Šta je novo?

Internet preko kablovske

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
Interesuje me ima li neko da je iz NS i da je uveo internet preko kablovske.... koliko placa i koja je stvarna brzina ... ja sam prikljucen na MediaPlus kablovsku i razmisljam se da se prikljucim jer sam poludeo kad sam u ns treba mi pola sata i bar 10 ponovnih uspostavljanja veze da bi mogao da skinem postu a o otvaranju sajtova da i ne pricam

I ja sam isto prikljucen na MediaPlus u Kv rekao mi je drug da su dobili pojacala za net testirali su 1Mbps je speed kartica za net je 180 EURA i instalira se kao mrezna, kada ulazis u Windows izlazi to ono login i nonstop si online ako stisnes Enter pri loginu nista od neta, a trebalo bi da se placa po Download-u znaci nekih 1GB mesecno a preko toga klepma od cene.

Jel imaju neki sajt (MediaPlus) gde mozemo da vidimo informacije ?

rekla kazala

ja sam cuo neku rekla kazala pricu da ce media plus besplatno da daje karticu i tako neke price .... ja bi hteo od nekog ko je prikljucen da cujem iskustva da ne pucam dzaba pare pa da posle bude ubi boze sporo:(

I kod mene u kraju se prica nesto za kablovski net,kako sam nacuo(naglasavam nacuo,nije provereno),mesecna pretplata bi trebala da bude 500-600 dinara,250mb za dl.Jel zna neko nesto konkretnije za podrucje Beograda?

nije fer

po meni ovaj sistem nije bas fer, jer u susdenim zemljama na ovakve prikljucke se placa mesecna pretplata ali nema limita.... na primer brat od tetke mi radi u budimpesti i on ima ADSL stanlu vezu i placa oko 40 evra mesecno ali ima zagarantovano 10 mega bita i to ne prema provajderu nego stvarnu vezu sa medjunarodnim netom.... meni bi bilo dovoljo da imam i 1 mega bit ali jaka mi valjda ako ja kupim tu karticu za kablovsku i ako preko te mreze moze da prodje 1 mega bit kada provajder ne moze da obezbedi link ka svetu toliko sirok da zadovolji sve korisnike... :( :(

Re: nije fer

raindog je napisao(la):
po meni ovaj sistem nije bas fer, jer u susdenim zemljama na ovakve prikljucke se placa mesecna pretplata ali nema limita.... na primer brat od tetke mi radi u budimpesti i on ima ADSL stanlu vezu i placa oko 40 evra mesecno ali ima zagarantovano 10 mega bita i to ne prema provajderu nego stvarnu vezu sa medjunarodnim netom.... meni bi bilo dovoljo da imam i 1 mega bit ali jaka mi valjda ako ja kupim tu karticu za kablovsku i ako preko te mreze moze da prodje 1 mega bit kada provajder ne moze da obezbedi link ka svetu toliko sirok da zadovolji sve korisnike... :( :(

Pretpostavljam da ima neke razlike u pisanju MEGA BITA i njihovog znacenja, ali ADSL se izdaje u vise varijanti, koliko ja znam standardno..
256Kbs/96kbs upload
0.5mbs/64kbs --
1.5mbs/96kbs--
2.5mbs/128kbs--

Teoretski moze i do 8mbs/?, ali za "buraniju" se daje samo ovo.
Pri tom 0.5mbs ti daje mogucnost da skidas brzinom od cirka 50kb/s, a da dajes izlaz od oko 9 kb/s.

ADSL od 10 Mbita?
Najvise sto sam u Norveskoj nasao je 4Mb *do* 8Mb (burst) i to kosta oko 250€ mesecno!
ovde su za ADSL kombinacije:
384/128, 704/128, 768/128, 1024/256, itd. a ima i 640/384.
Kablovski obicno ide 384, 512 i 704 (sve /128).

Ja svoj 704/128 ADSL placam 60€ mesecno, bez ogranicenja. Najbrzi konstantni DL je bio oko 85KB/s.

