Šta je novo?

Interesantan problem sa XP-om!

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovo do sada nisam sretao....
Lepo, imate masinu sa PIII na 800 mhz...dva diska (oba quantuma) i dva cd roma (LG pisac 6x i neci Teac 32x).
I lepo, udjete vi u XP, kliknete na my computer i cekate puna 2 minuta da vam se pojve particije hard diskova i oznake za cd romove i disketu

Trenutno ne znam kako su vezani cd-romovi ali sta covek da uradi da bi resio problem?

A sta kazes na ovaj problem

Konektujem se na Net i malo surfam pa mi se iz cistog mira resetuje komp ! I to tako uzastop. E nakraju vidi da sam ja uporan pa prestane. (Abit KT7E, Dur. 980, KyroII, itd...)

Ili posle 10-15 konektovanja i surfanja, jednostavno nece da ima transfer kao da Internet uopste nije ni prisutan (recimo kao kada niste ni konektovani, a ustvari jeste)

Jeste li imali ovakve probleme ?

Re: A sta kazes na ovaj problem

Golden je napisao(la):
Konektujem se na Net i malo surfam pa mi se iz cistog mira resetuje komp ! I to tako uzastop. E nakraju vidi da sam ja uporan pa prestane. (Abit KT7E, Dur. 980, KyroII, itd...)
Uvek, samo sto meni izgleda nikad nije prestao ili nisam bio dovoljno uporan :)...

Re: Re: A sta kazes na ovaj problem

Bane® je napisao(la):
Uvek, samo sto meni izgleda nikad nije prestao ili nisam bio dovoljno uporan :)...

Uh, vec sam se zabrinuo da nije problem kod mene, kad ono vidim da nisam sam :)
Mislio sam da nije mozda do overklokovanog procesora ili sl. jer evo me vec 1h na net-u i radi, a nekad samo pukne tj. resetuje.

A da li iko od vas kome puca sistem dok je na netu koristi BlackICE Defender ?

Znači moje pucanje veze na netu je do OS-a?
jeste uspjeli ikako to riješit?

Izgleda da je ceo problem oko pucanja veze i resetovanja kompa zbog nekih drugih Firewall programa. Evo dok mi je ZoneAlarm iskljucen radi sve OK, ali ako ga ukljucim e onda nastaju problemi.

probajte i vi da istestirate pa javite

I ja sam probao i sa internim firewall-om, i AtGuard-om i ZA , i bez firewall-a ... jednostavno mislim da je do sistema, iz dana u dan nove gluposti, pocev od dvominutnog otvaranja OE-a preko zaglupljivanja, xp mi je ok radio samo prvog dana dok nisam instalirao prvi program, jednostavno moj zakljucak je da je izuzetno traljavo uradjen i nesiguran sistem, bar za desktop racunare.

Drajver

Ja sam isti takav problem sa resetovanjem imao kad sam u XPu za ISDN adapter instalirao drajvere od win200 jer nisu izasli za XP i bio sam u tripu zasto se sve to desava dok nisu izasli XP drajveri i resili problem, a da toga jedno vreme nisam ni bio svestan :)

Isti problem sa netom je i kod mene.
Win98 povremeno "iskace" sa mreze, od 2. februara.
Stvarno me mrzi da ga preinstaliram pa moram resetovati
komp...
Nije do hardvera sigurno jer moj PC (i300A)
pod Win95OSR2 nije imao takvih problema.

Vrh Dno