Šta je novo?

Internet brzine - WinXP i Win7

q3railer

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2004
Poena
645
Primetio sam znacajne razlike u download brzinama na Windows XP-u i Windows 7-ci.
Ruter je Pirelli 4010G, paket Telekom ADSL 16mbit. Na Windows XP-u download brzine su (merene su vise puta, sa naravno iskljucenim Kaspersky antivirusom, uz Operu 11) oko 12.16 mbit-a download i 0.84 mbit-a upload. Na Windows 7-ci su 13.53 mbit-a download i 0.83 mbit-a upload. Priblizno ove brzine su dobijene testiranjem vise puta na speedtest.net. I inace, kad recimo skidam novi driver za graficku sa atijevog sajta, download u XPu se krece oko 1300-1350 kb/sec, dok je na 7ci 1600-1700 kb/sec. Inace dok nisam dobio Pirelli 4010G, koristio sam JetSpeed IAD2 i on je na Win XP-u davao 13.5 mbit-a downloada kao sad Pirelli na 7-ci. Tako da mi nije jasno zasto je sad Pirelli na Win XP-u sporiji za tih 1.5 mbit-a. Da nisu u pitanju neka podesavanja na Win XP-u koja ne odgovaraju Pirelli-ju ili sta vec, ono tipa halfopen konekcije (mozda ih ima vise u 7ci) ili sta vec. I torrenti se skidaju sporije za tih 1.5 mbit-a. Smeta mi ovo posto 95% vremena koristim Win XP, Win 7 koristim samo kad nesto ne mogu da zavrsim na XPu. Ako ima neko neki predlog sta bi moglo da bude, bio bih zahvalan.

Vrh Dno