Druga firma recimo trazi 65€ mesecno bez ogr., a 40€ mesecno sa ogranicenjem od 1GB. Tih 1GB je sasvim dovoljno i za sumanuto surfovajne, skidanje muzike, dosta Web radija, ali pada na kolena ako se skidaju DivX filmovi.

Aleksandar je napisao(la):
ADSL od 10 Mbita?
Najvise sto sam u Norveskoj nasao je 4Mb *do* 8Mb (burst) i to kosta oko 250€ mesecno!
ovde su za ADSL kombinacije:
384/128, 704/128, 768/128, 1024/256, itd. a ima i 640/384.
Kablovski obicno ide 384, 512 i 704 (sve /128).

Ja svoj 704/128 ADSL placam 60€ mesecno, bez ogranicenja. Najbrzi konstantni DL je bio oko 85KB/s.

malo sam se zeznuo 1mb a ne 10 .... evo sajt o Kablovskom internetu u ns http://www.nscable.net/
Druga firma recimo trazi 65€ mesecno bez ogr., a 40€ mesecno sa ogranicenjem od 1GB. Tih 1GB je sasvim dovoljno i za sumanuto surfovajne, skidanje muzike, dosta Web radija, ali pada na kolena ako se skidaju DivX filmovi.

Ja sam isto na Media Plusu, po onome što ja znam je to da Media Plus nema u svojoj ponudi kablovski internet. Jer nije ušla u članicu NS Cable ni KDS Ns. Nego su ostali sami, ali kao nešto sređuju frekvencije kao što i ostali rade. Jer je neki holanđanin da pare, a Media plusu se tu nešto nije svidelo, pa su odlučili da budu samostalni.

Anyway, u NS je sa radom počeo bežični internet!!!

Pozdrav, Cineman

Cineman je napisao(la):
Ja sam isto na Media Plusu, po onome što ja znam je to da Media Plus nema u svojoj ponudi kablovski internet. Jer nije ušla u članicu NS Cable ni KDS Ns. Nego su ostali sami, ali kao nešto sređuju frekvencije kao što i ostali rade. Jer je neki holanđanin da pare, a Media plusu se tu nešto nije svidelo, pa su odlučili da budu samostalni.

Pozdrav, Cineman

Znam samo kosta 500dm mesecno :(

Anyway, u NS je sa radom počeo be�ični internet!!!

Daj neke dodatne informacije: ko, gde, kada, koliko....:)

raindog je napisao(la):
Znam samo kosta 500dm mesecno :(

Ček, ček malo. Niko tebe ne tera da uzmeš sa protokom od 2Mbs. možeš uzeti od 64Kbs, i to te košta oko 3600 din, sa porezom!!!

Ali ako ćeš ozbiljno time da se baviš, onda ovaj od 2Mbs. Ali mislim da je najbolja opcija ta, da se nas nekoliko okupi, i onda d svi mesečno daju jednu količinu novca, taman da bi prekrili pretplatu. Anyway, predajnik se od mene nalazi vazdušnim putem ni 300 metara!!!

e to nisam znao da moze i na manji protok .... a koliko kosta oprema.... ali jedino ljudi iz iste zgrade mogu da se udruzuju tj da se napravi internet connection sharing zar ne ... ?

raindog je napisao(la):
e to nisam znao da moze i na manji protok .... a koliko kosta oprema.... ali jedino ljudi iz iste zgrade mogu da se udruzuju tj da se napravi internet connection sharing zar ne ... ?

Moze i da se postavi wireless access point, pa da svi u krugu od 100-tinak metara sa wireless mreznim karticama dele link :)

Usluge bežičnog intereneta pruža neobee.nt, ali su otvorili jedno specijalno odeljenje koji rade oblast bežičnog interneta.
www.metrohive.net

Pozdrav, Cineman

super

CUJTE I POCUJTE

Posto media plus nije se udruzila sa ostalim mrezama on ce ponuditi svoj kablovski internet.... da svom programu najavljuju da ce modem biti BESPLATAN a da ce cena pretplate biti znatno povoljnija od konkurencije !!!!!!!!1

Sve je to cool samo da bude i istinito!?

kako bi funkcionisala kombinacija internet preko kablovske + satelitski internet?

