Šta je novo?

Interesantan problem sa IBM 120icom...

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Ako mozete da mi kazete o cemu se radi , kul... mada cu i ovako preziveti...

Dakle, mislio sam da je do relacije ploca - hdd, ali nije. Problem je u tome sto hard ne radi dok se ne zagreje... Kada posle duze vremena ne palis masinu *duze od sat vremena*, ploca prijavi I O Error, kao da je hard riknuo... Posle restarta, ili dva restarta, hard radi, ali jeeeezivo sporo.. Tolika sporoca nije vidjena ni na LCT-u na 386 ici :))) Posle malo rada po windowsu, recimo desetak minuta... disk pocne da radi ko zver, tj. normalno...

Sta vi mislite..?

Interesatno je da problem sa IO errorom nije postojao kada je bila paklena vrucina pre par dana (tj. oko 38 stepeni u sobi), tada se desavao samo drugi deo problema, tj. sporoca u radu...

Napominjem da problem sa plocom nije u pitanju, jer bi on bio konstatan...

Pozdrav

Bas ti hvala... Pre bih rekao da je Abit krsh... Ne mogu da se nagledam problema na forumima sa KX7-icom...

Mozda lupam, ali cini mi se da je neka komponenta postala termozvisna:D
Tacnije, pokvarila joj se U-I karakteristika ili sta vec, pa dok se ne zagreje...

Neznam dal ce ovo da pomogne, al da ti Max nemash u tom kucistu i Zipdrive... ja sam imao slicnih problema sa nekim IBM diskom i zipdrive-om u istom kucistu.. mislim prijavljivao je I/O error ali ipak je sve radilo.

byMaX je napisao(la):
Bas ti hvala... Pre bih rekao da je Abit krsh... Ne mogu da se nagledam problema na forumima sa KX7-icom...

Nisam bas siguran da je do Abita, kod mene Maxtor na istoj ploci radi besprekorno. Kako ti je Quantum radio na toj ploci?

nadam se da ga dobro hladis . meni palo na pamet da ga stavim kod CD-ova, u slobodan 5 1/2" prostor, i da skinem onaj deo sto sluzi ko maska (inace se skida kad se postavljaju uredjaji u komp-CD, DVD...), sada kuler od HDD-a (justcooler) vazduh izbacuje napolje kroz taj otvor, a ne vraca ga u kuciste (tako da je mnogo bolje hladi...)

dakle-probaj, mozda pomogne...

Aca je napisao(la):
Nisam bas siguran da je do Abita, kod mene Maxtor na istoj ploci radi bezprekorno. Kako ti je Quantum radio na toj ploci?

Savrseno... bez greske.. Eno ga sad kod devojke na KT7-ici...

I definitivno je do ladnog lema ili tako nekog ******... Evo danas, kada je 20 stepeni, i kada je u sobi normalna temperatura (tj. nije pakleno vruce)... moram i 5 puta da ga restujem da ne bi prijavio I/O Error.... Onda pocne da ucitava, ali sporo, pa posle 10 minuta radi odlicno....
Dakle, cekamo Gedzu sutra :)

Aca je napisao(la):
Nisam bas siguran da je do Abita, kod mene Maxtor na istoj ploci radi bezprekorno. Kako ti je Quantum radio na toj ploci?

Ti kazes Maxtor, a ja imam IBM....

byMaX je napisao(la):
Ti kazes Maxtor, a ja imam IBM....

Ma znam ja da ti imas IBM, nego si rekao da je Abit krs, a ja ti opet ponavljam da kod mene Maxtor na istom tom Abitu radi savrseno dobro.

Pa ja upravo mislim da nije do Abita u kombinaciji sa IBM-om.. Abit radi generalno ok, mada i sa IBM-om ljudi imaju mnogo problema... Evo bas sam pripremio gomilu strana sa foruma za Gedzu kad dodje... Ljudi psuju IBM na sva usta!

byMaX je napisao(la):
Pa ja upravo mislim da nije do Abita u kombinaciji sa IBM-om.. Abit radi generalno ok, mada i sa IBM-om ljudi imaju mnogo problema... Evo bas sam pripremio gomilu strana sa foruma za Gedzu kad dodje... Ljudi psuju IBM na sva usta!
Pih, a ja baš hteo da uzmem dve te 120-ice. :( Mada ko zna, ja trenutno imam 3 IBM diska i sva tri mi rade odlično, da ih ne ureknem. ctp; :) ;)

Ma IBM je samo malo problematicniji od Quantuma , mada se hrpi ljudi desavaju sr#nja i sa WD-om ili Maxtorom... Pitanje je koliko ce se kvariti 10k rpm diskovi...

Vrh Dno