Šta je novo?

Internet korisnik, godina 2002

Drunk Devil

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Malo sam se zamislio gde smo to stigli sa Internetom, i našta to liči danas.
Došao sam do toga da poštu nikada ne skidam bez prethodne provere sa Magic mailerom, i odmah brišem oko 80 % dolaza. Bez firewalla ne surfujem više, koristim Virus scanner stalno i tako dalje...

Kada bi se to prenelo na stvaran život, izgledalo bi otprilike ovako: ne izlaziš na ulicu bez skafandera, zaključavaš stan sa sedam brava, treba ti pola sata da udješ u njega, od toga je 20 minuta raskrčavanje reklamnog đubreta pred vratima a 10 minuta otvaranje silnih brava, a posle toga zagledaš u svaki ćošak da li je neko sakriven itd...

Nimalo ohrabrujuće...

Ne znam sto se toliko plasis. Evo ja imam stalnu mail adresu vec 4 god, uopste mi ne stize spam. Provajder ima autimatsko skeniranje poste od virusa, a i ne koristim outlook (ne zbog virusa nego zato sto ima boljih programa). Firewall ne koristim, ali kod provajdera (sezama) imam mod @safe gde su portovi zatvoreni. Cak sam i XPov ugradjeni firewall iskljucio... a virusa nemam vec 5 godina, a nemam cak ni nikakav program protiv njih...

Geek_master je napisao(la):
Ne znam sto se toliko plasis. Evo ja imam stalnu mail adresu vec 4 god, uopste mi ne stize spam. Provajder ima autimatsko skeniranje poste od virusa, a i ne koristim outlook (ne zbog virusa nego zato sto ima boljih programa). Firewall ne koristim, ali kod provajdera (sezama) imam mod @safe gde su portovi zatvoreni. Cak sam i XPov ugradjeni firewall iskljucio... a virusa nemam vec 5 godina, a nemam cak ni nikakav program protiv njih...

Pa to se trazi!!!
Anti-Virus program??? A jel se to maze na leba???

Ma podrzavam te 100%!
Toliko su svi usplahireni! Pa kada se na benchmarku otvorio popUp prozor nikad! Otvara se jedino na .... ovaj ... pa znate ... ONIM sajtovima :p Ko im je kriv kad ih posecuju.
Nista ne moze da zameni dobri stari casopis. :wave; Pozdrav

Geek_master je napisao(la):
...uopste mi ne stize spam ... virusa nemam vec 5 godina, a nemam cak ni nikakav program protiv njih...

Kod mene je vrlo slicna situacija. Godinama sam koristio istu e-mail adresu (prosle jeseni sam je promenio, ali ne zbog spam-a ili neceg slicnog) i nikada nisam dobijao spam ili nezeljeni mail. Mislim da je problem u tome sto mnogi svoju e-mail adresu upisuju na svakom trecem sajtu i subscribe-uju se na milion raznih mailing lista. Logicno je da se u ovakvom slucaju spameri lako domognu ovih e-mail adresa i onda vise nema spasa. Treba samo jako paziti kome se i na kojim mestima daje svoj e-mail.

Sto se virusa tice, vec godinama nisam dobio nijedan, ali mi ipak za svaki slucaj u pozadini radi AVP. Ne download-ujem fajlove sumnjivog sadrzaja i razne gluposti sa warez sajtova, jedino treba obratiti paznju da nema virusa prikacenog za sam program skinut sa piratskih sajtova, sto mi se nikada nije desilo, ali sudeci po silverglider-ovom iskustvu, ipak treba obratiti paznju.

Svoju E-mail adresu imam na svojim prezentacijama. Drugi nachin da dodju do nje su razne news grupe.

Imao sam par napada virusa, koji su bili jako lukavo napisani i aktiviraju bez otvaranja attachmenta, preko nekih VB skriptova.

Problem je u tome da ne mogu sebi dozvoliti luksuz da mi mashina ispadne iz pogona makar i na dan zbog takvih gluposti.
Za podatke se ne bojim toliko, oni su dosta dobro osigurani.

I ja imam stalnu adresu i samo dva puta mi je nekim cudom stigao spam mail (nigde ne ostavljam pravu adresu), ali posle klika na unsubscribe i to je prestalo. Virus mi je takodje stigao dva puta, ali posto EUnet proverava postu lepo su me obavestili da je zakacen virus za mail i nije bilo nikakvih problema. Od skoro koristim firewall stalno, ali cisto eto reda radi, ne smeta mi da radi u pozadini. Isto kao i antivirus. Nikad se ne zna

Ma kakvi ja ne koristim nista od tih alatki za zastitu. Sa vremena na vreme instaliram AVP, proverim da se nesto nije zavuklo i to je to.

ovaj thread bi trebalo da se zove "Internet korisnik koji je juche qpio komp, godina 2002" :D:D:D

Vrh Dno