Šta je novo?

internet konekcija

barbul73

Cenjen
Učlanjen(a)
15.04.2012
Poena
151
Imam problem sa internet konekcijo,neznam dali sam na pravom mestu za otvaranje nove teme,
nakon sto se konektujem na netu nakon nekog vremene pocne da izbaci konekciju sam i nakon nekoliko sekundi opet je prihvata.
Imam wireless internet spolju antenu mislim da usmeravajuca kao cev deblja izgleda 20cm. kabla do kutije sa acesspointom i zatim lan kabal
duzine 15-ak metara a napajanje ide preko istog lan kabla do acesspointa.
Tako mi je postavio provajder posto je to njegova oprema,
kaze da je signal super i kao baksuz kada ga ja zovem on ne diskonektuje.
Moze li mi neko moci, a da oprema je na 2,4Ghz
Unapred hvala ! ! !

Milion parametara utice na kvalitet veze kod wifi konekcije (pogotovo na 2.4 Ghz).
Jedino da vidis kod nekog ko baca tarot. ovako, iz ovih podataka sto si nam predocio, niko nista sa sigurnoscu ne moze da tvrdi u cemu je problem.

Ocigledno ima neko zesce izbijanje jer i dok si pisao post dolazilo je do prekida pa nema ni tacke,zareza a kamoli velikog slova...a i pokoje slovo je izostavljeno...

Sta je potrebno,da se jos predoci da bi koliko toliko,mogli da me uputite ka resavanju problema ili se ovaj sajt koristi za podsmejavanje?

Nisi dao ništa od podataka, već si napisao slično ovom ''stao mi auto, koji mu je?'' I sad ti meni reci na koju foru da mi znamo koji mu je, dok ne bude pregledan? Možda je banalna stvar (nema goriva), možda prslo nešto drugo...

Ovako, bez kompletnih informacija (koji je AP, koji je provajder, tip verifikovanja na provajderovu mrežu, jačina signala/šuma...), možeš dobiti polovične odgovore. Ono što mi sad pada na pamet, jeste da taj AP slabi ili ima nekih problema. Da l' ga opteretiš sa torentima (veliki broj konekcija) ili nešto drugo, pa on zapuca... A to i nije teško proveriti jer onog trenutka kad ti pukne konekcija, pokušaj da se uloguješ na AP i ako uđeš u podešavanja, do AP-a verovatno nije. Onda pređi proveri da l' si nakačen na baznu stanicu, signal i slično.

Imam Access point TL-WA501G , a sto se tice ostalih podataka bice problem je izgleda da taj tip sto pokriva nase mesto sa signalom muti nesto,jer kada je dosao i instalirao
kada sam ga pitao za provajdera izbegavao mi je konkretan odgovor za koga radi,mozda je ipak najbolje da nadjem nekog da dodje da mi izmeri jacinu signal i sum, a sto se tice torenta ne koristim.
Brzina internet je down.-1,31== upl. 0,42 kad sam je ja merio na spidtestu.

:-devil-::whip:

Vrh Dno