Šta je novo?

Intenet ???

Invader

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Net je pocop da se ponasa cudno u poslednje vreme, danas nisam mogao da idem na strane sajtove (eunet adsl) to se takodje desava i ortaku na kablovskom netu... Sta se to desava zna li neko ? Takodje se desava da se net jednostavno iskljuci, pa moram ponovo da se konektujem :trust:

Meni se jednom desilo da sam morao da se rekonektujem, ali sve radi super, ne verujem da je povezano. Jos jedan drugar se zalio da mu Eunet adsl "nesto ne ide punim protokom". Yubc na kome sam ja radi ok. Nisam imao nikakvih simptoma koje pominjes, sem tog jednog rekonekta koji je ko zna zbog cega. Sve super radi...

Isti slučaj, i juče i danas, malo radi kako treba ka svetu, malo ne....sbb (wifi).

Meni takodje Eunet adsl radi slabije. DL ne ide preko 14kb/s a do juce je isao preko 25kb/s....

Eunet je shit! Danas sam zvao 4x tehnicku i od**** su me svaki put sa cuvenom recenicom "ADSL nema garantovani protok" i "agregacija 30:1, 1 mbit za 30 ljudi znaci svakom po 4 KB/s". 4 KB/s down za 2100 din?! Pa to moze samo ludak da potpise 🙂 Download mi inace ne prelazi 12 KB/s vise (i to sa my.eunet.yu). Sa download.com skidam 3 KB/s.

Evo 3 razloga da ne uzmete Eunet Adsl:
1. Lose radi a kada se zalite, ubedjuju vas da imate viruse i trojance i da nije to do njih
2. Blokiraju portove za ftp i http (tj. ne vide se sa interneta)
3. Najskuplji su a za tu cenu ne daju bar nekakav kvalitet

Klonite se euneta! 😀

Sve je to meni jasno. Ne bih ja ni uzimao Eunet da caletova firma to ne placa. Medjutim malo mi je cudno to sto je do juce internet normalno radio i DL isao 25-26 a od danas je kriminalno los. I ja sam 30:1. Naravno ako to potraje sigurno necu ostati na eunetu.

Ovako necega sam se i plasio kad sam odlucivao gde cu uzeti ADSL. Ogavno iskustvo sa eunetovim dial-upom me je odagnalo od uzimanja kod njih, upravo sam i razmisljao da ce da krenu da zezaju korisnike bilo po pitanju zatvaranja portova bilo po protoku, samo malo dok se ne razmahnu i dok ne prodje prva reklamna kampanja.
Mozda je to sve trenutno, ali ipak...desava se u raznim delovima grada i vec neko vreme (tj. nekoliko dana) sto ne obecava nista dobro

Zvali su me veceras iz tehnicke i ista prica. Nisu radovi, znate agregacija je 30:1 itd... Svasta sam mu napricao i obecao je da ako se nastavi u narednih par dana "da ce nesto da srede". Ako ostane ovako, pa pa Eunet....

Tako cu i ja, sacekacu nekoliko dana da vidim sta ce da se desi a ako se ne popravi prelazim na sbb...

Ajde i ja da se priljucim, na Beotelu sam, ocaj zivi poslednjih nedelju dve dana. Konektovan sam ali net stoji, Kada resetujem konekciju onda ponovo proradi, kao pre dva-tri meseca kad su se ljudi zalili na Beotel. Ima li jos neko problema na Beotelu

Evo Eunet radi normalno opet. Bar kod mene... Dakle ili su bili neki radovi ili se cika sazalio na mene....

hint: eunet mi radi lose sa ip opsegom 213.198.249.* dok sa 213.198.248.* shljaka normalno... da li je u pitanju agregacija, shaping za trovace ili sl - ne znam.

uad je napisao(la):
Ajde i ja da se priljucim, na Beotelu sam, ocaj zivi poslednjih nedelju dve dana. Konektovan sam ali net stoji, Kada resetujem konekciju onda ponovo proradi, kao pre dva-tri meseca kad su se ljudi zalili na Beotel. Ima li jos neko problema na Beotelu
Meni ovako na Sezamu (Zvezdara) vec vise od dva meseca (a aDSL imam 3 meseca)...staje protok vise puta u toku noci, SVAKE noci...preko dana malo redje...

Hm,juce dobijem mail od GromNet-a Sabac u kojem obavestavaju da je internet saobracaj otezan,rade poneki domaci sajtovi,strani ne rade,ali da nije problem do njih. Nadaju se da ce se sto pre srediti...

Meni na beogridu konstantan dl tacno u bit ono sto sam platio. Ceo mesec. Kad skidam nesto sa httpa grafik u DU metru je kao odrezan ziletom na 62.5 KB/s za 512. Doduse desava se svakih nekoliko dana da malo uspori na pola sata sat, ali i dalje sve radi, nista strasno.

Jos paru ljudi koje znam se zali na isti problem,a u razlicitim su gradovima.

Svi imaju isti problem sa ADSL-om, tako da je to verovatno na nivou Telekoma. Negde sam ostavio screenshot konekcije od 15-20 dana, više se i ne sećam, ali uglavnom se to ne ponovi nikad. U poslednje vreme sigurno jedan prekid dnevno, a najčešće par komada. Konekcija i dalje postoji, vrti se upload, ne i download. Rešenje je rekonektovati se i ništa drugo. Čak nije problem ni u promeni IP adrese, upadne mi opet ista javna IP adresa, jednostavno kod njih se nešto blokira redovno, i nisu u stanju već pola godine problem da reše.

kada mi je ukljucen bitcomet pa makar i samo sidovao velika je sansa da ce da se skuca, onda se i messenger diskonektuje sto je znak da moram da resetujem vezu 😡 . Kada skidam nesto sa flashget-om sve je u najboljem redu.

i ja sam imao problema lai malih na 5 min sa cable ptt ali sad je sve nomalno

Nije problem u tome da li radi ili ne radi nego u tome sto je izgleda previse ljudi "na jednoj zici" i evo danas opet mi svi ovi testeri za brzinu konekcije kazu oko 140kb/s a DL ide oko 10-14kb/s. Od nedelje se definitivno raskida ugovor. Stvarno su *****i. A perfektno je radilo od maja meseca. Cak sam uvek imao za 2-3kb jaci DL od ljudi koji su ovde postovali a na sezamu ili beotelu ili yubc su.... Tuga.

Probao sam veceras taj tester sa beocity.com i pokazao mi je 210kb/s - adsl 256kb/s Sezampro, centrala Konjarnik. Inace konekcija mi retko kada puca, tj retko je potrebna rekonekcija, otkad sam uzeo ruter, a ima vise od 2 meseca, vezu sam rekonektovao zbog prekida protoka mozda 2 puta, a download mi ide skoro neprekidno, doduse iskoriscenost nije velika jer ne skidam veliku kolicinu fajlova, ali dc++ mi radi neprekidno po 20 i vise dana. Bice lepo ako tako i ostane.

Poslednja izmena:
hah eunet adsl 256 - 40kbps
i to zakucao na 40!
dosho adsl i svi se unazadili 🙂

Ja sam na Beotelu 3 meseca i u zadnje vreme se net malo pogorsao(ping necu spominjati jer odmah :cuss: :-devil-: )....inace nije toliko..los.ali mi se od skora desava da mi se nocu diskonektuje Trillian..tako da mora da sereconnectujem onda....sve u svemu nisam bas zadovoljan...Precicu da SBB uskoro pa se nadam da ce imati bolje uslove...ako nista drugo bar ce mi Steam raditi mnogo bolje🙂)).........saliim se 😀 :d

Nazad
Vrh Dno