da ima gprs modem u sebi telefon) i vrlo pozeljno "IrDa" (infracrveni port, da bi se lakse konektovao na pc, a eventualno i istovremeno rechargeovao preko kabla (najcesce se kabl za charging i data kabl shtekaju u isti port).
Pa ja ga zato bas i pitam koji model ima,jel mislim da 3510 i nema GPRS,a nokia 3510i ima i ima ekran u boji!
vidi na www.nokia.com i sve ce ti biti jasnije :)

na nokijinom site-u sam vec 5 dana!!! tamo sto se tice konektovanja 3510 (NE i) na PC nema nista!!! ali bash nista (support im je SHIT)

sljedeca stvar, telefon ima GPRS kao sto sam rekao i u prvoj poruci, mozda me samo niste razumjeli. ja mogu da idem na net preko displeja mobilnog... ali ne mogu da idem preko PC... kako zasto? to sam dosao da pitam vas.... :)

mene interesuje da li ima neko ovaj tel i da li ga je spajao na net preko PC

p.s.
koliko sam ja skontao za ovih 5 dana traganja... ako phone ima GPRS ne mora da znaci da ima i GPRS modem, koji je navodno neophodan za konekciju na net putem PC

Nemoze, zato sto 3510 i 3510i nemaju modem, zbog toga sam promenio taj telefon i kupio Siemens ME45

Mislim da je sad oko 100€

Mislim da je C55 bolje resenje za nesto vise para.

Vidis da je istina, 3510 ima GPRS ali samo preko wap-a a nema modem koji je neophodan za konekciju preko PC-a

laptop + mobilni telefon + Internet

Pre nedelju dana probao sam GPRS Mobtel preko Ericcsson-a T68. Uradio bih to i ranije, ali nisam uspeo da dodjem do opreme za testiranje sve do pre desetak dana.
E pa ovako. Wap preko GPRS-a koji je trenutno u fazi testiranja u Mobtelu je katastrofalan. Kao prvo do 22. 11 je i dalje besplatan, pa prepostavljam da se sada kaci veliki broj korisnika i da u tome lezi problem sa odzivom servera.
No ono sto je interesantno konekcije sa racunara na mobilni telefon i GPRS funkcionisu fanstasticno.
Koristio sam laptop sa IR vezom, preko koje sam spojio Ericsson T68. Ericsson ima odlicne drajvere tako da nisam imao probleme sa konfigurisanjem. Pravljenjem obicne dial-up konekcije (narvno uz dodatna podesavanje) veza sa netom se trenutno uspostvlja. Da vas sad ne bi davio o celoj teoriji GPRS-a, u zavisnosti koliko kanala koristite za download (zavisio od telefona i provajdera) brzina se moze uporediti sa analognom vezom od 28.8. Dakle, prijatno sam surfovao iz baste jednog kafea ovde (malo sabanizma nije na odmet). Vecina domacih provajdera (citaj ptt.yu) mobtelov gprs prihvata kao svoj pristupni broj ( najzad da se i mi dogovorimo za nesto), pa je dozvoljen i email servis. Sve u svemu odlicna stvar, samo ostaje da vidimo koliko ce to sve kostati kad pocne da se naplacuje.
Ostalo je za sledeci test veza preko plavog zuba (bluetooth),
a sledeci veci poduhvat je testiranje GPRS-a iz automobila u pokretu na putu Pojate-Beograd pri brzinama od 150 - 180 KM/h (auto je Mercedes S 600).
Do novog javljanja pozdrav Persys

hehehe vidim imas neku jeftinu opremu... :)

kod nas u RS mobi's nema wap uslugu vec je nudi preko gprs... sto znaci da oni nemaju nikakvu opremu za wap.... vec sve preusmjeravaju na neke besplatne waptunele... zato je losa veza... vjerovatno zbog opterecenosti tih servera...(ovo je vjerovatno slucaj i kod vas na mobtel)

bash me interesuje ponasanje veze pri 180km/h... :mrgreen:

javi rezultate

Persys, jesi li probao GPRS preko 064 mreze?