Cineman je napisao(la):

Pozdrav, Cineman

Pa upali MEDIA lokalni program i procitaj sta pise:"besplatan prikljucak i modem, pretplata znatno povoljnija nego kod ostalih NS providera". Nacuo sam da ce biti 800din za 650MB. Idem danas do njih pa cu da javim sta su mi rekli. Ovo vazi za novosadsku mediu i mislim da nema veze sa raznim drugim MEDIA-ma po drugim gradovima...

student je napisao(la):
Pa upali MEDIA lokalni program i procitaj sta pise:"besplatan prikljucak i modem, pretplata znatno povoljnija nego kod ostalih NS providera". Nacuo sam da ce biti 800din za 650MB. Idem danas do njih pa cu da javim sta su mi rekli. Ovo vazi za novosadsku mediu i mislim da nema veze sa raznim drugim MEDIA-ma po drugim gradovima...

pa ako pored tih 800din ne moram da kupujem modem i da placam setup onda je to sasvim povoljna cena... sad zavisi koliko ce to brzo da radi .... obavezno javi sta si saznao

Sve je lepo sto nudi firma metrohive.net, i vec pominjane firme, ali mene interesuje kakva je situacija sa Beogradom (konkretno Banjica). Da li vec neko u ovom kraju ima bilo kakav wireless link, kako sve to redi, koliko je maksimalan DL i naravno kakve su cene???

DAN D

sad na programu Media Plus-a pise da ce poceti sa uvodjenjem Interneta od 10 decembra po "poznatim uslovima" da li zna neko koji su to uslovi ?

Na zalost, kao i sve kod nas, i ovo je SHIT...Osnovni paket je 200MB sa 128mbit-nim protokom za 900din, drugi je 350MB sa 256mbit-nim za 1350din, postoji i neki flat rate za fantasticnih 59000 ali ne znam koliki protok, a i boli me uvo. I jos jedna stvar, modem je kao besplatan, ali moras da deponujes 6100din koje ti oni kao vrate ako raskines ugovor sa njima da bi bili sigurni da ces im vratiti modem... Sve u svemu - PLJACKAboom

Kada sagledaš malo bolje stvari, onda ti je svejedno kod koga ćeš da budeš. Ili kod NS Cable NET ili Media Plus, kako god da okreneš, opljačkaće te....

moglo se i pretpostaviti .... vidim ja da nema vajde od toga da dobijemo iole normala prikljucak za net.... zato cim zavrsim fax (ako ga zavrsim) ja palim odavde....

a uvek mi je bila zelja da budem non stop online na ICQ :)

Ma svi obećavaju brda i doline, a na kraju dobiješ visoravne...

Anyway, na nama ostaje da vidimo kako će sve to da funkcioniše :D

Cineman je napisao(la):
Ma svi obećavaju brda i doline, a na kraju dobiješ visoravne...

Anyway, na nama ostaje da vidimo kako će sve to da funkcioniše :D

da samo ko ce da placa 800 din za 200mb

Pa pazi, uvek je bilo cepanja što se tiče kablovskog neta, i biće (kod nas :D). No, šta je tu je, mi najviše ispaštamo :(

kad je bal nek je maskenbal

ja odlucio da ispraznim dzepove i da uzmem kablovski net tj da calnem 100evra kao osiguranje da cu vratiti modem posle raskidanja ugovora i da mesecno platim 800din za 200mb ... mada mislim da ce tih 200mb biti jako malo ali sta da se radi bar cu na ICQ biti non stop on line :D
ako je neko vec probao net kod media plus neka mi sto pre javi iskustva da znam u sta se upustam

Nazad
Vrh Dno