Šta je novo?

Intel SSD Toolbox

Kao i novi formware za Intel ssd diskove.

Nisam primetio da ima novi firmware (i dalje ne primecujem :D) ali vidim da moze da se upgraduje firmware iz Windows-a sada.

Jel ima fix sa kingston diskove :)

Ne to... nego fix za intel toolbox da radi na mom kingstonu :)

Moj je onaj intel inside...

Poslednja izmena:
Pa i moj je Kingston 80Gb (34nm). Prvo sto sam uradio kada sam ga kupio fleshovao sam ga sa tadasnjim
poslednjim FW102HD. Juce sam ga fleshovao sa novijim 102M3. Naravno da ga Windows 7
prepoznaje kao Intel i da mu radi TRIM. Nesto mu je malo poboljsao read/write na 64K.
Ostali su su svi podaci na hardu.

Moj je takodje fleshovan, ali ga toolbox prepoznaje i dalje kao kingstona :)

Ne menja mi se FW, nisam skontao da se ista dobija?

Ne to... nego fix za intel toolbox da radi na mom kingstonu :)

Moj je onaj intel inside...

jeste intel inside ali intel (kingston ) nije omogucio kroz odgovarajuci firmware trim podrsku, a obzirom da je disk eol ni kingston, mada su unutra intel nand-ovi i intel kontroler druge generacije, izgleda da trim podrska u win 7 nije ni bila planirana ( a za xp nema veze )
iz tog razloga nije moguce koristiti intel ssd toolbox na ovom hardu ( softver ga ne prepepoznaje jel u firmware-u stoji da je kingston )

mada.....
mozda si trazio ovako nesto > http://www.overclock.net/ssd/656984-how-get-your-kingston-40gb-ssd.html

pre svega pazljivo prouci sve, pa ako mislis da je ok i vredno rizika isprobaj neku od metoda.

Ja sam skoro dve godine i vozio Kingston V40 sa Intel FW za X25-V, upravo po uputstvima s tog sajta i nisam imao problema. Disk je sada kod kolege i kod njega radi najnormalnije.

Podrška za TRIM sasvim lepo radi, nikakve degradacije u performansama nisam imao za 2 godine rada i približno 2TB write-a, a da ni jednom nisam radio secure erase.

Na poslednjim strana thread-a imaš i linkove za najnoviji FW, ali sam ja koristio samo onaj prvi koji je omogućavao TRIM i ko što rekoh, dve godine, 0 problema.

Srećom, sutra bi trebalo da mi stigne i Intel 320 series 120GB tako da se vraćam u korisnike SSD-ova s Intel kontrolerom :banana::banana::banana:

Nemoj CAR da te cuje da menjas m4 :D

Ne menjam ga.

M4 mi ostaje u glavnom desktopu, V+ u HTPC-u, a Intel 120GB mi stiže uz novi službeni laptop. Sve lepo raspoređeno :)

Moj je takodje fleshovan, ali ga toolbox prepoznaje i dalje kao kingstona :)

Ne menja mi se FW, nisam skontao da se ista dobija?

Verovatno ništa mnogo, ako već imaš prethodni FW koji podržava TRIM. A da bi ti toolbox prepoznavao Kingstona kao Intel, tj. puštao da uradiš SSD optimization, moraš i toolbox da edituješ (koliko se sećam menja se samo par bajtova u nekom dll-u davno sam to radio). Imaš tačna uputstva u linku koji je q4u dao i za to, mada koliko sam na brzinu video za toolbox v3.0 još nisu postovali kako se modifikuje.

2 Godine radi i tacno 4.3TB upisanih podataka.
Daleko manje od maximalnih deklarisanih 100MB dnevno
za vreme garantnog perioda do 5 god.

2 Godine radi i tacno 4.3TB upisanih podataka.
Daleko manje od maximalnih deklarisanih 100MB dnevno
za vreme garantnog perioda do 5 god.

Meni cifra koju pokazuje SSD Toolbox ne izgleda tacna... ja imam oko 4TB za godinu dana koliko sam moj X25-M koristio u laptopu a siguran sam da je samo kopiranje VM-ova imalo blizu toliko :)
Vidim na XS-u da se SMART atributi ipak poklapaju koliko toliko sa onime sto kaze Anvil-ov test app (thread o testiranju izdrzljivosti NAND memorije) plus/minus koji %. Moguce je da se atribut ne upise dobro kada se racunar nasilno ugasi.

Nazad
Vrh Dno