A, kad se kod Mobtela zavrsi promotivni period, koliko ce se naplacivati ova usluga? Uspeo sam da na njihovom sajtu provalim samo da ce se naplacivati po protoku, ali ne i koliko.
I, 'oce li GPRS biti dostupan i na prepaid?

Ja bih da ovo iskoristim za mejlovanje preko PDA. Ako ovo bude radilo bicu vrlo zadovoljan, i ponosan!

nazalost nisam

Nazalost nisam jos probao 064 GPRS zato sto nemam postpaid karticu.
Oko cena se jos nista tacno nezna u Mobtelu, ali prepostavljam da ce narod dobro zapaliti cenom, u svom starom dobrom maniru uzmi pare sto pre. To je zdrava logika tamburasa, trenutno perjanice srpskog bizniza :-(.
Pozdrav

064gprs radi i sa pripeid karticama,
samo mora de se registrujes.

Dobro, je l' iko prob'o GPRS na 064?

minketa je napisao(la):
Dobro, je l' iko prob'o GPRS na 064?

Ne da sam probao nego aktivno koristim WAP 10 tak dana i radi odlicno (mnogo bplje nego 063). Evo tek veceras sam uspeo da se konektujem ne net sa PC preko IR i radi kilavo (mozda zato sto mi je kod kompa los signal) ali nadam se da cu i to srediti u narenih par dana.

siemens c35i

interesuje me da li moze siemens c35i da pristupi internetu, posto ima opciju internet.... pa mi nije jasno da li to ima neke veze sa gprs-om???

podrzava samo WAP ali ne i GPRS

Siemens C35 podrzava samo WAP aili ne i GPRS, tako da internet mozes korititi samo WAP-om preko 063.

Re: podrzava samo WAP ali ne i GPRS

persys je napisao(la):
Siemens C35 podrzava samo WAP aili ne i GPRS, tako da internet mozes korititi samo WAP-om preko 063.

Taj wap na simensu ide preko GSM-a? :(

GPRS & WAP

GPRS & WAP brzina 53.6 KBsec,(mada moze do 115.2K) radi na obe mreze sa ovim adapterom

http://www.geocities.com/gombica

Ovo nisam jos probao ali u programu Oxygen Phone mannager postoji opcija za surfovanje preko 3510/i (gprs). jedini problem je sto neregistrovana verzija otvara stalno istu stranicu..

Na 789 se registrujes za mms podesis sve kao sto pise na sajtu za GPRS a za APN stavis mms.

Ovo sam nezvanicno saznao od lika koji radi u Mobtelu...

Za GPRS ce naplacivati mesecnu pretplatu (i pripejd korisnici) iako je ne koriste. Znaci, kao sto ste aktivirali uslugu, moracete isto tako da je deaktivirate ako ne zelite da korisitite GPRS i da pritom placate pretplatu...

Ovo je sve, ponavljam, NEZVANICNO! Lik radi u Call centru, a njima jako malo informaciju daju.

a kako si 064 registrovao, kad meni na 789 kazu da samo postpaid korisnici mogu da koriste?
inace, bio sam u mobtelovoj kancelariji u Zrenjaninu, i kazu da ce GPRS posle 21. 11. (ako i tada krene naplacivanje) da se naplacuje samo download, surfovanje ne! e, sada cemo videti jos..... ctp;

Siroce je napisao(la):
Ovo nisam jos probao ali u programu Oxygen Phone mannager postoji opcija za surfovanje preko 3510/i (gprs). jedini problem je sto neregistrovana verzija otvara stalno istu stranicu..

Gde tacno ima ta opcija?Imam Oxygen Phone Manager 2.1 build 5.0 (registrovana verzija :mrgreen: ) i nokiu 3510 a isprobao sam i sa 3510i i nigde nema te opcije!!

Nazad
Vrh Dno