Šta je novo?

Interesantan problem...

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Imam jedan CD sa filmom (format VideoCD). Kad u Win Exploreru pritisnem desnim tasterom misa ikonu CD i izaberem Properties, pokazuje mi da je disk velicine oko 630MB. Medjutim, kad to isto uradim sa samim filmom (sa extenzijom .dat), javlja mi velicinu od 712MB!!! O cemu se radi? (film se ne nalazi u root-u, vec u svom folderu; postoji jos nekoliko foldera sa nekim glupostima...)

Kad sam ceo CD prebacio na hard, pa pokusao da snimim samo film bez ostalih propratnih fajlova na CD od 700MB (Verbatim) nije uspelo... Medjutim, kad sam sa tog CDa direktno kopirao na prazan CD takodje od 700MB (SmartBuy), sve je bilo OK. Ne kontam...

(Ako je bitno: Win2K+SP2, Teac40x, Teac 4/4/32, Nero 5.5.3...)

e zonni ne znam odgovor na tvoj problem nego samo da ti kazem da sam ti slao reply na tvoj mail ali uvek mi ga vrati kaze "user quota exceeded"
pobrisi mail account da ti odgovorim na trazeno pitanje!

:wave;

ZoNi je napisao(la):
Imam jedan CD sa filmom (format VideoCD). Kad u Win Exploreru pritisnem desnim tasterom misa ikonu CD i izaberem Properties, pokazuje mi da je disk velicine oko 630MB. Medjutim, kad to isto uradim sa samim filmom (sa extenzijom .dat), javlja mi velicinu od 712MB!!!
VideoCD format je specifican. Zbog prirode sadrzaja ima manji stepen korekcije gresaka, pa je zato veci iskoristivi "koristan" kapacitet diska. Otuda tvoj zbunj.
Dakle na disk od 650Mb DATA podataka moguce je smestiti vise VideoCD podataka. A poslo se od toga da ljudsko oko pri gledanju video zapisa tolerise eventualne greske u tako snimljenom video formatu, pa je primenjeni primitivniji sistem korekcije greske, dakle sa manje kontrolnih karaktera, sto ostavlja vise mesta za "korisne" podatke.

Re: Re: Interesantan problem...

... i otuda u Nero-u imas sekciju u projektu za VCD.

ZoNi je napisao(la):
izvini sto ti nisam odgovorio, ali dobio sam e-mail od tebe vec 3 ili 4 puta... jos jednom izvini! i hvala na odgovoru!!!

pozdrav :wave;

Znaci tebi su stizali moji mailovi?
Meni uvek server vrati kao "user quota exceeded"
ctp;

ima li sve to veze sa tzv. "overburn-om"!?

Nazad
Vrh Dno