Šta je novo?

Intel VIIV

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
http://tess2.uspto.gov/bin/gate.exe?f=doc&state=o6vifo.4.11

Ingeniozno nema sta!
Sa jednim znakom ti kazu da je to procesor nakon "4", da ih ima takva dva u jednom, da je "šest"-"četiri"-bitan! I na kraju odlicno ce raditi pod VIstom! :)
A da izgleda shasavo izgleda!
Obzirom da iduce nedelje ide najava Meroma (Dual Core Pentium M za desktop - naslednik NetBurst linije Pentiuma) koji treba da se pojavi za ~godinu dana u prodaji, mogu ce je da Intel bas sa ovim brendom planira da ga oznaci!

P.S

Ovi ovde ( http://www.x86-secret.com/?option=newsd&nid=909 ) tvrde da im je "Albansko-Hrvatski" izvor dojavio da ce Merom ili ti Intel VIIV startovati sa 2.93 GHz!

Poslednja izmena:
Ne radi gornji link. :(

POZ :wave:

Evo novog logoa i quote sa United States Patent and Trademark Office

Word Mark INTEL INSIDE VIIV
Goods and Services IC 009. US 021 023 026 036 038. G & S: DATA PROCESSING HARDWARE, COMPUTERS, COMPUTER HARDWARE, SEMICONDUCTORS, MICROPROCESSORS AND OTHER SEMICONDUCTOR DEVICES, COMMUNICATIONS AND NETWORKING SEMICONDUCTORS, INTEGRATED CIRCUITS, COMPUTER CHIPSETS, COMPUTER MOTHERBOARDS AND DAUGHTERBOARDS, MICROCOMPUTERS, SOFTWARE PROGRAMMABLE PROCESSORS, COMPUTER FIRMWARE AND OPERATING SYSTEM SOFTWARE, COMMUNICATIONS AND NETWORKING SOFTWARE, WIRELESS AND WIRED MODEMS, NETWORK ADAPTERS AND NETWORK ADAPTER CARDS
Mark Drawing Code (3) DESIGN PLUS WORDS, LETTERS, AND/OR NUMBERS
Design Search Code 260302
Serial Number 78648058
Filing Date June 10, 2005
Current Filing Basis 1B
Original Filing Basis 1B
Owner (APPLICANT) Intel Corporation CORPORATION DELAWARE 2200 Mission College Boulevard Santa Clara CALIFORNIA 950528119
Attorney of Record Cynthia R. Adwere
Type of Mark TRADEMARK
Register PRINCIPAL
Live/Dead Indicator LIVE

And now something comlitely different:

http://www.theinquirer.net/?article=25496

Totalno blesava teorija, ali mozzda bas zato zvuci tako uverljivo!
Ako se ovo pokaze tacnim (licno sam veoooma) skeptican, to bi mogao biti neverovatan BOOM za industriju i inovacija koja se od Intel agodinama ocekuje.
Videcemo za cetiri dana!

Ok, sad znamo da ona teorija gore pomenuta ne pije vodu, kao sto sam i predpostvio.
A evo sada onaj VIIV, ali u boji ;)

Dorry je napisao(la):
Vidi se da su se poceli druzziti sa appleom malo previse!
Najavljuju CPU do koga cemo se nacekati vise od godinu dana! U cemu je poenta?! Pa jos ni Presler ni Cedar Mil nisu izasli? Ako cemo pravo ni Smithfield nije poceo da se prodaje u masovnim kolicinama, a najavljen je pre tri-cetiri meseca! Eh da, najavili su i DualCore Xeon...
Poenta je da Intel ima gomilu NAJAVA! I smo slikaju mehanicke sampleove i onda se pacenici poput nas, koji cekaju i najmanju kap informacija k'o ozedneo kisu, pale i isprimavaju!
Bottom line:
Intel je objavio smrt NetBurstu i vraca se na raskrsnicu na kojoj je bio pre sest godina!

Intel je na IDF-u u San Franciscu predstavio novi marketinški brand - "VIIV" - koji bi za kućna računala trebao biti ono što je Centrino za prijenosna računala. Ova bi naljepnica trebala značiti da tako opremljeni PC-i mogu bez problema baratati audiom i videom, uključivši tu i praćenje i snimanje TV programa, mrežno se povezivati, jednostavno im se može dodavati odgovarajuća periferija itd.

Da bi dobilo pravo nošenja VIIV naljepnice, računalo mora biti opremljeno dvojezgrenim Pentiumom, odgovarajućim čipsetom, mrežnim kontrolerom te Windowsima Media Center Edition.

starac je napisao(la):
Intel je na IDF-u u San Franciscu predstavio novi marketinški brand - "VIIV" - koji bi za kućna računala trebao biti ono što je Centrino za prijenosna računala.

Pa nije bas tako! VIIV je vezan za usko specijalizovane Media Center PC racunare, a ne za uobicajene kucne racunare. Trziste veoma skupih Media Center PC racunara jeste u usponu i uklapa su u pricu o "digitalnom domu" koju je Intel potencirao u proslosti, ali na njih i dalje otpada jako mali procenat trzista. Ja licno ne vidim ko bi se smarao sa Windows-om i u dnevnoj sobi, ali ko mene sta pita :)

delimir je napisao(la):
Ja licno ne vidim ko bi se smarao sa Windows-om i u dnevnoj sobi, ali ko mene sta pita :)
A sa Mac OSom? ;)
Pozdrav. :wave:

Nazad
Vrh Dno