Šta je novo?

Intergrisana ili Sb live value

agronk

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2006
Poena
301
Ovih dana kupio sam novu konfiguraciju
GA-EX58-UD4P
I7-920
Mushkin XP3-12800 3x2GB Kit, DDR3-1600, CL7-8-7-20, Core i7
Sapphire HD 4870 1GB TOXIC
Western Digital RE2 GP
2X HD 500GB WD5000ABPS, SATA-300, 7200rpm, 8.9ms, 8MB
24x7 RAID-Edition Za raid 0
Western Digital Caviar Green
HD 1TB WD10EADS, SATA-300, 7200rpm, 8.9ms, 32MB kao storage
Acer Ferrari 22
Antec Three Hundred, Gaming-Tower
Super Flower SF700R-14A
700W, ATX V2.2, 14cm Fan, SLI, PFC, Low Noise
Cable Management
G15 keyboard and G5 mouse i Medusa 5.1 ProGamer Edition slusalice

Trenutno nemam zvucnike za comp. ali imam AV resiver sa B&W 602 zvucnike
i Focal Chorus SW 700 kao aktivan Sub.

Pitanje je da li ce bolje raditi intergrisana zvucna na maticnoj koja ima ove spec.
1. Realtek ALC889A codec
2. High Definition Audio
3. 2/4/5.1/7.1-channel
4. Support for Dolby® Home Theater (Note 2)
5. Support for S/PDIF In/Out
6. Support for CD In
Ili stari Crative sound blaster Live Value.

Hvala i pozdrav

Pazi, pored tog AVR i B&W nemoj ni kupovati zvucnike za komp. SPDIF ti moze dati sirovi signal iz filmova DD&DTS koji bi bio identican onom iz bilo koje zvucne (bitstream). Ako zelis muziku onda je posebna zvucna uvek srecnije resenje. Mada, povezi, probaj pa ako ti odgovara.... uzivaj.

Jeste, instaliras drivere za obe i biras koja ti je glavna za sta u sistemu.

Cudno, obicno u biosima ima opcija auto i disable pa kad zabodes zvucnu integrusa nikako ne moze da radi. A da dodatna nece nisam video. Mozda radi ali je uredaji ne koriste. Najludje mi je kad bluetooth adapter preuzme i pustanje zvuka, mrezu i jos kojesta po sistemu fali samo da se prijavi kao display adapter.

Cudno, obicno u biosima ima opcija auto i disable pa kad zabodes zvucnu integrusa nikako ne moze da radi. A da dodatna nece nisam video. Mozda radi ali je uredaji ne koriste. Najludje mi je kad bluetooth adapter preuzme i pustanje zvuka, mrezu i jos kojesta po sistemu fali samo da se prijavi kao display adapter.

To je sve pitanje podesavanja i driver-a.

Pazi, pored tog AVR i B&W nemoj ni kupovati zvucnike za komp. SPDIF ti moze dati sirovi signal iz filmova DD&DTS koji bi bio identican onom iz bilo koje zvucne (bitstream). Ako zelis muziku onda je posebna zvucna uvek srecnije resenje. Mada, povezi, probaj pa ako ti odgovara.... uzivaj.

Čekaj, a jel može kroz SPDIF signal do AVR-a i za muziku, kad pušta iz Winampa recimo ? I da uopšte nema lineout chicheve?

Zasto ne bi moglo? Sve u kompu je digitalno. Zvuk iz filmova moze biti encodovan ako DD&DTS pa ako se salje na ext decoder svejedno je ko ga salje. Muzika je malo drugacija i tu je pozeljna sto bolja zvucna ali takodje moze da salje svoj zvuk preko SPDIF jer on podrzava stereo PCM a to je vise nego dovoljno. Licno od X-Fi do Onkyo AVR ide samo coax za zvuk.

I mogu li ja konacno da nadjem driver za moju SB live 5.1 za win 7. Poludecu vise od nje, pusta mi neki bedan stereo uz povremeno krcanje i sustanje. Ili da prebacim na integrusu Realteck, prebacio bij ja odmah sad ali mi povremeno treba mikrofon a na realteck postoje samo 3 ulaza TJ 5.1 dok Live ima 5. Sto ciniti ljudi moji ???
Napominjem da se ovo odnosi na win 7 i Vista u XP-u radi perfektno i ne beh je menjao nikad, jer dao sam dosta para za nju svojevremeno.

Poslednja izmena:
I mogu li ja konacno da nadjem driver za moju SB live 5.1 za win 7. Poludecu vise od nje, pusta mi neki bedan stereo uz povremeno krcanje i sustanje. Ili da prebacim na integrusu Realteck, prebacio bij ja odmah sad ali mi povremeno treba mikrofon a na realteck postoje samo 3 ulaza TJ 5.1 dok Live ima 5. Sto ciniti ljudi moji ???
Napominjem da se ovo odnosi na win 7 i Vista u XP-u radi perfektno i ne beh je menjao nikad, jer dao sam dosta para za nju svojevremeno.

Kod:
[url]http://www.demonoid.com/files/details/1892601/3964225/[/url]

;)
Enjoy!!!
One Love!

Poslednja izmena od urednika:
Ako je Windows 7 ili Vista 32bita, rade poslednji kxproject drajveri.

Kupih Live 5.1 karticu, model SB0220.
Trenutno trazim odgovarajuce drajvere (KX drajveri, Youp pax, Asio4all). Sta bi mi preporucili?imam 2.0 microlab A-6201 zvucnike i uglavnom mi treba za slusanje muzike, ali imam i TV tuner(Kworld-ov), pa ne znam sa kojim se drajverima (od gore pomenutih) najbolje slaze po pitanju snimanja TV programa.
Takodje, da li treba da iskljucim-diseablujem integrusu (kako, da li da joj prvo obrisem drajvere, pa onda u BIOS-u, ako ima ta opcija) ili nece smetati jedna drugoj.

Vrh Dno