Šta je novo?

Internet Connection Sharing cudan problem...

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
ICS je podesen na dva kompa. I sve je lepo podeseno, gateway IP adresa na B masinu, ZA na oba kompa setovanja, na A da je kompjuter ICS gateway, a na B da je racunar klijent ICS gejtveja....

Na A masini naravno sve radi kako treba, dok npr. na B masini ICQ sljaka _perfektno_, a za isto to vreme nijedna stranica u browseru (Opera i IE) da se pojavi.

ukucam na B masini: ping www.yahoo.com...... NISTA!

A potom otkucam: ping _adresa ICQ servera_ i sve se lepo ispinguje...

??? Stvarno nemam pojma u cemu je problem, moguce da je neka trivijalija, ali nisam se pre ovim cimao i stvarno sam u zbunu.

e - meni se od danas javlja problem kao na slici - i onda me nema na net-u - pa pocnem da cackam - ubacim defaulf gateway - restartujem konekciju i tek onda se spojim, mada ne uvek - ali uglavnom.
Desava se da veza "pukne" - pa moram sve opet.
Jel zna neko o cemu se radi - sta je uzrok ?
Hvala unapred na odgovorima!
Evo slika
1b14aed1ef.jpg

samo da malo pojasnim. Jasno je da sam hteo da kazem da mi surf iz browser-a UOPSTE ne radi.

ukucam na B masini: ping www.yahoo.com...... NISTA!

A potom otkucam: ping _adresa ICQ servera_ i sve se lepo ispinguje...
Upisi IP adresu DNS servera na komp B.

btw. Moguce je da zbog ICS-a nisi mogao da ugasis konekciju ;)

Poslednja izmena:
probaj ovo sto je sgi rekao

znaci IP A racunara, ukucas kao DNS na B racunaru, drugi DNS ostavi prazan

Imam isti problem kao implant. Probao sam ovo što ste savetovali i nije upalilo.

@implant: I ja mislim da je nešto sitno, mada... sve mi miriše na neki protokol. Šta je uopšte ATM?

Update: upravo sam primetio čudnu pojavu: Computer description drugog računara (klijenta) je prazan. Kućica je zasivljena i ne mogu ništa da ukucam. Ma koliko puta pokretao Network Setup Wizard i kucao opis, nikad ga ne zapamti. Moguće da je do nekog servisa, ali ne mogu da provalim kog (ako je uopšte do toga).

Takođe, na Properties-ima foldera nema Sharing taba. Na glavnom računaru ga ima.

Poslednja izmena:
shunjal0 je napisao(la):
Update: upravo sam primetio čudnu pojavu: Computer description drugog računara (klijenta) je prazan. Kućica je zasivljena i ne mogu ništa da ukucam. Ma koliko puta pokretao Network Setup Wizard i kucao opis, nikad ga ne zapamti. Moguće da je do nekog servisa, ali ne mogu da provalim kog (ako je uopšte do toga).
nije do toga

Ustvari mora da upise adresu stvarnog DNS servera (komp A to nije, osim bas ako nije eksplicitno podeseno da preusmerava dns zahteve). Npr. Telekom-ov je 195.178.32.2

Uneo sam adresu pravog DNS servera, primarnog i sekundarnog (194.106.188.2, 194.106.188.17, na Sezamu sam), i ništa. Probao sam da kombinujem, primarni pravi, a sekundarni moj prvi računar (i obrnuto), i opet ništa.

U Network connections imam ATM connection koja ide preko ADSL modema (Actiontec), i uvek je Connected. U njenom Properties-u nema ni klijenta za Microsoft mreže, a ni Internet protokola. Probaću da ih dodam, pa da tu vezu share-ujem. Ne verujem da će od toga biti vajde, ali nemam više ideja...

