Šta je novo?

Interna ili externa?

sava1979

Cenjen
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
160
U pitanju je Creative Audigy 2 zvucna karta. Da li je bolja interna ili externa? Mozda je bolje pitanje koja je razlika izmedju te dve karte?

"Da li je bolja" je sirok pojam. :)

Na sta mislis konkretno - na kvalitet zvuka ili na mobilnost (externa ti je pogodnija ako koristis laptop ,recimo )?

Kvalitet zvuka ti je u sustini isti, na kojim zvucnicima ces da je slusas i za sta ces da je koristis je mnogo bitnija stvar.

Koristio bi je za hi-fi, odnosno slušanja muzike. Kartice su verovatno slične, a možda i iste po kvalitetu zvuka. Hteo sam da pitam da li eksterna ima bolji zvuk, zato što se nalazi van kućišta, daleko od mnogih ventilatora i da li joj je prednost ili mana što ima sopstveno napajanje?

Ma te kartice nisu nista posebno za HIFI, koristio sam svasta od Creativa, bolje da uzmes Xonar neki.

Znaci ti bi mi preporucio Asus. Koji Xonar bi mi preporucio, a da ima i dobar izlaz za slusalice?

Poslednja izmena:
Najbolji ti je Asus Essence Stx al ti je i najskuplja, dobru reprodukciju imaju imaju i ove slabije, one su oko 60-ak evra al gledaj da nadjes nesto polovno da te izadje jeftinije. Ne znam do koliko para trazis karticu?

Nemoj da uzimas Creative Audigy 2. Bolje uzmi neki Asus Xonar kao sto je i @SOad rekao. Koristim vec duze vreme Xonar DX i prezadovoljan sam sa zvukom. Koristio sam na HI-FI uredjajima i odlcino je zvucao. Trenutno slusam na 5.1. Ako imas kesa uzmi kao sto je i @SOad rekao Asus Essence Stx, ali ona je preskupa. Ova Xonar DX sto ja imam je oko 60e, ako ti je to puno neces i pogresiti ako uzmes Xonar DS ona ti je oko 40e.

U računaru koristim Audigy, kvalitet zvuka sam hteo da malo unapredim, pa sam tu karticu hteo da zamenim sa Audigy 2. Medjutim vidim da to i nije neko značajno poboljšanje. Verujem da je ta Asusova Essence stx dobra, ali za mene je preskupa. Trenutno je moj budžet za zvučnu oko 50e, stim sto bi kupio polovnu, jer za taj novac verovatno nemogu da kupim ništa novo, a da valja. Pa pored vaših predloga da kupim neki Asus, ja se opet vraćam na Creative, ali ovoga puta na X-fi titanium. Šta mislite?

Dodaj jos 10e i uzmi Asus Xonar DX. Koristim je vise od godinu dana i odlicna je zvucna karta za taj novac.

Kupio Asus Essnce Stx, polovnu. Planirani budžet sam premašio i nežalim, vredi svaki evrić.

Vrh Dno