Šta je novo?

Internet na Novom naselju (N.Sad)

zacool

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Interesuje me ima li ovde ljudi koji su na NN deo Mileve Maric ili ti Sarengrad i nacin njihove konekcije net...
Jesmo li mi ovde osudjeni na dial up? Posto ADSL ne moze, kablovski mislim da takojde ne moze jer je u pitanju KDS i naravnO Wireless je ******* za uvodjenje...

Ajde ako neko ima nesto ili zna nek predlozi

Ja sam prekoputa, na Satelitu...
Imamo takođe KDS - kablovski Net ne može, ali ADSL može... Zvali su me iz Sezama pre nekoliko dana da pitaju želim li da me prikopčaju. Kao, proverili su u Telekomu moju liniju i može. Zašto vi ne možete? Na kojoj ste centrali?
Inače, najbliža pristupna tačka za wirelles ti je na zgradi Gerontološkog centra u Bate Brkića...

Sasa_NS je napisao(la):
Ja sam prekoputa, na Satelitu...
Imamo takođe KDS - kablovski Net ne može, ali ADSL može... Zvali su me iz Sezama pre nekoliko dana da pitaju želim li da me prikopčaju. Kao, proverili su u Telekomu moju liniju i može. Zašto vi ne možete? Na kojoj ste centrali?
Inače, najbliža pristupna tačka za wirelles ti je na zgradi Gerontološkog centra u Bate Brkića...

E vidis prijatelju sta je muka? Centrala je Satelit 3 i ona ne moze a izgleda da si ti Satelit 1.

Zvao sam da se inforisem za Wireless i kazu mi da ako neko u zgradi jos zeli onda je ako se ne varam 7-8.000 a ako nece tu oko 30.000 a to nisu male pare...

Kako bre!?

Pa valjda bar kod wirelessa ne zavisiš od ostalih u zgradi...

Kupiš sam opremu (antena, kabel, kartica), spojiš sve i uživaš... A to su daleko manje pare. Bitno je samo da imaš optičku vidljivost do pristupne tačke...

Poslednja izmena:
I ja sam na naselju, kod Chit-Chata zuta kula, evo od pre sat vremena na adsl-u, wirelles mi je bio nepovoljan sa pocetnom cenom iako vidim pola NS sa poslednjeg sprata. Ako si vec na kablovskoj, raspitaj se da li mozes da uvedes SBB, prelazak sa KDS je besplatan uz ugovor o kablovskom internetu
Poz

Postoje pristupne tacke www.NSwireless.net na Naselju i u Veterniku. Mada bi tebi trosak opreme bio i dalje oko 150 eur (HL grid i uredjaj)... generalno je kabel manje ulaganja ...

milanbb je napisao(la):
Postoje pristupne tacke www.NSwireless.net na Naselju i u Veterniku. Mada bi tebi trosak opreme bio i dalje oko 150 eur (HL grid i uredjaj)... generalno je kabel manje ulaganja ...

Pa da ja znam da bi kabel bio manje ulaganja ali ja sam na KDS-u a oni ako se ne varam imaju kablovski net samo u par glavnih ulica NS.
A dal neko moze da mi kaze kakva je mogucnost prelaska na SBB kao ja pojedinac, mislim da je to dosta skuplje i ne znam stvarno kako bi izveli to..
@trinitrol: rekoh vec da sam dobio obavestenje da ne moze kod mene ADSL

Sorry pogresno sam qutao :)

Elem da odgovorim i ovde, mislim da ne moze da se uvede SBB ako zgrada ima KDS, bar tako procitah na SBB sajtu

treba nekih 50% stanara da hoce da predje... kod mene u zgradi imas kds i sbb bez problema...

I na kraju niko nista konkretno da predlozi???? :mad:

Tuga gde ja zivim....

milanbb je napisao(la):

150 e bi jos i mogao da istrpim a meni rekose u beogridu grubo 30.000 din

Stvarno ne znam sta sve moze da kosta 340 eur kada je najskuplji pheenet i HL grid antena ispod 250.

milanbb je napisao(la):
Stvarno ne znam sta sve moze da kosta 340 eur kada je najskuplji pheenet i HL grid antena ispod 250.

Ni ja isto... zvah panline i rece mi covek od 150 do 250 e, ima dosta faktora od cega zavisi...

Moze li neko da mi uporedi koliko je brzi protok na wirelessu od diaul upa i jel se mogu koristiti programi za skidanje filmova i sl?

Nazad
Vrh Dno