Update: naravno, ćorak. Ozbiljno razmišljam da kupim ADSL ruter... ili da pozovem Sezamovu tehničku podršku. ;)

Poslednja izmena:
kod mene sherin sbb kablovskog ide bez frke

takodje sam ortaku namestio ADSL, doduse beotel, bez frke

proveri firewall

Da li si probao da na masini kojoj je ukljucen ICS u TCP/IP properties-u namestis adrese DNS servera? Ovo je neophodno da bi ti ostali racunari radili kako treba. Takodje, na ostalim masinama namesti "Obtain IP adress automatically" i "Obtain DNS server adress automatically" i sve potrebne parametre ce da dobiju kroz mini DHCP od ICS-a.

Nadam se da sam bio od pomoci.

Probao sam... nije pomoglo. Browser (Firefox, ali je isto i sa Explorerom) u status bar-u ispiše Looking up www.google.com... i tako stoji nekoliko sekundi, sve dok ne izbaci poruku da je Server not found. To mi je pokazatelj da je nešto da DNS-a, ali sve sam pokušao... bez rezultata. Kucao sam i adrese DNS servera koje mi ispiše ipconfig /all, a koje su drugačije od onih gore navedenih...

Izgleda da ću morati da nabavim ruter.

Sunjalo, jel imas neki fw ukljucen (na svim masinama)? I, jel moze neki screenshot network connections prozora...da vidim sta je to ATM kod tebe.

ATM inace skracenica od Asynchronous transfer mode, DSL radi preko atm-a, ali to ne bi trebalo da se "vidi" niti predstavlja neki problem.

I, da, jel prolazi npr tracert 209.244.0.1 sa masine iza ICS-a?

Poslednja izmena:
Sgi je napisao(la):
Sunjalo, jel imas neki fw ukljucen...

Mamu mu *%&$*! Zone Alarm! Samo se njega nisam setio... Čim sam ga isključio (na glavnoj mašini), Internet na drugoj je proradio. Momentalno.

Sada još samo da podesim firewall da drugom računaru dozvoli konekciju... :p

Hvala! :wave:

ZA i mene zeza. Na klijent računarima, recimo, uopšte ne radi ni surf ni POP3. Ili, proradi, bez vidljivog razloga, samo pop3. Pa onda kontra - POP3 stane, a surf krene.
Gašenje ZA na klijen računarima ne pomaže.
Kada ugasim ZA na ICS mašini, sve radi kao sat.
Još ovo: i kada ne radi surf sa klijent mašina, šerovanim fajlovima u mreži se pristupa bez problema.
Zones na ICS mašini (u ZA) podešene ovako:
- Internet Zone Security - Medium
- Trusted Zone Security - Low
U Firewall - Zones - Add ubačene su IP adrese (fixne) klijent računara.
u firewall - Main - Advanced uredno podešeni parametri za ICS.

Verzija ZA Pro je poslednja, na svim mašinama. Sve mašine XP + SP2.

Kako ovo rešiti?
Ako nema rešenja, koja varijanta je najbezbolnija za promenu fw softvera, a da ne mora reinstall pojedinih sistema? Jel moguća promena fw samo na ICS mašini?

Molim, pomoć!

ja koristim Kerio, na "serveru", sa ukljucenom gateway opciom
i milina

Reci mi koja verzija? Nemam nikakvog iskustva sa Kerio-m.
Mogu li u tom slucaju da zadryim ZA na klijent masinama?
Hvala unapred!

personal firewall 4.2.2 b 911

moraz skinuti ZA, a i ne treba ti

Već instalirao, i radi :)
Na ICS mašini, naravno, skinuo ZA, stavio Kerio PF ver 4.3.246
Na jednoj klijent mašini stavio isto Kerio, na ostalima ostavio ZA.

Sve super šljaka :)
danke, veri mač!

samo na ICS, masini ti je dovoljan Kerio
na klijentima ti ne treba ako ukljucis Gateway opciju u Keriu

Eh, šta ćeš, kad klijenti žele da se međusobno fajervoluju :)
Hvala ti, enivej!

Nazad
Vrh Dno