Šta je novo?

Intel(R) 536EP V.92 Modem - Potrebna pomoc

d@FFy

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
Cao svima...
Imam problem sa ovim modemom koji ne uspevam nikako da resim, pa sam unapred zahvalan za svaku pomoc...

Radi se o navedenom modelu modema tacnije rec je o Sweex-u.
Drajver je: DriverVer=05/10/2002, 4.43.1
Digitalna centrala je u pitanju
OS je Win XP Profesional SP 1
Intelova ploca, cpu Northwood na 2.5

Problem je sledeci:
Konektujem se ne internet bez problema, veza ne puca i sve radi ok, ali konstantna brzina na koju se konektujem je 28.8 Kbp/s
Skinuo sam drivere sa sweex.com-a ali to nije pomoglo, skinuo sam i drivere (koje sam naveo iznad) sa intelovog sajta ali ni to nije dalo rezultate... Jedini pomak koji sam uspeo da napravim u brzini jeste kada sam dodao u init string-u AT+MS=V34 i tada sam uspeo da se konektujem na 31.200 ali i to nije uspevalo uvek vec samo kada se konektujem na veratov smin (042-110011) dok sam se na standardne dial up telefone verata kacio opet na 28.8
Dok sam lutao po net-u u potrazi za resenjem naisao sam na par stranih foruma gde je bilo ljudi koji su imali slican problem kao i ja ali ni oni nisu imali resenje tog problema... (http://www.vee90.net/vblite/showthread.php3?threadid=353)
Ima li neko ideju kako ovo resiti a da ne pocinje sa "Zameni modem"?
Hvala jos jednom :wave;

Imam isti modem, digitalnu centralu, i na Veratu sam. Imao sam isti problem (!), ali sam ga resio. Prvi put u zivotu sam instalirao drajvere sa CD-a iz kutije. Verzija je 4.28.0.0. Isti je OS, mada se konektujem na plafon 44.000, bilo 21:00, ili 04:00. Ipak, zadovoljan sam.

Dok sam instalirao drajvere, pojavila se poruka da nisu potpisani od strane Microsofta. Kliknuo sam "continue anyway" i zavrio...

Instalirao sam Windows 7(32 bit) ali mi ne radi modem Intel(R) 536EP. Da li neko zna gde bih mogao da nađem drajvere za ovaj modem za sedmicu? Ubih se češljajući net, ali slaba vajda :(

Instalirao sam Windows 7(32 bit) ali mi ne radi modem Intel(R) 536EP. Da li neko zna gde bih mogao da nađem drajvere za ovaj modem za sedmicu? Ubih se češljajući net, ali slaba vajda :(

Ne znam gde mogu da se skinu drajveri ali potrazi negde Lucent Win Modem (NE Agere) koji pod XP radi bez ikakvih dodatnih drajvera i NE dolazi sa posebnim CD-om, verovatno ce raditi i na 7mici
Vidjao sam ga kod dilera racunarske opreme to bi sada trebalo da kosta tipa 200-300din, dolazi u nekoj kutiji koja ima zmaja na sebi :smoke:

Izvadi modem i vidi koji je čip na njemu, često se desi da u istom modelu modema bude 2-3 različita čipa, pa traži drajver po čipu a ne po proizvođaču modema. Mislim da bi ti pomogla instalacija SP2.

Izvadi modem i vidi koji je čip na njemu, često se desi da u istom modelu modema bude 2-3 različita čipa, pa traži drajver po čipu a ne po proizvođaču modema. Mislim da bi ti pomogla instalacija SP2.

Daleko je SP2 za Windows 7 ;)

Externi modem je flexibilnije rešenje (ako ti ploča ima COM port)

Nema na cemu.Drago mi je da ti modem radi sa ovim drajverom.:)

Gde si bio ranije, ja ga zamenio drugim na win7 64bit, mada ga koristim samo za fax.

Vrh Dno