Aj samo malo detaljnije. Kazes da ti jedan radi kao server. To znaci da je on prikljucen na Internet i da ima josh dve dodatne mrezne kartice preko kojih je umrezen sa druga dva racunara ili pak ima samo joh jednu mreznu i switch, ili si modem nakacio preko USB-a .... postoji bar 3 -4 moguce kombinacije. Teoretski mogao bi da kupish samo Wireless PCI karticu za taj server 1500din koji je stalno na netu. I da uradish share konekcije.
Lino mislim da bi ti Wireless AP sa ruterom bio najbolje resenje. Imash 4 lan porta plus wireless AP. Ja koristim Allied Telesyn AT-WA1104G i prezadovoljan sam. Od prvog dana kako sam ga ukljucio i setovao nije se zaglupio nijednom. Radi mi utorrent, drzim DC++ hub za Vrsacki SBB lokal, + normalno surf saobracaja koliko oces a malisha radi li radi. Ima tonu podesavanja, VPN, remote admin, ultra dobar ruter koji za promeni radi posao, DMZ i josh masu stvari.
E sad caka je u tome shto koshta 6k din. I shto sa druge strane tebi verovatno ne treba. Mada. ovaj uredjaj pored mase opcija donosi i stabilan rad shto je najbitnije. Svajin decko je uzeo nekog TP link-a. Dodushe platio ga je 2k din manje ali evo ga sad oce da ga baci kroz prozor. Zaglupljuje se. Kad ukljucis p2p zbog ogromne kolicine paketa ne mozes da surfujesh ama bash nikako . . . masa problema.
da rezimiram
Daj detaljan opis mreze.
Jeftino resenje je PCI Wireless kartica 1500-2000din max. Share konekcije.
Skupo resenje Wireless AP sa ruterom. Po meni u sirokom luku obidji DLink i TP-Link bar su moja iskustva takva. Mozda i gresim.
s' postovanjem JA:smoke: