Šta je novo?

Internet preko 064, moze li malo brze?

Lemilica

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2000
Poena
619
Potreban mi je savet..
Imam SE T300, kacim ga preko internog IrDA, imam prepaid karticu

ja sam podesio sledece:

Instalirao sam Sony drivere za modem.
Podesio extra settings string na: +cgdcont=1,"IP","mms"
sto je blaga modifikacija u odnosu na standardno, jer sa gprsinternet umesto mms, ne konektuje se.
Ovako radi, ali dosta sporo... ima li neko ideju?
Sada sam preko GPRSa iza ulazak u neku grupu na forumu treba mu pola minuta..

Izgleda da je bila u pitanju samo zagusenost servera.. sada oko 2 ujutro, pici download pri 2,4 kb/s i ja surfam na benchmarku, ne nesto zivahno, ali kao da sam se konektovao preko moje "digitalne" centrale sa zicama starim 35 godina..

probaj u 5am, 6am, pa ces videti kako pichi, sve je izgleda do zagusenosti jer je za DZ jos uvek, i mene je to mucilo...primetio sam i da pomaze ako neradi kako treba da se diskonektujes i ponovo konektujes, pa proradi....klasicne boljke YU (SCG) interneta...
poz!

Evo vec drugi (mozda i treci) vikend za redom ne radi 064 gprs! Moguce je samo koristiti kazaa-u i otici na homepage!!!

pa kad kradete taj net.. dok nisu provalili da moze prepaid preko mms-a, radilo je savrsheno.. na jebenom sajmu knjiga je radilo kako treba..

srpska posla..

Da bre :) skinite se vi prepaid smrtnici :)

i po cenu tuzbe se ne skidam, i ovako jadno je brze nego preko moje tel linije.

vudu_dva je napisao(la):
pa kad kradete taj net.. dok nisu provalili da moze prepaid preko mms-a, radilo je savrsheno.. na ***** sajmu knjiga je radilo kako treba..

srpska posla..

o čemu ti to? ko šsta krade? gprs je free za sve korisnike... to da li neko ima postpaid ili prepaid je njegov izbor... i ono... prvo skoči pa reci hop... ctp;

Nikad mi nije bilo jasno zasto smo mi prepaid korisnici korisnici drugog reda, kad bi trebalo da je obratno. Pa mi kreditiramo telekom. Placamo unapred, ono sto jos nismo potrosili, a ima nas dosta sa poprilicno velikim utrosenim impulsima.

Jedino logicno objasnjenje je sto postpaid korisnicima mogu mnogo lakse da ukradu impulse.

Prokka je napisao(la):
...

o čemu ti to? ko šsta krade? gprs je free za sve korisnike... to da li neko ima postpaid ili prepaid je njegov izbor... i ono... prvo skoči pa reci hop... ctp;

http://www.mts064.telekom.yu/postpaid_gprs.php je napisao(la):
U prvoj fazi, GPRS mogu da koriste svi post-paid korisnici mreže Mobilne Telefonije Srbije koji poseduju telefon koji podržava GPRS.

i dalje stojim pri tome da prepaid-ovci koji koriste gprs zapravo kradu, al sevalo bi mi da meni radi kako treba.. ovako me bash nervirate..

pa nisam nesto uveren da ima vise
postpaid nego pripaid korisnika.

Prokka je napisao(la):
prepaid je podredjena kategorija jer u normalninm uslovima svi koji trose "dosta" su na postpaidu... jer je jeftiniji... a i postopaid uglavnom donosi dosta vise para od prepaida...

Pa objasni mi to kako je jeftiniji? I zasto je cilj telekomu da svi budu na prepaidu (ako izuzmemo kradju)? Zar nije logicnije da im je cilj da svi budu prepaid. Dobiju pare unapred za uslugu koju nisu obavili!!!

Verovatno postpaid donosi vise para, ali zbog kradje.

Nije samo krađa u pitanju, vec generalno ljudi više troše kada nemaju ograničenja. Nazalost postpaid 064 je samo 1din jevtiniji od prepaida pa nemam nameru da se cimam i prelazim i placam i predplatu. Krađe su sasvim izvesna stvar, što znam po mojim postpaid računima na poslu, i sa 064 i 063 :cuss:
Jedva čekam Vodafone ili nekog sličnog pa da oteram u pM ove naše pede** :happy:

Vrh Dno