Šta je novo?

Intel Wireless - AC 9560

Srle22

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
225
Stigla kartica, montirana.
Instalirani najnoviji drajveri sa Intelovog sata.
Windows vidi i bluetooth i wifi adapter u Device Manageru.
Takodje se vide i u BIOSu.
Jedini problem sto ne funkcionisu.
Wifi ne vidi kucnu mrezu iako je jak signal, a bluetooth ne vidi ni jedan uredjaj.
Da li je moguce da ce mi antena biti neophodna?
Znam da ova kartica (Intel ac 9560) ide u neke laptopove i funkcionise besprekorno bez ikakve antene.
Zna li neko sta je resenje?

P. S.
Tek sam sad shvatio da sam prethodno pogresno ovaj post postavio u temi o zameni SSDa. Izvinjavam se i molim administratora da to izbrise.

Tehnicki i taj laptop ima antenu, samo je integrisana u njega, zato imas konektore na kartici.

Skini antenu sa nekog drugog uredjaja ili pozajmi na brzinu iz neke radnje i probaj, te antene su bar prilicno jeftine. Samo obrati paznju da li je ulaz muski ili zenski.

1731754957601.jpeg

Da li mora biti eksterna antena ili ima nekih koje mogu ostatu u kucistu a opet funkcionisati zadovoljavajuce?

Mala eksterna antena ti je bolji izbor zbog dometa i jednostavnosti instalacije, unutra bi morao da pravis neku budzevinu koja bi radila ko zna kako i morao bi da petljas sa ovim zicama.

Moja preporuka ti je antena, jednostavno nemoj da rizikujes.

Da li toga ima po radnjama ili da trazim po oglasima?

Izvinjavam se sto upadam u temu. S obzirom da sam nabavio skoro HP Elitedesk 800 G4 mini, kapiram da bi ista kartica radila i ovde ok? Šta bi bila u ovom slučaju vPro alternativa?

Da li mora biti eksterna antena ili ima nekih koje mogu ostatu u kucistu a opet funkcionisati zadovoljavajuce?
Za metalno desktop kuciste se koristi eksterna antena, a za plasticno ili laptop interna. Ovo je za sff desktop: https://www.lenovo.com/us/en/p/accessories-and-software/thinkcentre-and-thinkstation/thinkcentre-and-thinkstation-cables-and-adapters/4xc0y76203?orgRef=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F&srsltid=AfmBOorOgLI18ueRilQaqTWpq68vMpKjxfLJjZviyOO6X3jDHwE2o7By

I trebaju dve antene za tu karticu, za max performanse.

Poslednja izmena:
Hvala na savetu, sutra idem da nadjem odgovarajucu antenu po radnjama, pa javim sta sam napravio.

Vrh Dno